rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ministrul Daea: „Sistemul de irigații a fost PARALIZAT. Vrem să ajungem la capacitatea dinainte de 1989”

Constanța ar urma să aibă, până în 2020, aproximativ 40.000 de hectare de teren agricol irigat, iar la nivelul României suprafața ar urma să se ridice la peste 3 milioane de hectare. Acesta este planul Ministerul Agriculturii și al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, după cum a afirmat ministrul Petre Daea, aflat joi, 11 iulie a.c., în vizită la Stația de irigații Carasu – Galeșu. „Adică, să atingem capacitățile irigate pe care le aveam înainte de 1989”, a arătat ministrul.

În ultimele decenii, sistemul de irigații a fost distrus. Lipsa banilor necesari pentru întreținerea bazelor de pompare cât și a conductelor, pentru realizarea de investiții și-au spus cuvântul. Majoritatea stațiilor de irigații au fost închise, distruse, furate bucată cu bucată. Astfel că, în prezent, este nevoie să se investească bani buni pentru refacerea acestor stații și a sistemelor de irigații. La nivelul țării, în ultimele luni au fost deschise 57 de șantiere pentru refacerea stațiilor de irigații. În toate se lucrează de zor, astfel încât fermierii să-și poată iriga culturile.

Joi, 11 iulie a.c., ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat în vizită la Stația de irigații Carasu – Galeșu. O stație care, în trecut, asigura apa pentru toate culturile din zonă, dar care la puțin timp după 2000 a început să se dărâme. În ultimii ani a fost închisă și dezafectată, după ce o perioadă bună a fost nefuncțională asigurându-se doar paza unității.

În prezent, stația de irigații a fost refăcută, modernizată și repusă în funcțiune. Totul în cadrul programului național de reabilitare a sistemului de irigații, derulat prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. De asemenea, la proiect s-au alăturat și asociațiile de fermieri din zonă. Drept pentru care, în stația de irigații au fost investite peste 6,1 milioane de lei, iar în prezent asigură irigarea a aproximativ 4.700 de hectare de culturi agricole. Totodată, ANIF derulează un proiect și pentru reabilitarea canalelor C1 și C2, pentru ca sistemul de irigații să nu mai aibă pierderi de apă.

„Lucrările au început în 2018, dar în aprilie anul trecut oamenii au cerut apă, așa că le-am sistat. Au fost reluate în octombrie 2018, iar în șapte luni am reabilitat stația de bază, am schimbat toate agregatele, consumul de energie a scăzut cu 40%, totul este modernizat. Iat în mai anul curent am început să dăm apă la oameni”, au arătat reprezentanții ANIF, joi, în cadrul vizitei ministrului Petre Daea.

Totodată, de menționat că lucrările de reabilitare au fost realizate și cu deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă, care au fost angajați de firma care a realizat lucrările. „Este vorba despre 30 de muncitori de la penitenciar, care au fost încântați de faptul că mai fac un ban, să aibă ce să trimită acasă la familii”, au arătat reprezentanții ANIF.

Ministrul Petre Daea, însoțit de subprefectul Ali Șenol, dar și de Felix Stroe, directorul general RAJA și președinte al PSD Constanța, a vizitat stația de irigații, a vorbit cu angajații, dar și cu fermierii aflați la eveniment. La final, s-a arătat mulțumit de „transformare”.

„Unul din obiectivele importante în agricultură a fost, este și va rămâne acela de a reabilita sistemul de iritații din România. Și mai cu seamă în condițiile actuale, știindu-se că aceste schimbări climatice sunt o realitate. În Constanța, cu atât mai mult, pentru că și anul acesta în Constanța am avut situații deosebite, mă gândesc la lipsa de precipitații și la suferința plantelor.

În acest obiectiv de guvernare noi am stabilit și am pus în pagina bugetară pentru a ajunge în 2020 la cele 2 milioane de hectare irigate.

Urmărim fiecare punct de lucru, fiecare zonă, indiferent unde se află. Am fost cu câteva zile în urmă în Covasna, și acolo avem nevoie de irigații pe marginea Oltului.

Iată, acum sunt la Galeșu, la această stație la care puteți vedea ce s-a întâmplat. Ați putut vedea cum a fost această stație, care era nefuncțională, dezafectată. Astăzi pornește la buton pentru că cei care au câștigat lucrarea și-au făcut datoria cu multă grijă și cu mult respect. Iată că ne aflăm la acest obiectiv pus în funcțiune cu un an de zile mai devreme.

