REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Dîncu a afirmat, la CAE, că există implicaţii regionale ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei

Ministrul Dîncu a afirmat, la CAE, că există implicaţii regionale ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei

Replica API 18 mai 2022 | 21:13 619

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat, marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) în formatul miniştrilor Apărării din statele membre ale UE, context în care oficialul român a atras atenţia asupra faptului că există implicaţii regionale ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Vasile Dîncu

Ministrul a adăugat că este nevoie de continuarea sprijinului pentru statele din vecinătatea estică, arată un comunicat MApN, scrie Agerpres.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unui prânz de lucru informal, când miniştrii au dezbătut evoluţiile situaţiei de securitate din Ucraina, precum şi demersurile de sprijin întreprinse de Uniunea Europeană. La această sesiune a participat, prin videoconferinţă, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

În marja reuniunii CAE, ministrul Dîncu a participat la şedinţa Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA). Activitatea a debutat cu o scurtă sesiune în cadrul căreia a fost agreată modalitatea de operaţionalizare a Centrului european pentru inovare în domeniul apărării (Hub for EU Defence Innovation - HEDI).

Totodată, miniştrii Apărării au discutat, pe baza datelor prezentate de Agenţie, perspectivele privind intensificarea, în următoarea perioadă, a acţiunilor dedicate acoperirii deficitelor de capabilităţi în domeniul apărării la nivelul UE.

De asemenea, în marja reuniunii, Vasile Dîncu a avut o întrevedere cu omologul francez, fiind abordate subiecte de actualitate de pe agenda NATO, UE şi referitoare la cooperarea bilaterală, cu accent pe măsurile de consolidare a capacităţii de a apărare a flancului estic al NATO.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367