REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, promite un program național de gaze naturale

Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, promite un program național de gaze naturale

Replica API 8 iunie 2018 | 01:44 457

Numeroase localități din mediul rural doresc racordarea la rețelele de gaze naturale, dar, după cum au subliniat, în repetate ocazii, și primari din județul Constanța, întâmpină diverse obstacele, fie de ordin legislativ, fie de ordin logistic. Aflat la Constanța, pentru semnarea contractelor de finanțare pentru două proiecte de reabilitare a unor obiective culturale, vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice, a precizat că în prezent, la nivelul ministerului pe care îl conduce se lucrează la o soluție: un program național de gaze naturale.

Intenția ministerului, după cum a subliniat Paul Stănescu, este ca numărul localităților racordate la gaze naturale să crească, având în vedere că în prezent țara noastră se confruntă cu o problemă privind asigurarea necesarului de lemne pentru încălzirea locuințelor.

„Am dezvăluit o dată, dar o mai spun: am făcut un grup de lucru, la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice, care să facă un program național de gaze naturale, similar Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Vrem să facem reţelele de gaze la nivelul unităţii administrativ teritoriale (UAT) respective, să rămână ulterior în proprietatea UAT-ului şi UAT-ul după acea îşi găseşte operatorul. Altfel nu reuşim să rezolvăm această problemă şi este adevărat că avem o problemă la nivel naţional cu ceea ce înseamnă lemne de foc”, a afirmat ministrul.

În cadrul grupului de lucru se are în vedere inclusiv realizarea de propuneri de modificări legislative. Ministrul speră ca în aproximativ trei luni să fie gata respectivul program de gaze naturale și să fie demarată punerea lui în aplicare. Mai ales că, așa cum a subliniat ministrul Stănescu, există și rezersele de gaze din Marea Neagră, astfel demersul are toate șansele să fie unul de succes.

F.B.

Citește și: https://www.replicaonline.ro/moga-anunta-ca-romania-va-fi-independenta-de-rusia-va-scoate-gaze-din-marea-neagra-pe-la-tuzla-si-pe-la-vadu-350044/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa creasca productia nationala de fasole.
0
0
Minciuni psd-iste!In doi ani de guvernare au avut de lucru decat cu justitia si scaparea vagabondului penal de inchisoare.Cine se mai increde in psd,sa mearga la medic la Palazu pt ca este foarte grav.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614