De-a lungul vremii, din 2004 încoace, în sistemul de irigații nu s-a lucrat deloc. Au fost lăsate în paragină, asemenea multor obiective pe care le-am avut în structura agriculturii românești. Noi ne-am luat angajamentul de a reface aceste sisteme de care țara are nevoie.

Sistemul de irigații a fost paralizat peste tot. Puține stații au mai rămas în picioare. Majoritatea au fost distruse. Dar cum să nu fie profitabile irigațiile, când este vorba de agricultură, de hrana populației? Am mai văzut interpretări în fel și chip, care nu au de-a face cu analiza profundă. Hrana este cea care ne dă posibilitatea să fim în picioare și să trăm ca oameni.

Cealaltă investiție, undeva la 13 milioane de lei, canalul C1 și C2, 6 kilometri și 13 kilometri de canal, impermealizare, pentru a nu avea pierderi de apă. Acum deja avem agregate cu consum mai mic de energie, urmărim ca apa să nu se piardă pe traseu, inclusiv racordurile sunt de altă calitate, de alt material, care are o viață mai îndelungată, de 80 de ani, față de conducetele ce erau până acum, care aveau durabilitate de 40 de ani”, a afirmat ministrul Petre Daea.

Totodată, acesta a subliniat că planul este să se ajungă la irigarea unei suprafețe cel puțin egală cu ceea ce avea România înainte de 1989. „Adică, să atingem capacitățile irigate pe care le aveam înainte de 1989”, a precizat ministrul.

Stația de pompare Galeșu a fost retehnologizată și utilizează apă din Canalul Poarta Albă – Midia, ce este pompată într-un canal de irigații care ajunge până la Ovidiu. Canalul de irigații deservește aproximativ 5000 de hectare.

Stația de pompare Bază Galeșu a fost reabilitată printr-un proiect al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Dobrogea, valoarea lucrărilor fiind de peste 6,2 milioane de lei, cu TVA inclus. Pe lângă reabilitarea stației de pompare, în proiect este inclusă și reabilitarea a 530 de metri liniari de conducetă de refulare, cu diametrul de 1.200 mm.

Investiţia „Reabilitarea si modernizarea staţiei de pompare Bază Galeşu“ a fost suportată din fonduri de la bugetul de stat şi din alte fonduri legal constituite.

Staţia de pompare este amplasată la km 20+800, pe malul drept al canalului navigabil Poarta Albă - Midia - Năvodari, având următoarele vecinătăţi: la sud - localitatea Poarta Albă; la est - staţia de alimentare cu apă potabilă a municipiului Constanţa; la vest - staţia de tratare Poarta Albă; la nord - localitatea Poarta Albă.

Amenajarea de irigaţii din zona Galeșu are o vechime de aproape cinci decenii și ajunsese într-o stare avansată de degradare, atât utilajele de pompare, cât și instalațiile auxiliare, dar și cele hidromecanice și electrice, conductele și armăturile nu mai prezentau siguranță în exploatare. În consecință costurile de întreținere și exploatare erau din ce în ce mai mari și erau necesare reparații frecvente.

De asemenea, și clădirea stației de pompare ajunsese într-o stare avansată de degradare din cauza infiltrațiilor de apă și a lipsei de investiții.

Prin investiția realizată, ANIF Dobrogea și-a propus: îndeplinirea rolului funcţional proiectat, îmbunătăţirea randamentelor agregatelor de pompare, ceea ce conduce la un regim normal de exploatare, reducerea pagubelor pe terenurile agricole amenajate cu lucrări de irigaţii şi asigură reducerea cheltuielilor de exploatare şi a tarifelor de livrare a apei de irigaţii. În consecință, au fost realizate următoarele lucrări: înlocuirea grupurilor de pompare, înlocuirea armăturilor de pe liniile tehnologice de aspirație și refulare, montarea unui debitmetru pe conducta de refulare, înlocuirea instalaţiilor hidromecanice auxiliare, înlocuirea căruciorului cu electropalan; înlocuirea instalaţiei de amorsare, înlocuirea instalaţiei de epuisment, înlocuire instalaţii electrice şi automatizarea staţiei; realizarea instalaţiei de împământare, realizarea unui sistem de securitate format din sistem antiefracţie perimetral, înlocuirea celor şapte conducte de aspiraţie cu diametrul de 800 mm, înlocuirea conductei de refulare existente cu o conductă cu diametrul de 1.200 mm din poliester armat cu fibră de sticlă şi inserţie de nisip. Totodată, a fost reabilitat și bazinul de refulare.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită în Constanța: a fost inaugurat un proiect de 8,2 milioane de lei

