REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, este păzit începând de vineri de o echipă a SPP

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, este păzit începând de vineri de o echipă a SPP

Replica API 19 octombrie 2013 | 00:00 211

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, pentru Mediafax, că începând de vineri este protejat de o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), el precizând că s-a simţit "în pericol" în timpul incidentului petrecut joi seară în Centrul Vechi al Capitalei.

"Din păcate, se dovedeşte necesar (să fie protejat de o echipă a SPP - n. r.)", a explicat Daniel Barbu.

Ministrul Culturii a spus că s-a simţit în pericol, joi seară, în timpul incidentului petrecut în Centrul Vechi al Capitalei. "Evident că m-am simţit în pericol", a subliniat demnitarul.

Întrebat din câte persoane este formată echipa care îl protejează, Barbu a spus: "Este un conducător auto şi un aghiotant. Aceasta a fost procedura", a precizat el.

Daniel Barbu a mai spus că nu a depus în nume personal nicio plângere în urma incidentului de joi seară. "Nu am depus nicio plângere nici eu, nici şoferul meu", a spus ministrul Culturii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a început urmărirea penală in rem, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, în cazul incidentelor în care a fost implicat ministrul Culturii Daniel Barbu, joi seară, în Centrul Vechi al Capitalei.

Ministrul Daniel Barbu a fost implicat într-un incident provocat de mai mulţi protestatari faţă de proiectul Roşia Montană, care l-au huiduit şi nu l-au lăsat să plece cu maşina în care se afla decât cu intervenţia forţelor de ordine. În plus, luneta maşinii a fost spartă.

Deocamdată, şaisprezece persoane implicate în incidentul de joi seară au fost identificate, alături de mai mulţi martori, a anunţat, vineri, şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, citat de mediafax.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367