REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu: "Subiectele de la Bac vor fi la fel de grele"

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu: "Subiectele de la Bac vor fi la fel de grele"

Replica API 19 august 2011 | 00:00 200

Sesiunea din iunie a examenului de bacalaureat a fost o catastrofă, după ce mai mult de jumătate din absolvenţii de liceu nu au reuşit să-l treacă. Într-un interviu acordat, în exclusivitate, ziarului Libertatea, ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, afirmă că tinerii trebuie să se pregătească pentru că sesiunea a doua a Bac-ului va fi la fel de corectă, iar subiectele, la fel de grele. Ministrul a afirmat: "Eu le spun că a venit momentul ca România să se schimbe prin oameni cinstiţi, oneşti şi bine pregătiţi în meseria lor, oricare ar fi ea. Le zic doar atât: să înveţe. Sesiunea a doua a bacalaureatului va fi la fel de corectă ca şi prima, iar subiectele vor avea acelaşi grad de dificultate. Ar fi greşit faţă de toţi românii care aşteptau un semn că România se poate schimba să dau înapoi. Alţi miniştri au cultivat minciuna, eu nu o fac".

Cât despre sfatul oferit celor care au picat cu graţie bacul în vară, Funeriu a fost mai mult decât explicit: "Elevilor le spun să înveţe, să nu absenteze şi să îşi respecte profesorii. Părinţilor le zic să se implice mai mult în viaţa şcolii, pentru că noua Lege a Educaţiei le permite acest lucru, şi să fie aproape de copiii lor. Le mai spun părinţilor să nu accepte sub nicio formă să dea şpagă. Profesorilor vreau să le mulţumesc. Reforma morală profundă din învăţământ este meritul lor, în primul rând, iar ce s-a întâmplat vara asta e doar un pas înainte. Rezistenţa celor cărora le e frică de lumină e uriaşă! Dar vom reuşi".

Sursa: libertatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369