vineri, 12 iulie 20192127
Comentarii

00constantean(12 iul 22:25)
E bine ca s-a facut aceasta investitie dar e prea putin ! Ca sa nu se mai distruga puneti jandarmii sa pazeasca , sa le incarcati activitatea !
03Cormoranul Daea(12 iul 16:01)
Inghite ca pelicanul bani de la stat toata familia ciobanului asta, contranaturii ajuns ministtru! Are pensie special, are pensie de stat si salariu de ministru!!! Pe fica-sa a angajat-o la ministerul lui, Are fisa cateva sute de ha de luciu de apa si d;asta o tot tine langa cu cormoranii, nevasta-sa angajata la APIA..Astai Romania PSD-ista!
13Dianne fereste(12 iul 11:21)
Cand citesti o mare parte a comentariilor iti dai seama la ce nivel de degradare a ajuns societetea romaneasca,e plina de analfabeti functionali comentariile lor neavand nicio legatura cu articolul.
13Bai Daea(12 iul 11:08)
esti mai prost ca noaptea!
13Nae(12 iul 00:07)
Cine a tras sforile aici ?sistemul a cazut voit de cei ce azi investesc din hotie .veniti ca salvatori .!!!
14zaas(11 iul 21:05)
Ajung la sistemul lui Ceausescu nici peste 100 de ani , pana acum de nu sa facut ? Totusi au trecut 30 de ani .
16F frumos ca esti prost(11 iul 18:19)
Si hotii, prostii, evazionistii, coruptii sunt niste avortoni carati de musca in duda....
71F frumos(11 iul 16:15)
Stiti doar sa blamati si sa va dati cu presupusul. Daca ar mai fi existat selectia naturala voi nu ati mai fi existat. Sunteti niste erori umane.
27Nebunu(11 iul 15:24)
Ha ha ha Era beat visa de a declarat astfel de prostii
19prio(11 iul 15:17)
statul a facut irigatii, oamenii au furat tot, au tipat ca nu merge cu agricultura ca navem apa irigatii samd, l-au vandut toti, l-au luat jmecherii si l-au dat mai departe la straini, acum vor si irigatii pe banii cui? pe banii nostrii f corect. probleme?
410CCR sluga psd si a HOTILOR(11 iul 15:07)
Da, e adevarat, guvernarea PSD & ALDE distruge tara asta, dar CCR-ul e unealta ticaloasa cu care face asta. Si trebuie neaparat schimbata Constitutia, atunci cand o sa ne revenim ca natie dupa betia cumplita din 2016, prin care am dat conducerea tarii unor talhari dovediti.
45LUTE(11 iul 14:54)
Din banii cui reablitati irigatiile ? Irigatiile au fost facute de STATUL COMUNIST pt. pamantul statului, acum pamantul apartine oamenilor care l au mostenit sau l au cumparat. Ce obligatie are statul sa faca irigatii propietarilor de pamant ? Ce lege ii permite Cormoranului Daiea sa faca irigatii din banii celor care nu sunt proprietari de pamant ? Irigatiile facute de comunisti erau niste aberatii care nu puteau fi suportate financiar de actualii prprietari de pamant.
312TEPES(11 iul 14:05)
Spuneti si cine l-a paralizat: hoardele de romi fara numar, fara numar....
111Grasu xxl(11 iul 14:05)
Domn ministru sa inteleg ca doriti sa aduceti in functiune IRIGATIILE ?Asa ceva nu se va mai intimpla totul a fost distrus si dus la fier vechi cu buna stiinta .DA INTELEGEM CA SE APROPIE ALEGERILE SI PSD VREA IAR CIOLANU DAR NU SE POATE ,PACAT CUM A SPUS RAPOSATU ,,NU O SA FITI IN STARE SA VARUITI CE AM CONSTRUIT EU"
51Daea MARE OM MARE GANDIRE(11 iul 13:38)
Bai ce vorba a zis de savant cum s a gandit la asta?E greu tare sa te gandesti la asa ceva si sa pronunti atatea cuvinte ?Eu nu stiu cum reuseste se antreneaza cu creionul in gura si citeste mult de pe etichetele de la gelul de dus,se simte asta in dictie in topica ...ce sa mai ...in toata intelgienta caracteristica politicianului roman,PSD ist in cazul de fata,Alde si Alte personaje de porba la Barna lui Barna in unde tine bolul cu praf de talc poate poate le da LCK nota 10 sa i urce si pe ei in caruta
012propunere(11 iul 13:21)
Sistemul de irigatii pazit de armata.Este de interes strategic national.Cum adica roaga, distrugerea incadrata la terorism si sabotarea economiei nationale. ce atitea menajamente. Democratia este pentru oameni civilizati.
05gogui(11 iul 13:09)
faceti mai multe piscine pt cormorani
19Marin(11 iul 12:55)
mai e ceva de furat, a mai ramas ceva? trebuie sa pornim toata munca bunicilor nostrii de la zero.
16Daiea(11 iul 12:38)
Ceva cormorani la noul sistem de irigatii???
27George(11 iul 12:03)
Oaie..tot circ, tot circ?!?
19Radu(11 iul 12:00)
Nici nu mai aveti ce distruge...tarziu v-ati trezit d-ule ministru
011Wow(11 iul 11:54)
O veste buna ca cineva se gandeste si la irigatiile distruse. Probabil unele au fost inlocuite cu ceva dar cele mai multe terenuri au ramas in voia Domnului.
113Geo(11 iul 11:27)
Buna dimineata se pare ca va ti trezit un pic cam tarziu....dar decat niciodata
113Cristi(11 iul 11:26)
Conducta scoasa fraudulos de pe raza com. Independenta , este la fier vechi...nu !?! Nea gascan stie ceva !alo dna ul
mai mult...Politică
16 iul 02:26PoliticăTeodorovici anunţă introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile speciale şi limitarea călătoriilor gratuite cu CFR

