rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ministrul Daea: „Sistemul de irigații a fost PARALIZAT. Vrem să ajungem la capacitatea dinainte de 1989”

Constanța ar urma să aibă, până în 2020, aproximativ 40.000 de hectare de teren agricol irigat, iar la nivelul României suprafața ar urma să se ridice la peste 3 milioane de hectare. Acesta este planul Ministerul Agriculturii și al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, după cum a afirmat ministrul Petre Daea, aflat joi, 11 iulie a.c., în vizită la Stația de irigații Carasu – Galeșu. „Adică, să atingem capacitățile irigate pe care le aveam înainte de 1989”, a arătat ministrul.

În ultimele decenii, sistemul de irigații a fost distrus. Lipsa banilor necesari pentru întreținerea bazelor de pompare cât și a conductelor, pentru realizarea de investiții și-au spus cuvântul. Majoritatea stațiilor de irigații au fost închise, distruse, furate bucată cu bucată. Astfel că, în prezent, este nevoie să se investească bani buni pentru refacerea acestor stații și a sistemelor de irigații. La nivelul țării, în ultimele luni au fost deschise 57 de șantiere pentru refacerea stațiilor de irigații. În toate se lucrează de zor, astfel încât fermierii să-și poată iriga culturile.

Joi, 11 iulie a.c., ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat în vizită la Stația de irigații Carasu – Galeșu. O stație care, în trecut, asigura apa pentru toate culturile din zonă, dar care la puțin timp după 2000 a început să se dărâme. În ultimii ani a fost închisă și dezafectată, după ce o perioadă bună a fost nefuncțională asigurându-se doar paza unității.

În prezent, stația de irigații a fost refăcută, modernizată și repusă în funcțiune. Totul în cadrul programului național de reabilitare a sistemului de irigații, derulat prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. De asemenea, la proiect s-au alăturat și asociațiile de fermieri din zonă. Drept pentru care, în stația de irigații au fost investite peste 6,1 milioane de lei, iar în prezent asigură irigarea a aproximativ 4.700 de hectare de culturi agricole. Totodată, ANIF derulează un proiect și pentru reabilitarea canalelor C1 și C2, pentru ca sistemul de irigații să nu mai aibă pierderi de apă.

„Lucrările au început în 2018, dar în aprilie anul trecut oamenii au cerut apă, așa că le-am sistat. Au fost reluate în octombrie 2018, iar în șapte luni am reabilitat stația de bază, am schimbat toate agregatele, consumul de energie a scăzut cu 40%, totul este modernizat. Iat în mai anul curent am început să dăm apă la oameni”, au arătat reprezentanții ANIF, joi, în cadrul vizitei ministrului Petre Daea.

Totodată, de menționat că lucrările de reabilitare au fost realizate și cu deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă, care au fost angajați de firma care a realizat lucrările. „Este vorba despre 30 de muncitori de la penitenciar, care au fost încântați de faptul că mai fac un ban, să aibă ce să trimită acasă la familii”, au arătat reprezentanții ANIF.

Ministrul Petre Daea, însoțit de subprefectul Ali Șenol, dar și de Felix Stroe, directorul general RAJA și președinte al PSD Constanța, a vizitat stația de irigații, a vorbit cu angajații, dar și cu fermierii aflați la eveniment. La final, s-a arătat mulțumit de „transformare”.

„Unul din obiectivele importante în agricultură a fost, este și va rămâne acela de a reabilita sistemul de iritații din România. Și mai cu seamă în condițiile actuale, știindu-se că aceste schimbări climatice sunt o realitate. În Constanța, cu atât mai mult, pentru că și anul acesta în Constanța am avut situații deosebite, mă gândesc la lipsa de precipitații și la suferința plantelor.

În acest obiectiv de guvernare noi am stabilit și am pus în pagina bugetară pentru a ajunge în 2020 la cele 2 milioane de hectare irigate.

Urmărim fiecare punct de lucru, fiecare zonă, indiferent unde se află. Am fost cu câteva zile în urmă în Covasna, și acolo avem nevoie de irigații pe marginea Oltului.

Iată, acum sunt la Galeșu, la această stație la care puteți vedea ce s-a întâmplat. Ați putut vedea cum a fost această stație, care era nefuncțională, dezafectată. Astăzi pornește la buton pentru că cei care au câștigat lucrarea și-au făcut datoria cu multă grijă și cu mult respect. Iată că ne aflăm la acest obiectiv pus în funcțiune cu un an de zile mai devreme.

