REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Economiei: Subvenţiile la energie şi gaze către toată populaţia României trebuie să înceteze

Ministrul Economiei: Subvenţiile la energie şi gaze către toată populaţia României trebuie să înceteze

Replica API 6 noiembrie 2019 | 00:00 272

Virgil Popescu

Subvenţionarea preţului plătit de toată populaţia României la energie şi gaze trebuie să înceteze şi să continue să primească ajutoare doar cei care au cu adevărat nevoie, a declarat, miercuri, ministrul Economiei Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la preluarea mandatului.

"Dorim abrogarea OUG 114 care a produs mari disensiuni în piaţă. O să vedem răspunsul Comisiei Europene la calendarul propus şi în funcţie de acest lucru vom lua în calcul perioada de tranziţie", a spus Popescu.

Calendarul propus de autorităţile române prevede liberalizarea în etape a pieţelor de energie electrică şi de gaze, până la 1 aprilie 2021 în cazul gazelor şi 1 iulie 2021, pentru piaţa de electricitate.

"Abrogarea 114 cu tranziţie, odată cu definirea consumatorului vulnerabil. Trebuie ca subvenţia să se ducă către acei oameni care au nevoie. Practic, în acest moment, întreaga populaţie a României este subvenţionată, însă acest lucru trebuie să se oprească. Doar oamenii care au nevoie trebuie ajutaţi şi de aceea acest concept al consumatorului vulnerabil", a adăugat Popescu.

El a precizat că acest lucru se va face în colaborare cu Ministerul Muncii şi cu Ministerul Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Întrebat de jurnalişti care este situaţia stocurilor de gaze pentru iarnă, Popescu a arătat că acestea sunt la capacitate maximă, însă problema este că nu putem extrage atâtea gaze din depozite cât să acopere vârful de consum din iarnă.

"Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece că avem stocate gaze la nivelul maxim. Din păcate, ne lipseşte capacitatea de extracţie astfel încât să asigurăm vârful de frig. Aceasta deoarece Romgaz nu a făcut investiţiile necesare care să ducă la creşterea capacităţii de extracţie de gaze din depozite. O să mă asigur că Romgaz va face acest lucru", a subliniat ministrul.

Totodată, el a susţinut că şi stocurile de cărbune sunt în grafic, însă vrea să se convingă de acest lucru pe teren. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu subventia e problema adevarata, liberalizarea preturilor, ca sa poata saracii furnizori sa va ia dublu prin intelegeri in piata. Pe cine intereseaza cine e vulnerabil sau defavorizat? Dam si liber la platforme pentru amaratii aia de la exxon care asteapta cu nerabdare sa ne dea UE. Debut cu dreptul.
0
0
Sa vedem prostilor cine o sa iasa in strada o sa sugeti pula ca nu aveti curaj
2
5
Stai ca vin ALEGERILE.
3
2
Macar sa bage energia regenerabila
3
1
platim aiurea sloganul era nu ne vindem tara si toate utilitatile sant luate de firme straine enel, engie telecom daca anulati subventiile conditionati si firmele sa nu umfle facturile daca nu reziliati contractele, aveam hidrocentrale gaze carbuni le-am inchis ca nu sant rentabile oamenii nu mai au de lucru e mai usor sa importam si sa isi ia comisioale, asta s-a vut
11
1
Da , de acord dar pretul adevarat si calitatea livrata sa fie adevarata , in tara asta ei se fac ca furnizeaza doar si umfla facturile . De unde atitea salarii nesimtite daca nu tot din buzunarul nostru !
12
0
asa nea popescu ,arde-i pe prosti la buzunar ca tot zbierau ciuma rosie ,chiar de maine, poate vine si iarna . La primavara sa fie tricolori -rosii de ciuda , galbeni de foame, albastri de frig!Hai mai repede cu masurile, ce-mi mai place noua guvernare !
12
8
La salariile noastre, toti suntem vulnerabili, imbecilule!
18
8
moarte liberalilor !
10
14
Incepe jihadul. Politica de dreapta pe care v ati dorit o se aplica. Cresc preturile la gaze si curent, pt ca liberalii considera ca nu meritam subventii. Succes
22
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614