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni că intenţionează să introducă o taxă de solidaritate...624

16 iul 02:24PoliticăMeleşcanu: Voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic; nu există nicio vinovăţie280
16 iul 02:20PoliticăDGEP Constanţa: Informații despre transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autorităţile străine324
16 iul 01:49PoliticăCExN al PSD a decis ca partidul să aibă un candidat propriu la prezidenţiale

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a decis ca social-democraţii să aibă un candidat propriu la alegerile...331

16 iul 02:28PoliticăRăzvan Cuc a ieşit din spital cu mâna în ghips. „Miercuri sunt pe şantier“393
16 iul 00:19PoliticăRamona Mănescu, validată să îi ia locul lui Meleșcanu la Externe1076
16 iul 02:17PoliticăOrban: Am mandatat senatorii PNL să voteze la vedere în favoarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că a mandatat senatorii liberali să voteze la vedere în favoarea...319

16 iul 02:16PoliticăAlba Iulia are un NOU primar, după ce Mircea Hava a preluat mandatul de europarlamentar263
16 iul 00:21PoliticăCarmen Dan şi-a dat demisia: 'Cred că PSD a cedat în faţa lui Iohannis'2622
16 iul 01:52PoliticăMinistrul Muncii dă cărțile pe față - de ce a fost nevoie de OUG pe Codul Administrativ: 'Îmi asum ceea ce spun. Trebuie să ieșim un pic din ipocrizie'

România nu intră în colaps sub nicio formă din cauza pensiilor care nu sunt pe bază de contributivitate şi nici...439

15 iul 01:09PoliticăSe anunță o ședință cu scântei la PNL: Ludovic Orban vine cu propunerile pentru București423
15 iul 01:09PoliticăTraian Băsescu, sfat-bombă pentru Iohannis pentru câștigarea celui de-al doilea mandat: 'Să facă tot ce poate pentru a o aduce pe Dăncilă în turul 2'484
Vremea
25.4°16.6° - 26.9° marţi, 16 iulie 2019
cer seninUmiditate: 38%
Vânt: 4.93 m/s din
Presiune: 1010.67 milibari

Loto
6/49131521262838
5/40192730313435
joker101631354518
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 iul 00:00Sport'O scrisoare pierdută', de Eugen Neagoe

Obișnuiți fiind cu fotbalul romanesc, în care patronii comanda schimbări, registru tactic și toaleta în care...402

16 iul 00:00SportSimona Halep a venit acasă. Primire de gală pentru campioana de la Wimbledon 2019: „De fiecare dată mă întorc cu drag în România”

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a revenit în România cu trofeul de la Wimbledon, mai exact o replică mai mică a...325

16 iul 00:00SportFelice Mazzu, antrenorul lui Genk, încântat de Ianis Hagi: „Ne-a arătat deja ce calități are!”