De-a lungul vremii, din 2004 încoace, în sistemul de irigații nu s-a lucrat deloc. Au fost lăsate în paragină, asemenea multor obiective pe care le-am avut în structura agriculturii românești. Noi ne-am luat angajamentul de a reface aceste sisteme de care țara are nevoie.

Sistemul de irigații a fost paralizat peste tot. Puține stații au mai rămas în picioare. Majoritatea au fost distruse. Dar cum să nu fie profitabile irigațiile, când este vorba de agricultură, de hrana populației? Am mai văzut interpretări în fel și chip, care nu au de-a face cu analiza profundă. Hrana este cea care ne dă posibilitatea să fim în picioare și să trăm ca oameni.

Cealaltă investiție, undeva la 13 milioane de lei, canalul C1 și C2, 6 kilometri și 13 kilometri de canal, impermealizare, pentru a nu avea pierderi de apă. Acum deja avem agregate cu consum mai mic de energie, urmărim ca apa să nu se piardă pe traseu, inclusiv racordurile sunt de altă calitate, de alt material, care are o viață mai îndelungată, de 80 de ani, față de conducetele ce erau până acum, care aveau durabilitate de 40 de ani”, a afirmat ministrul Petre Daea.

Totodată, acesta a subliniat că planul este să se ajungă la irigarea unei suprafețe cel puțin egală cu ceea ce avea România înainte de 1989. „Adică, să atingem capacitățile irigate pe care le aveam înainte de 1989”, a precizat ministrul.

Stația de pompare Galeșu a fost retehnologizată și utilizează apă din Canalul Poarta Albă – Midia, ce este pompată într-un canal de irigații care ajunge până la Ovidiu. Canalul de irigații deservește aproximativ 5000 de hectare.

Stația de pompare Bază Galeșu a fost reabilitată printr-un proiect al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Dobrogea, valoarea lucrărilor fiind de peste 6,2 milioane de lei, cu TVA inclus. Pe lângă reabilitarea stației de pompare, în proiect este inclusă și reabilitarea a 530 de metri liniari de conducetă de refulare, cu diametrul de 1.200 mm.

Investiţia „Reabilitarea si modernizarea staţiei de pompare Bază Galeşu“ a fost suportată din fonduri de la bugetul de stat şi din alte fonduri legal constituite.

Staţia de pompare este amplasată la km 20+800, pe malul drept al canalului navigabil Poarta Albă - Midia - Năvodari, având următoarele vecinătăţi: la sud - localitatea Poarta Albă; la est - staţia de alimentare cu apă potabilă a municipiului Constanţa; la vest - staţia de tratare Poarta Albă; la nord - localitatea Poarta Albă.

Amenajarea de irigaţii din zona Galeșu are o vechime de aproape cinci decenii și ajunsese într-o stare avansată de degradare, atât utilajele de pompare, cât și instalațiile auxiliare, dar și cele hidromecanice și electrice, conductele și armăturile nu mai prezentau siguranță în exploatare. În consecință costurile de întreținere și exploatare erau din ce în ce mai mari și erau necesare reparații frecvente.

De asemenea, și clădirea stației de pompare ajunsese într-o stare avansată de degradare din cauza infiltrațiilor de apă și a lipsei de investiții.

Prin investiția realizată, ANIF Dobrogea și-a propus: îndeplinirea rolului funcţional proiectat, îmbunătăţirea randamentelor agregatelor de pompare, ceea ce conduce la un regim normal de exploatare, reducerea pagubelor pe terenurile agricole amenajate cu lucrări de irigaţii şi asigură reducerea cheltuielilor de exploatare şi a tarifelor de livrare a apei de irigaţii. În consecință, au fost realizate următoarele lucrări: înlocuirea grupurilor de pompare, înlocuirea armăturilor de pe liniile tehnologice de aspirație și refulare, montarea unui debitmetru pe conducta de refulare, înlocuirea instalaţiilor hidromecanice auxiliare, înlocuirea căruciorului cu electropalan; înlocuirea instalaţiei de amorsare, înlocuirea instalaţiei de epuisment, înlocuire instalaţii electrice şi automatizarea staţiei; realizarea instalaţiei de împământare, realizarea unui sistem de securitate format din sistem antiefracţie perimetral, înlocuirea celor şapte conducte de aspiraţie cu diametrul de 800 mm, înlocuirea conductei de refulare existente cu o conductă cu diametrul de 1.200 mm din poliester armat cu fibră de sticlă şi inserţie de nisip. Totodată, a fost reabilitat și bazinul de refulare.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită în Constanța: a fost inaugurat un proiect de 8,2 milioane de lei

