REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Economiei: Eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă va începe în câteva zile

Ministrul Economiei: Eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă va începe în câteva zile

Replica API 2 aprilie 2020 | 00:00 672

Eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă prin platforma creată de Ministerul Economiei va începe peste câteva zile, a transmis, miercuri, ministrul de resort, Virgil Popescu, pe Facebook.

"Certificatele de Situaţie de Urgenţă vor fi eliberate în curând. Platforma este gata, dar trebuie adaptată noilor modificări legislative făcute de Guvern prin OUG, iar pentru asta mai este nevoie de câteva zile", a scris Virgil Popescu pe pagina de socializare.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a explicat că acest document va putea fi solicitat şi de firmele care au înregistrat venituri mai mici în luna martie.

"Totodată, am modificat ordinul iniţial ca să beneficieze de Certificate de Situaţie de Urgenţă şi companiile a căror activitate a fost întreruptă total sau parţial ca efect al stării de urgenţă şi le-au scăzut veniturile în luna martie cu 25% faţă de media lunilor ianuarie şi februarie (în plus faţă de ceea ce exista, respectiv încasări mai mici în martie cu 25% faţă de media lunilor ianuarie şi februarie)", a menţionat Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Economiei a adăugat că pe baza documentului companiile afectate pot obţine anumite facilităţi, precum amânarea la plata utilităţilor.

"Certificatele de Situaţie de Urgenţă au ca scop susţinerea operatorilor economici în relaţiile cu instituţiile publice pentru obţinerea, în condiţiile legii, de facilităţi de creditare, măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar şi social asupra activităţii acestora, determinat de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2: amânarea la plată pentru serviciile de utilităţi, invocarea de forţă majoră (doar pentru IMM-uri)", a transmis Virgil Popescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614