Felice Mazzu, antrenorul lui Genk, a vorbit despre Ianis Hagi, care a jucat primul său meci, deși mijlocașul de 20 de...483

16 iul 00:00SportLiga I: Nou-promovata Chindia a făcut un meci memorabil la Mediaș

Nou-promovata Chindia Târgoviște a oferit surpriza primei etape a noului sezon al Ligii 1 și a scos un punct din...288

Local
16 iul 02:16LocalBărbat din Năvodari, DISPĂRUT fără URMĂ! Sunați la Poliție dacă îl vedeți

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Ion Bujor, în vârstă de 77 de ani, din municipiul...591

16 iul 02:14LocalFurt de material lemnos dintr-o livadă, în Constanța

Polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 15.10, au depistat un...402

16 iul 02:14LocalPolițiștii constănțeni, RAZII în trafic: șoferi BEȚI și FĂRĂ PERMIS, pe bandă rulantă!

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Ovidiu, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat un...403

16 iul 02:13LocalPrima ediție a Black Sea Air Show a adunat peste 15.000 de vizitatori

A fost spectacol pe cer, sâmbătă, 13 iulie 2019 la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța! Black...371

16 iul 02:13LocalSCANDAL într-un imobil din Constanța: și-a agresat soția și a spart o ușă și un telefon!

Polițiști din cadrul Secției 4, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 14.00, au fost sesizați de o femeie, în...632

16 iul 00:22LocalIntervenție la Eforie Sud! Unei persoane i s-a făcut rău

Medicii constănţeni au fost solicitaţi luni, 15 iulie, să intervină în staţiunea Eforie Sud, pentru acordarea de...2436

16 iul 02:12LocalProiecții de filme documentare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Începând cu data de 17 iulie a.c., constănțenii dar și turiștii pot urmări în aer liber proiecții de filme...269

16 iul 02:04LocalAPEL pentru SALVAREA UNEI VIEȚI. Un tânăr din Cumpăna, victima unui accident rutier, are nevoie de sânge!

Apropiații unui tânăr de 30 de ani, din Cumpăna, fac un apel la oamenii de bine care pot să doneze sânge, pentru a...4852

16 iul 01:53LocalCorespondență de pe Bricul `Mircea`, aflat la vest de Biscaya prin Oceanul Atlantic spre Lisabona

La ieșirea din portul Southampton, ne încrucișăm cu uriașa nava de croazieră Britannia și ne salutăm reciproc cu...576

16 iul 00:23LocalAccident la Lumina. Două persoane au fost rănite!

Un bărbat de 37 de ani, la data de 15 iulie, în jurul orei 8.15, a condus un autoturism pe DN 2A, pe banda numărul 2,...2197

Monden
16 iul 00:00MondenCornelia Catanga a făcut infarct. Este internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Cornelia Catanga se află în stare critică la Spitalul Floreasca, după ce ar fi suferit un infarct. Cântăreaţa de...250

16 iul 00:00MondenSoţul Andreei Antonescu, prima reacţie după ce s-a aflat despre divorţ: „E mai mult de atât”

Despre divorţul dintre Andreea Antonescu şi Traian Spak s-a tot vorbit în ultima perioadă, iar acum cel care a rupt...479

16 iul 00:00MondenAnamaria Prodan și Reghecampf au divorţat în secret? Pumnul dat lui Dan Alexa a scos la iveală adevărul

Scena în care Anamaria Prodan îi aplică un pumn în figură lui Dan Alexa a făcut senzaţie sâmbătă seară. Scena...563

16 iul 00:00MondenAndreea Bălan va avea trei rochii de mireasă la nunta din toamnă cu George Burcea

Cu două luni înainte de nuntă, Andreea Bălan probează diferite modele de rochii de mireasă. Alegerile...283

16 iul 00:00MondenCum s-au reprofilat cei mai sexy Războinici de la Exatlon! Floroaica, Silaşi şi Costin Gheorghe sunt pe val

Au concurat în cele trei sezoane ale reality-show-ului „Exatlon” de la Kanal D, iar viaţa lor s-a schimbat...185