vineri, 12 iulie 20192414
Comentarii

00constantean(12 iul 22:25)
E bine ca s-a facut aceasta investitie dar e prea putin ! Ca sa nu se mai distruga puneti jandarmii sa pazeasca , sa le incarcati activitatea !
03Cormoranul Daea(12 iul 16:01)
Inghite ca pelicanul bani de la stat toata familia ciobanului asta, contranaturii ajuns ministtru! Are pensie special, are pensie de stat si salariu de ministru!!! Pe fica-sa a angajat-o la ministerul lui, Are fisa cateva sute de ha de luciu de apa si d;asta o tot tine langa cu cormoranii, nevasta-sa angajata la APIA..Astai Romania PSD-ista!
13Dianne fereste(12 iul 11:21)
Cand citesti o mare parte a comentariilor iti dai seama la ce nivel de degradare a ajuns societetea romaneasca,e plina de analfabeti functionali comentariile lor neavand nicio legatura cu articolul.
13Bai Daea(12 iul 11:08)
esti mai prost ca noaptea!
13Nae(12 iul 00:07)
Cine a tras sforile aici ?sistemul a cazut voit de cei ce azi investesc din hotie .veniti ca salvatori .!!!
14zaas(11 iul 21:05)
Ajung la sistemul lui Ceausescu nici peste 100 de ani , pana acum de nu sa facut ? Totusi au trecut 30 de ani .
16F frumos ca esti prost(11 iul 18:19)
Si hotii, prostii, evazionistii, coruptii sunt niste avortoni carati de musca in duda....
71F frumos(11 iul 16:15)
Stiti doar sa blamati si sa va dati cu presupusul. Daca ar mai fi existat selectia naturala voi nu ati mai fi existat. Sunteti niste erori umane.
27Nebunu(11 iul 15:24)
Ha ha ha Era beat visa de a declarat astfel de prostii
19prio(11 iul 15:17)
statul a facut irigatii, oamenii au furat tot, au tipat ca nu merge cu agricultura ca navem apa irigatii samd, l-au vandut toti, l-au luat jmecherii si l-au dat mai departe la straini, acum vor si irigatii pe banii cui? pe banii nostrii f corect. probleme?
410CCR sluga psd si a HOTILOR(11 iul 15:07)
Da, e adevarat, guvernarea PSD & ALDE distruge tara asta, dar CCR-ul e unealta ticaloasa cu care face asta. Si trebuie neaparat schimbata Constitutia, atunci cand o sa ne revenim ca natie dupa betia cumplita din 2016, prin care am dat conducerea tarii unor talhari dovediti.
45LUTE(11 iul 14:54)
Din banii cui reablitati irigatiile ? Irigatiile au fost facute de STATUL COMUNIST pt. pamantul statului, acum pamantul apartine oamenilor care l au mostenit sau l au cumparat. Ce obligatie are statul sa faca irigatii propietarilor de pamant ? Ce lege ii permite Cormoranului Daiea sa faca irigatii din banii celor care nu sunt proprietari de pamant ? Irigatiile facute de comunisti erau niste aberatii care nu puteau fi suportate financiar de actualii prprietari de pamant.
312TEPES(11 iul 14:05)
Spuneti si cine l-a paralizat: hoardele de romi fara numar, fara numar....
111Grasu xxl(11 iul 14:05)
Domn ministru sa inteleg ca doriti sa aduceti in functiune IRIGATIILE ?Asa ceva nu se va mai intimpla totul a fost distrus si dus la fier vechi cu buna stiinta .DA INTELEGEM CA SE APROPIE ALEGERILE SI PSD VREA IAR CIOLANU DAR NU SE POATE ,PACAT CUM A SPUS RAPOSATU ,,NU O SA FITI IN STARE SA VARUITI CE AM CONSTRUIT EU"
51Daea MARE OM MARE GANDIRE(11 iul 13:38)
Bai ce vorba a zis de savant cum s a gandit la asta?E greu tare sa te gandesti la asa ceva si sa pronunti atatea cuvinte ?Eu nu stiu cum reuseste se antreneaza cu creionul in gura si citeste mult de pe etichetele de la gelul de dus,se simte asta in dictie in topica ...ce sa mai ...in toata intelgienta caracteristica politicianului roman,PSD ist in cazul de fata,Alde si Alte personaje de porba la Barna lui Barna in unde tine bolul cu praf de talc poate poate le da LCK nota 10 sa i urce si pe ei in caruta
012propunere(11 iul 13:21)
Sistemul de irigatii pazit de armata.Este de interes strategic national.Cum adica roaga, distrugerea incadrata la terorism si sabotarea economiei nationale. ce atitea menajamente. Democratia este pentru oameni civilizati.
05gogui(11 iul 13:09)
faceti mai multe piscine pt cormorani
19Marin(11 iul 12:55)
mai e ceva de furat, a mai ramas ceva? trebuie sa pornim toata munca bunicilor nostrii de la zero.
16Daiea(11 iul 12:38)
Ceva cormorani la noul sistem de irigatii???
27George(11 iul 12:03)
Oaie..tot circ, tot circ?!?
19Radu(11 iul 12:00)
Nici nu mai aveti ce distruge...tarziu v-ati trezit d-ule ministru
011Wow(11 iul 11:54)
O veste buna ca cineva se gandeste si la irigatiile distruse. Probabil unele au fost inlocuite cu ceva dar cele mai multe terenuri au ramas in voia Domnului.
113Geo(11 iul 11:27)
Buna dimineata se pare ca va ti trezit un pic cam tarziu....dar decat niciodata
113Cristi(11 iul 11:26)
Conducta scoasa fraudulos de pe raza com. Independenta , este la fier vechi...nu !?! Nea gascan stie ceva !alo dna ul
mai mult...Politică
22 noi 03:23PoliticăHuţucă: Iohannis a arătat că are anvergura unui Președinte, așa cum merită România!

