REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Dobre, precizări cu privire la tichetele de vacanţă pentru bugetari

Ministrul Dobre, precizări cu privire la tichetele de vacanţă pentru bugetari

Replica API 26 ianuarie 2017 | 00:00 362

Măsură

Măsură

Mircea Titus Dobre

Fiecare angajat bugetar va primi de la 1 iulie un tichet electronic de vacanță echivalent cu un salariu minim pe economie. Tichetul poate fi folosit oriune în țară și oricând, până la finele anului în curs. Până în prezent, doar cei din mediul privat beneficiau de tichetele de vacanță.

„Tichetele de vacanță vor intra în vigoare de la 1 iulie 2017. Privind sistemul electronic, noi avem idei, dar trebuie să le punem și în practică. Noi la asta lucrăm acum. Să găsim o variantă astfel încât să fie cea mai simplă formulă de decontare. Știu că sunt aproximativ 1.5 milioane de bugetari. Fiecare va primi câte un tichet în valoare de 1.450 de lei, un salariu minim pe economie.

De fiecare dată când salariul minim pe economie va crește, va crește și valoarea tichetului de vacanță. Totodată sunt niște comisioane pe care Statul ar trebui să le suporte dacă nu găsim o variantă de genul ăsta (n.r. implementarea sistemului electronic). Este o analiză pe care o facem împreună cu Ministerul de Finanțe, Ministerul Turismului, Ministerul Muncii. Sunt mai multe instituții și ministere implicate în acest proiect.

Pe ordonanța 8, acolo este trecut valoarea a 6 tichete, însă măcar să avem un start. Și cu 1.450 lei, te poți duce măcar un weekend prelungit, dacă nu chiar și mai mult. Se cheltuie doar în România”, a declarat pentru Replica, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cit lapte si cornuri tea costat functia asta ca dupa fata esti cam timpit
1
0
Nu ai inteles nimic, ideea e ca bugetarii iau tichete pe banii din taxele si impozitele tuturor. In timp ce mie nu-mi garanteaza nimeni la privat asemenea tichete. Si cei care lucreaza la stat si cei care lucreaza la privat platesc aceleasi taxe si impozite dar aparent numai unii au beneficii. Asa poate iti e mai usor sa intelegi
2
2
Angajatii din sectorul privat sunt platiti din bugetul patronului, nu din bugetul de stat ! Patronul e cel care poate sa le acorde si alte beneficii, dupa cum se si intampla deja in unele societati comerciale - deci comentariul tau e pe langa subiect!
5
2
DOMNULE MINISTRU DOAR BUGETATII CONTRIBUIE LA BUGETUL DE STAT??? CEI DIN SECTORUL PRIVAT NU SANT ROMANI???
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102