REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, dă asigurări: stadionul Farul va trece în administrarea Consiliului Local Constanţa

Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, dă asigurări: stadionul Farul va trece în administrarea Consiliului Local Constanţa

Replica API 7 iunie 2018 | 00:00 251

Proiect de hotărâre la guvern

Proiect de hotărâre la guvern

Veşti bune pentru constănţeni: cât de curând, stadionul Farul va trece din subordinea Ministerului Sportului şi Tineretului în administrarea municipalităţii Constanţa. Anunţul a fost făcut de Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării şi Administraţiei Publice, miercuri, 6 iunie a.c., în timpul vizitei la Constanţa, pentru a semna contractele de finanţare pentru reabilitare a două puncte de interes cultural din judeţul nostru.

„Există un proiect de hotărâre de Guvern, săptămâna viitoare va fi şedinţă şi vă asigur că urmează să fie aprobat. Am discutat şi cu primarul Făgădău, şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, urmează ca după aprobare să găsim fonduri pentru reabilitare. Şi Constanţa merită să aibă un stadion, aşa cum este şi la Craiova, pentru că îl merită!”, a afirmat ministrul Paul Stănescu.

Reamintim că stadionul Farul a ajuns într-o stare avansată de degradare, spre indignarea constănţenilor, sportivilor şi fanilor. Inclusiv Gheorghe Hagi atrăgea atenţia, în urmă cu puţin timp, asupra faptului că stadionul unde şi-a început cariera de fotbalist a rămas într-un con de umbră şi este nevoie urgentă de modernizarea lui.

Reprezentanţii municipalităţii şi-au exprimat acordul pentru preluarea stadionului, solicitând acest lucru Ministerului Tineretului şi Sportului, în septembrie 2017. Consilierii locali au aprobat preluarea în unanimitate, primarul Decebal Făgădău dând asigurări că după ce stadionul Farul va ajunge la municipalitate se vor căuta soluţii pentru aducerea lui la standarde europene.

„Cred că în ultimii ani am văzut cu toţii cum se degradează această bază, iar în acest mandat mi-am stabilit printre priorităţi nu doar finanţarea cluburilor şi înfiinţarea unui club puternic al municipiului Constanţa, ci şi investiţii în infrastructură. Sper că după ce hotărârea de Guvern va fi promovată pentru transferul stadionului şi a zonelor adiacente către municipalitate, să identificăm soluţii pentru ca municipiul Constanţa să poată investi într-un stadion la standarde europene”, afirma, în urma votului consilierilor locali, primarul Decebal Făgădău.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Merita pe naiba.Sunt zeci sau sute de interese sa fie distrus ca sa inceapa feeria blocurilor in locul lui. Pe de alta parte, sa intre sub administratia locala ca sa se mai faca niste contracte de reabilitare frauduloase, ca..daca nu furi in constanta ceva nu esti de al casei. Sa mai deducem logic ca se vor aloca fonduri evident total aiurea si se vor bloca banii care ar fi ajutat la adevarata infrastructura atat de varza in orasul unde toata lumea fura si nimeni nu se intreaba nimic?
9
0
minciuni.In 28 ani doar ati distrus n-ati construit nimic.SABOTAJ,TRADARE NATIONALA
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218