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a comentat ultimele ieşiri în public ale candidaţilor la...446

22 noi 03:18PoliticăSiegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al Partidului Popular European432
22 noi 03:17PoliticăAtenție, constănțeni! Verificați-vă valabilitatea buletinelor până duminică!284
22 noi 03:12PoliticăCui îi va crește pensia de la 1 ianuarie 2020

La 1 ianuarie 2020, pensiile acestor români se majorează! Anunț a fost făcut unul dintre cei mai importanți...905

22 noi 03:11PoliticăProiect de hotărâre privind concesionarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare menajeră din ansamblurile rezidenţiale Tomis Plus şi Boreal502
22 noi 03:11PoliticăViorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici, denunţaţi la DNA: Bani obţinuţi ilegal din fondul de rezervă al guvernului594
22 noi 03:10PoliticăProiectul de reabilitare a bulevardului Mamaia prinde contur

Angajații SC Confort Urban SRL continuă procesul de modernizare a zonei destinate circulației pietonilor, pe...528

22 noi 03:10PoliticăAnisie vrea modificări la Bacalaureat în cazul liceelor tehnice sau vocaţionale: De la anul, îmi doresc să discutăm371
22 noi 03:04PoliticăAderarea municipiului Constanța la rețeaua marilor orașe europene. Primăria cotizează cu peste 16.000 euro anual403
22 noi 03:38PoliticăZuckerman a primit votul Senatului SUA: Vine ambasador în România

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti, a primit votul aprobarea Senatului american. Senatul...502

21 noi 01:48PoliticăLudovic Orban continuă execuțiile: ANOFM a rămas fără șefă1008
20 noi 01:38PoliticăRomânii din Diaspora o taxează pe Viorica Dăncilă, după ultima exprimare nefericită1148
Vremea
3.8°3.8° - 7.4° vineri, 22 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 74%
Vânt: 6.94 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/494535424346
5/4041119253812
joker341726271
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 noi 00:00SportAnamaria Prodan îl atacă dur pe Gică Hagi: „Lumea l-a luat drept nebun, și pe bună dreptate! A jignit multă lume. Viitorul n-ar fi existat fără Becali!”

