REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon

Ministrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon

Replica API 18 noiembrie 2019 | 01:51 408

Voucherele de vacanță vor fi menținute și în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, menționând că este examinată și soluția de a stimula utilizarea lor și în perioada de extrasezon.

El invocă și un proiect de lege referitor la utilizarea voucherelor de vacanță și în mediul privat, iar deducerea se va face din impozitul pe profit. ”Am fost întrebat tot timpul dacă voucherele de vacanță vor fi păstrate, dacă se va renunța la ele, ce vom face. Evident că menținem voucherele de vacanță. Niciodată nu a fost problema renunțării la voucherele de vacanță. Și, mai mult, avem chiar o inițiativă parlamentară în dezbatere la Camera Deputaților acum cu privire la voucherele de vacanță din domeniul privat, pentru companile private, acolo unde dorim nu deducere fiscală din venituri, ci deducere din impozitul pe profit”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Mai mult, el spune că este examinată soluția de a le extinde în zona de extrasezon, când sunt mai puțini turiști. ”Mi se pare normal să stimulăm income-ul de turiști și în această perioadă, când sunt mai puțini turiști”, a adăugat el. Ministrul spune că astfel vor fi spijiniți și hotelierii și industria hotelieră în extrasezon. Potrivit unui proiect inițiat de fostul Minister al Turismului, românii care primesc vouchere de vacanță vor putea alege fie pentru folosirea lor pe întreaga perioadă a anului, ca până acum, fie pentru utilizarea doar în anumite luni, caz în care valoarea acestora ar urma să crească la 2.080 de lei.

”Când ne apucăm de bugetul anului viitor, o să le vedeți acolo. (...) Lăsați-ne să terminăm rectificarea bugetară, să ne apucăm de bugetul anului 2020 și atunci o să vedeți voucherele”, a subliniat oficialul. Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, a declarat zilele trecute pentru Profit.ro că se teme că facilitățile cerute de multă vreme de către patronate, precum scăderea TVA, impozit specific și vouchere de vacanță, dar obținute în ultima guvernare a PSD, să nu fie anulate de actualul guvern liberal. Omul de afaceri se plânge că noul program de guvernare, care acordă doar o singură pagină turismului, nu ia în seamă acest domeniu.

Sursa: profit.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui sa inceapa anul scolar la 15 septembrie,se pierd o gramada de bani din turism,la nivel national,intr-o saptamana...
1
0
Renuntati la aceste vouchere, se face contrabanda cu ele....... Acordati tuturor salariatilor prime de vacanta.
3
3
Voucherele sunt valabile doar in Romania. Primele de vacanta oriunde. Voucherele introduc bani si in buzunarele unor patroni care nu vor face nimic pentru dezvoltarea turismului. Primele de vacanta sunt mult mai bune. Dar se pare ca e un sistem tippic romanesc care profita de tipul asta de bani de la stat numit vouchere. Ne meritam soarta cu astfel de masuri economice. Nu prea se dezvolta turismul romanesc pe calea asta. Sau se dezvolta incet si tot vecinii se vor dezvolta mai repede.
5
3
Unde se afla infektia asta de plaja din poza, sa nu merg niciodata acolo?!
5
1
vai vai cata prostime.
4
1
Eu muncesc la privat. mie cine imi da voucher? Pai nu am votat noi special sa terminate cu cersetoriile astea pentru bugetari vouchere si bonuri. Ajutoare sociale se dau numai la nevoiasi care nu pot sa munceasca, handicapati, ceilalti iau salarii. Noi care nu suntem bugetari am votat impotriva PSD ca tocmai sa reduceti salariile cersetorilor bugetari.
12
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920