REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul Economiei: Există angajați în minister care ascund proiecte de ordonanțe; nu pot să-i dau afară

Ministrul Economiei: Există angajați în minister care ascund proiecte de ordonanțe; nu pot să-i dau afară

Replica API 11 iulie 2016 | 00:00 233

Aplicarea unor acte normative a fost întârziată deoarece, în Ministerul Economiei, au existat oameni care au ascuns proiecte de acte normative, motivând pierderea lor, însă, fiind funcționari publici, acești angajați nu pot fi dați afară, a declarat, duminică, Costin Borc, vicepremier și Ministrul al Economiei.

El a fost întrebat cât de greu este să dai afară un angajat la stat neperformant. "Este greu, probabil că este mai greu decât ar trebui să fie. Ar trebui să existe un echilibru mai bun între funcționarii publici și personalul contractual (...) Am fost acuzat că am mărit salariile în Ministerul Economiei. O știre pe jumătate adevărată, pe jumătate falsă. Partea falsă a informației este că am mărit salariile în același buget, reducând 30 de posturi și reușind ca, la șase luni, să fim sub buget", a susținut Borc.

Potrivit acestuia, au existat cazuri în ministerul pe care îl conduce când unii angajați au tergiversat aplicarea unor acte normative prin ascunderea proiectelor. "Un proiect de hotărâre de Guvern care vine de la un alt minister pentru a fi avizat la noi în minister și care e pierdut pe holuri, săptămâni sau luni de zile. Poate să ne lăudăm viitorului Guvern că am reușit să punem bețe în roate unui Guvern independent", a spus vicepremierul.

Borc a mai spus că, în momentul în care angajatul respectiv a fost tras la răspundere, argumentele lui au fost "l-am uitat, l-am pierdut, știți cât de multe lucruri avem".

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218