REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul de Interne a semnat ordinul pentru înfiinţarea Poliţiei Siguranţa Şcolară

Ministrul de Interne a semnat ordinul pentru înfiinţarea Poliţiei Siguranţa Şcolară

Replica API 8 septembrie 2020 | 21:51 1619

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a semnat, marţi, ordinul de înfiinţare, în cadrul Poliţiei Române, a Direcţiei pentru siguranţă şcolară.

Marcel Vela

"Siguranţa în şcoli este o prioritate a Guvernului încă de la începutul mandatului şi astăzi am concretizat-o printr-o decizie normativă care înfiinţează această nouă structură a Poliţiei pentru siguranţa şcolară. Poliţia Siguranţa Şcolară va fi formată dintr-un număr de 270 de poliţişti organizaţi la nivelul Inspectoratului Generale a Poliţiei Române, a Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti şi a inspectoratelor de poliţie din fiecare judeţ", a spus Vela, într-o declaraţie de presă, scrie Agerpres.

Poliţia Siguranţa Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul de activitate este legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor, cât şi a cadrelor didactice.

"Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying şi a actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolilor, cât şi în proximitatea acestora. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ", a declarat Vela.

El a precizat că Poliţia Siguranţa Şcolară va coordona toate acţiunile de combatere a infracţionalităţii şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, poliţiştilor de la rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale, pentru buna funcţionare a şcolilor în condiţii de siguranţă.

"Totodată, Poliţia Siguranţa Şcolară va coopera cu unităţile de învăţământ şi cu autorităţile locale, în vederea combaterii fenomenului criminogen din şcoli şi va acţiona în comun cu celelalte structuri din cadrul MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a infracţionalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri", a mai spus ministrul de Interne.

Vela a adăugat că, pentru o bună comunicare cu toţi factorii implicaţi în acest demers, Poliţia Siguranţa Şcolară va colabora cu organizaţiile neguvernamentale, cu conducerea şcolilor, cu autorităţile locale şi cu comitetele de părinţi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
duten plm cu politia in scoli
1
0
Anisie dispune ca elevii sa faca ore cu femeia de servicu, bibliotecari..etc, acum vela, idiotul vine si infiinteaza fel de fel de politii!!! Pai daca mai sta milt vom avea politia blocurilor, politia parcarilor, politia cinematografelor, politia mallurilor, politia salilor de jocuri de noroc, si cine stie ce i msi bese mintea acestui tampit. Alooooo..orban, lasa paharul si vezi ca rad si curcile din europa de noi, klausssss nu mai proteja incompetenta si prostia, esti, totusi, presedintele oamenilor nu protecorul hotilor!
1
0
O sa coste prea mult bugetul tarii gradati arondati la scoli!Cu paza proprie platita de primarie este mai economic.Nu se justifica astfel de cheltuieli mari.Intotdeauna s-au mai batut copii prin scoli dar sunt cazuri izolate !
0
0
Sa vezi bataie intre mile de curvistine , nepotele , amante ... angajate in Politie ! Vor fi nistr scaunele in birouri cu aer conditionat , perfecte pt. parada modei , etalat unghii pictate si frecat menta ... pana la 47 de ani cand se iese la pensie !
7
1
Mortii vostri, se fura in vami, se fura in anaf, sri... interlopii defileaza si voi ratatii gastiti scolile.... De ce? pentru ca de la restul va vin spagi mm.
4
1
Daca aveti sange in instalatie si nu sunteti TOTALI CORUPTI pana in maduva oaselor infiintati POLITIA IMPOTRIVA PROXENETILOR SI INTERLOPIILOR DIN ROMANIA.A doua zi va impuscati singuri ca veti muri de foame BULANGIILOR !.
13
0
Ceva concret precum tablete sau masti pentru elevi nu sunteti in stare sa faceti dar la mizerii de genul acesta sunteti pe primul loc! Si amenzile ce valori vor avea?
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218