Anamaria Prodan (46 de ani) a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, care va apărea vineri...1071

22 noi 00:00SportMarius Șumudică a vorbit în Turcia despre preluarea naționalei României: „Le-am făcut o promisiune”. Ce a vorbit cu Hagi

Marius Șumudică (48 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a declarat pentru cotidianul Fotomaç că „sunt trei nume...458

22 noi 00:00SportRecord istoric la Cupa Davis: meci încheiat la 04:04 dimineața!

Confruntarea de dublu din întâlnirea SUA-Italia a stabilit o bornă în istoria tenisului mondial. Noul format al...418

22 noi 00:00SportDan Petrescu, prima reacție după demisia lui Cosmin Contra: „În viață primești ceea ce meriți”

Dan Petrescu (51 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit astăzi despre naționala României, în contextul...445

Local
22 noi 21:57LocalPrimăria Cernavodă oferă cadouri de Crăciun preșcolarilor și elevilor din localitate!

Și anul acesta, copiii din Cernavodă îl vor întâlni pe Moș Crăciun, care va sosi încărcat cu sacul plin de...308

22 noi 00:00LocalCe trebuie să faci dacă ți-ai pierdut actul de identitate sau ai găsit unul întâmplător

Fie că ești cel care și-a pierdut actul de identitate, fie că l-ai găsit întâmplător pe stradă, faptul trebuie...384

22 noi 03:09Local51 de accidente rutiere GRAVE pe raza județului Tulcea!

Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, în perioada 19 – 20.11.2019, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea...301

22 noi 02:47LocalBărbatul DISPĂRUT din Tulcea, găsit la Constanța!

În urma activităților desfășurate de polițiști, bărbatul de 68 de ani, din Tulcea, a cărui dispariție a fost...583

22 noi 03:09LocalCONTROALE în porturile din Constanța!

Poliţiştii de la transporturi au ridicat peste 33 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 104.900...444

22 noi 03:08LocalȘoferi MORȚI de BEȚI la volan, pe bulevardul Tomis și în Agigea!

Polițiștii din cadrul Secției 2, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 16.30, au depistat un bărbat, de 54 de...630

22 noi 03:05LocalMăsuri pentru creșterea siguranței pietonilor în Constanța

Tot mai mulți utilizatori de telefoane inteligente și gadget-uri uită că o secundă de neatenție le poate pune...637

22 noi 03:05LocalUn CHIRIAȘ din Constanța și-a TÂLHĂRIT proprietarul: l-a AGRESAT și i-a furat portofelul

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul...841

22 noi 03:02LocalDoi bărbați din Cuza Vodă condamnați la ani grei pentru evaziune fiscală!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, la data de 19 noiembrie, au depistat un bărbat, de 26 de ani,...664

22 noi 03:01LocalCea de a treia ediție a Charity Basketball Game va avea loc în decembrie la Sala Sporturilor din Constanța

Charity Basketball Game a crescut în amploare de la an la an, reușind să atragă susținerea unui număr din ce în...340

Monden
22 noi 00:00MondenAlex Velea şi Mario Fresh la Asia Express: „Ni s-a lipit burta de spate!“

Noile echipe înscrise în cursa Asia Express au aflat că le aşteaptă o competiţie dură. Încă de la începutul...255

22 noi 00:00MondenAlina Pușcaș și-a planificat nunta pe plajă, în Grecia. Va purta două rochii de mireasă

Deși s-a crezut că Alina Pușcaș și partenerul ei, medicul stomatolog Mihai Stoenescu, s-au căsătorit religios în...309

22 noi 00:00MondenIlie Năstase și-a împăcat soția cu vacanțe în Turcia și Spania. Ioana i-a iertat toate greșelile

Dulce este împăcarea! Așa spune acum Ilie Năstase, după ce soția sa, Ioana, i-a iertat greșelile care au făcut-o...287

22 noi 00:00MondenOana Radu, în impas financiar după moartea iubitului: „Nu am putut să mai cânt“

În urmă cu aproape 3 luni, Oana Radu dădea vestea cutremurătoare a morţii iubitului ei. Tânărul a fost incendiat...372

22 noi 00:00MondenRobert De Niro și Gary Oldman într-un film scris și regizat de Bobby Păunescu

