REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Economiei: Până la începerea şedinţei de Guvern au fost eliberate în jur de 2.700 de Certificate de Situaţie de Urgenţă

Ministrul Economiei: Până la începerea şedinţei de Guvern au fost eliberate în jur de 2.700 de Certificate de Situaţie de Urgenţă

Replica API 6 aprilie 2020 | 20:26 930

Aproximativ 2.700 de Certificate de Situaţie de Urgenţă au fost eliberate până luni, în jurul orei 17:00, din care 1.700 de tip 1 şi restul de tip 2, a anunţat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, Virgil Popescu.

Virgil Popescu

Aplicaţia dedicată eliberării Certificatelor de Situaţie de Urgenţă este activă de duminică seara. Certificatele de Situaţie de Urgenţă sunt emise în două forme: TIP 1 (Albastru) - pentru întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate (afectaţi de Ordonanţele Militare); TIP 2 (Galben) - pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procentaj de minimum 25% faţă de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie - februarie 2020.

"Aseară a fost lansată platforma prevenire.gov.ro. Se eliberează Certificate de Situaţie de Urgenţă în mod foarte uşor, online, fără nicio interacţiune între minister şi companii. Până în acest moment, înainte de a intra în şedinţa de Guvern, au fost eliberate în jur de 2.700 certificate de urgenţă, vreo 1.700 de tip 1 şi diferenţa de tip 2. Practic, lucrurile funcţionează absolut automatizat, nu există sincope în acest sens", a spus ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Întrebat de premierul Ludovic Orban care este capacitatea de eliberare a certificatelor, Virgil Popescu a precizat că aceasta poate fi de mii de accesări pe secundă.

"Cred că avem capacitate, cu serverele STS unde sunt găzduite, de mii de accesări pe secundă. Deci, suntem pregătiţi să facem faţă şi accesărilor multe simultane. Am înţeles că este doar începutul şi sunt multe companii. Nu avem probleme nici de infrastructură hardware, nici software", a explicat ministrul Economiei, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că sistemul energetic naţional funcţionează în parametrii normali, dar a cerut prim ministrului să accepte elaborarea unei Ordonanţe de Urgenţă care să prevadă derogări de la prevederile Comisiei Europene privitoare la biocarburanţi.

"Supraveghem în permanenţă sistemul energetic naţional. Funcţionează în parametri normali. Mai avem o măsură de implementat în domeniul rafinării şi comercializării combustibililor. Acolo avem un stoc destul de mare în rafinărie. E o îngreunare a aprovizionării cu biocarburant şi din acest motiv cred că ar trebui şi vă solicit acceptul să venim cu o Ordonanţă prin care să derogăm de la prevederile Comisiei Europene, pe perioada stării de urgenţă. Practic aş face-o la modul general, în toate situaţiile când avem stare de urgenţă să se poată întâmpla această derogare. Este vorba de faptul că suntem dependenţi de importul de biocarburant. Conform directivelor UE, în toate ţările europene se comercializează motorină cu concentraţie de 6,5% biocarburant şi benzina cu 8% biocarburant. O parte se produc în România o parte se produc în import, iar lanţul de aprovizionare este uşor distorsionat şi riscăm ca produsul vândut în staţiile de carburant să nu respecte normele şi de aceea este nevoie de această derogare", a explicat Virgil Popescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
are cineva cateva zeci de miliarde de euro pt tzara nu ca sa fie furati ei bine nu atunci adio romania dpdv economic clar simplu totul pana la bani restu s minciuni iar dictatura actuala e egala cu gesnocid nu prin covid ci infometarea romanie o moarte cam ca la ascwitz sa ne mai mire ca johannis e neamt si vela suna ungureste adica neromanesc total
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614