REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Duşa vine la Constanţa: va asista la exerciţiile din Marea Neagră ale grupării navale NATO!

Ministrul Duşa vine la Constanţa: va asista la exerciţiile din Marea Neagră ale grupării navale NATO!

Replica API 16 martie 2015 | 06:03 93

Un tren cu blindate americane a ajuns la Kogălniceanu

Un tren cu blindate americane a ajuns la Kogălniceanu

Zeci de blindate ale NATO au ajuns la Constanţa. Convoiul militar a tranzitat, sâmbătă, 14 martie a.c., Gara din Medgidia.

Trenul, format din 23 de vagoane, a fost încărcăt cu tehnică militară de la blindate, la maşini de salvare. Granitura feroviară a intrat în România prin vama Curtici, în jurul orei 06:00. Blindatele au ajuns la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu şi vor participa la exerciţii militare împreună reprezentanţii armatei române. Profesioniştii de la Claboo Media au realizat, cu ajutorul unei drone, un film şi mai multe fotografii cu convoiul de tancuri blindate.

La Marea Neagră au loc exerciţii militare NATO, la care participă militari din România, Bulgaria şi Turcia. Exerciţiile navale vor include simulări de atacuri antiaeriene şi antisubmarin, precum şi activităţi de coordonare, potrivit Comandamentului maritim al Alianţei Nord-Atlantice.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, anunţă că se va întâlni luni, 16 martie, începând cu ora 11.00, cu echipajele fregatei „Regina Maria” şi crucişătorului USS „Vicksburg”. Oficialul român va asista la exerciţiile pe mare ale navelor din gruparea Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG-2).

Forţele Navale Române se alătură exerciţiului militar Standing Maritime Group - 2 (SNMG - 2), care face o escală în portul Constanţa, începând de vineri. SNMG - 2 se află în Marea Neagră în luna martie, iar escala la Constanţa a fost programată pentru intervalul 13 - 15 martie. Potrivit Statului Major al Forţelor Navale Române, pe parcursul escalei în ţara noastră, sunt programate vizite ale oficialilor militari străini la Comandamentul Flotei, întreceri sportive între marinarii români şi străini, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi vizite la Muzeul Marinei Române.

Sâmbătă, un grup de militari români şi străini, împreună cu voluntarii Gărzii Naţionale de Mediu, au plantat 1.000 de puieţi de arbori, în zona Mănăstirii Sfânta Elena de la Mare (Costineşti). Marinarii americani, canadieni, germani, italieni, turci şi români şi-au unit eforturile, implicându-se în acest proiect de voluntariat, pentru protejarea mediului înconjurător şi pentru a atrage atenţia asupra impactului pe care omul îl are asupra naturii.

Activităţile grupării navale SNMG-2 vor continua pe mare, începând de luni, 16 martie. Sunt programate exerciţii împreună cu fregata Mărăşeşti, două corvete, două nave purtătoare de rachete, precum şi cu aeronave militare româneşti.

SNMG - 2 presupune exerciţii comune, pe mare, cu nave militare din Bulgaria şi Turcia, precum şi cu alte nave şi aeronave militare româneşti, iar participarea fregatei româneşti „Regina Maria” la acţiunile grupării navale SNMG - 2 din Marea Neagră reprezintă contribuţia României la pachetul de forţe puse la dispoziţia NATO şi are ca scop întărirea încrederii şi dezvoltarea interoperabilităţii între aliaţi. Potrivit Statului Major al Forţelor Navale Române, gruparea NATO SNMG - 2 este una dintre cele patru grupări navale multinaţionale ale Alianţei, fiind o forţă maritimă integrată, permanentă, gata de acţiune în timp de pace sau în situaţii de criză.

SNMG - 2 a demarat de duminică, este comandată de către Contraamiralul Brad Williamson (SUA) şi este formată din crucişătorul american USS Vicksburg (CG 69), nava comandant a grupării, fregata canadiană HMCS Fredericton (FFH 337), fregata turcească TCG Turgutreis (F 241), fregata italiană ITS Aliseo (F 574), fregata românească Regina Maria (F 222) şi nava auxiliară germană FGS Spessart (A 1442). Participarea Forţelor Navale Române la acţiunile grupării navale SNMG-2 din Marea Neagră a fost planificată din anul 2014 şi are ca obiectiv principal dezvoltarea interoperabilităţii marinarilor militari români cu militarii din Alianţă. De asemenea, misiunea misiunea SNMG - 2 are ca obiective menţinerea ridicată a nivelului de instrucţie al marinarilor militari români şi asigurarea încrederii între naţiunile aliate în regiune.

SNMG - 2 este organizată în poziţie de reacţie imediată Forţei maritime şi, până la 1 ianuarie 2005, a fost cunoscută ca Forţa Navală Permanentă Marea Mediterană (SNFM). SNMG2 desfăşoară un program continuu de formare operaţională, iar componenţa este asigurată de către naţiunile NATO, contribuind prin rotaţie. Naţiunile care contribuie în mod normal la grup sunt Germania, Grecia, Italia, Olanda, Spania, Turcia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Alte naţiuni membre NATO au contribuit ocazional.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108