Bobby Păunescu a dat lovitura! Surse din conducerea Studioului de film din Buftea au confirmat pentru Evenimentul Zilei...250

22 noi 00:00MondenJennifer Lopez, dans incendiar la bară. Ce mișcări interzise minorilor deține diva internațională

Jennifer Lopez se întrece pe sine atunci când vine vorba de show! Fie că este vorba despre aparițiile sale pe...297

22 noi 00:00MondenAnatomia lui Grey: Cum a schimbat destine succesul unui serial

Neurochirurgul botezat McDreamy a suscitat fantezia fanelor timp de 11 sezoane. În 2015 însă, actorul care îi dădea...259

22 noi 00:00MondenElton John a avut nevoie de teleprompter pentru interpretarea "Candle In the Wind" la funeraliile prinţesei Diana

Cântăreţul britanic Elton John a declarat că a fost atât de îngrijorat că va greşi cuvintele când va interpreta...201

22 noi 00:00MondenEddie Murphy va fi recompensat pentru întreaga carieră la gala Critics' Choice Awards

Asociaţia Criticilor Americani de Film (Critics Choice Association) va acorda un premiu pentru întreaga carieră...179

22 noi 00:00MondenBen Affleck, un alcoolic internat la dezintoxicare în film, dar şi în viaţa reală

Ben Affleck este protagonistul filmului 'The way back', un personaj care are multe lucruri în comun cu anii turbulenţi...274

Mapamond
22 noi 00:00MapamondTusk: Decizia privind eventuala excludere din PPE a partidului condus de Viktor Orban, la sfârşitul lunii ianuarie

Noul preşedinte al Partidului Popular European (PPE), Donald Tusk, a anunţat joi la Zagreb o decizie până la...177

22 noi 00:00MapamondSUA: O persoană a fost reţinută după ce a încercat să intre cu maşina în incinta Casei Albe

Un individ neidentificat a fost reţinut după ce a încercat să pătrundă în incinta Casei Albe cu maşina, venind...175

22 noi 00:00MapamondUcraina: Zelenski promite rezultate în anchetele cu privire la manifestanţii ucişi în timpul revoltei din Euromaidan

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis familiilor celor peste o sută de persoane decedate în cursul...172

22 noi 00:00MapamondVotul din Congresul american încurajează 'criminalii' să 'distrugă' Hong Kong-ul, acuză Beijingul

Ministrul de externe chinez, Wang Yi, a avertizat joi că adoptarea de către Congresul american a unei legi în...191

22 noi 00:00MapamondGreta Thunberg a fost recompensată cu Premiul Internaţional pentru Pace al Copiilor pe 2019

Tânăra militantă ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost recompensată miercuri cu Premiul Internaţional pentru...166

22 noi 00:00MapamondVera Jourova şi Virginija Langbakk: Am avea nevoie de 100 de ani pentru a obţine egalitatea de gen în Europa

Pentru a obţine egalitatea între femei şi bărbaţi în Europa, în ritmul actual, am avea nevoie de peste 100 de...210

22 noi 00:00MapamondOpen Arms a salvat 73 de migranţi aflaţi pe o barcă în derivă pe Marea Mediterană, dintre care 26 minori

Organizaţia umanitară spaniolă Open Arms a salvat joi, în centrul Mediteranei, 73 de migranţi, dintre care doi...171

22 noi 00:00MapamondItalia: Cel puţin trei morţi în explozia unui depozit de artificii în Sicilia

Cel puţin trei oameni au murit miercuri în Sicilia şi alţi patru au fost răniţi în explozia unui depozit de...166

22 noi 00:00MapamondFranţa: Începe, la Paris, primul proces intentat unui poliţist pentru violenţe împotriva 'vestelor galbene'

Primul proces intentat unui poliţist francez pentru violenţe împotriva 'vestelor galbene' se deschide joi la Paris,...169

22 noi 00:00MapamondGoogle înăspreşte regulile pentru reclamele politice

Gigantul american Google a anunţat miercuri o înăsprire a regulilor în materie de reclame politice, dar nu va...168

Sănătate
21 noi 22:27SănătateMierea - aliment și remediu natural? Iată ce spun specialișii

Asociația Pro Consumatori, organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate...475

18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...924

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...999

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1725

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...856

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1769

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5469

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...1133

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1121

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1389