REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul de Interne: polițistul care a ucis o fetiță NU se afla în misiune de urgență

Ministrul de Interne: polițistul care a ucis o fetiță NU se afla în misiune de urgență

Replica API 17 ianuarie 2022 | 11:31 688

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că polițistul care a ucis-o pe Raisa, pe trecerea de pietoni, nu se afla într-o misiune de urgență, dar se afla într-o misiune polițienească. Bode a explicat că indiferent de caracterul misiunii, polițistul nu era scutit de rigorile legii penale.

”Imediat după producerea actei tragedii am luat măsuri de urgență. Am alocat resurse suficiente și am sprijinit nemijlocit procurorul. Imediat ce s-a pornit acțiunea penală, polițistul a fost pus la dispoziția procurorilor. Fac precizarea că polițistul se afla în misiune polițienească, la solicitarea organelor de conducere superioare. De asemenea, fac precizarea că nu se afla într-o misiune de urgență. Indiferent în ce fel de misiune se află polițistul el este scutit doar de partea de infracțiuni ale Codului Rutier, nu este scutit de partea penală a legii, în acest caz să fie atent la oamenii care traversează pe trecerea de pietoni.

Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Pe cât este de necesar, pe atât de riscant este în unele situații. Suntem obligați să recurgem la recrutarea din sursă externă pentru a acoperi deficitul uriaș din MAI, aproape 30.000 de funcții. Este necesar să creștem cifra de școlarizare din unitățile de învățământ.

Fac un apel la întreaga clasă politică de a ne susține în demersul nostru de a modifica legislația rutieră în Parlament, cu tot ce înseamnă reguli de circulație, sancțiuni, amenzi etc.”, a spus Lucian Bode, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu cand dormeai pe bancheta ...erai in misiune???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614