16 iul 00:00MondenAcasă la Inna: Ieri - fata modestă din Neptun, azi - star mondial și divă sexy

Inna (32 de ani) este, fără doar și poate, solista din România cu cea mai spectaculoasă ascensiune...297

16 iul 00:00MondenCe face Marius Moga când alţii se duc în vacanţă

De duminică, Marius Moga (37 de ani) şi echipa lui de la DeMoga Music se află în tabăra de muzică „Junior Camp...228

16 iul 00:00MondenAdela Popescu revine la „Vorbeşte lumea“ alături de Cove şi Lora

De luni, 15 iulie, începe o săptămână specială pentru echipa de la „Vorbeşte lumea” (PRO TV), emisiune care...198

16 iul 00:00MondenAdelina Pestriţu, imagini inedite de la petrecerea burlăciţei

Adelina Pestrițu a fost surprinsă plăcut de prietenele cele mai apropiate care i-au organizat o petrecere a...248

16 iul 00:00Monden''Spider-Man: Far from Home'' se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

"Spider-Man: Far from Home", noul lungmetraj din seria de aventuri ale Omului-Păianjen, se menţine pe prima poziţie a...144

Mapamond
16 iul 00:00MapamondIgor Dodon cere sprijinul SUA pentru recunoaşterea internaţională a neutralităţii „permanente“ a Republicii Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon a cerut Statelor Unite ale Americii să sprijine eforturile Republicii Moldova ca...158

16 iul 00:00MapamondEx-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, susţine că funcţia de procuror general a fost „cumpărată“ în 2009 cu 2 milioane de euro

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, ex-preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), susţine într-un...148

16 iul 00:00MapamondPoliţia din Sicilia închiria spaţiu de birouri de la o familie cu legături cu mafia

Poliţia italiană a plătit chirie unei familii cu legături cu mafia siciliană pentru sediul său din oraşul...138

16 iul 00:00MapamondNoul guvern al Greciei doreşte controale mai riguroase la frontiere

La o săptămână după alegeri, noul guvern conservator de la Atena a insistat luni, în cadrul unei întrevederi cu...153

16 iul 00:00MapamondMinistrul de externe ungar acuză UE de încurajarea traficului de persoane

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a acuzat luni conducerea Uniunii Europene şi unele state occidentale că...136

16 iul 00:00MapamondSute de arestări în Franţa după Ziua Naţională

Poliţia franceză a arestat sute de persoane după tulburări publice declanşate duminică, după parada de Ziua...145

16 iul 00:00MapamondOMS: 20 de milioane de copii, nevaccinaţi împotriva rujeolei, difteriei şi tetanosului în 2018, pe plan global

Mai mult de unul din zece copii - 20 de milioane de copii pe plan global - nu au fost vaccinaţi anul trecut împotriva...141

16 iul 00:00MapamondPoliţia italiană a arestat trei persoane, între care un militant neonazist, şi a confiscat numeroase arme ilegale

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat trei persoane, între care un activist neonazist, şi a descoperit o...146

16 iul 00:00MapamondSUA: Autorităţile au lansat raiduri la scară mică în rândul imigranţilor ilegali

Autorităţile americane au lansat la sfârşitul săptămânii trecute operaţiuni la scară mică pentru arestarea...144

16 iul 00:00MapamondNouă morţi în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în Suedia

Nouă persoane au murit duminică în urma prăbuşirii unui mic avion de turism, în nordul Suediei, au anunţat...142

Sănătate
15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...301

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...323

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2402

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...439

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1260

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...931

8 iul 00:41SănătateNăvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice

O investiție de aproximativ trei milioane de lei, din fonduri europene, va fi realizată în orașul Năvodari, pentru...789

6 iul 23:44SănătateSpecialiştii ISU Dobrogea şi medicii SMURD, sfaturi despre cum să suportaţi mai uşor canicula

Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de temperaturile ridicate, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii...607

5 iul 02:06SănătateLista medicilor care au murit în gardă sau imediat după. Doi sunt din Constanța!

Sistemul sanitar este „bolnav”. Neajunsurile sunt deja cunoscute de toată lumea: subfinanțare, oameni puțini,...2758

5 iul 03:38SănătateCAMPANIE! La doar 1 an și 6 luni, David se luptă cu cancerul

Un pui mic se luptă cu o boală gravă! Haideţi să-l ajutăm pe David să trăiască! Asociația ”Salvează o...5354