REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, cercetat oficial pentru plagiat

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, cercetat oficial pentru plagiat

Replica API 11 mai 2012 | 00:00 207

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, este cercetat de Consiliul Naţional de Etică, după sesizarea care îl acuză pe oficial că ar fi plagiat câteva lucrări. Scandalul a început atunci când un deputat PDL, Doiniţa Chircu, l-a interpelat pe ministru despre o lucrare despre care spune că ar fi plagiată. Mang a precizat că dacă se va dovedi că e vinovat, va demisiona imediat din funcţia de ministru.

Apoi, liderul PDL, Emil Boc, a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi". "Demisia este necesară şi evidentă. Este inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care din nefericire a fost promovat pe bază de plagiat", a spus Emil Boc. El a arătat că nu are nimic cu Ioan Mang, îl respectă, dar a repetat faptul că în fruntea Ministerului Educaţiei "nu are ce căuta" o persoană cu o carieră "fundamentată pe plagiat". Emil Boc a susţinut că întreaga operă academică a lui Mang "este una de plagiat între 80 şi 90%" şi a apreciat că numirea acestuia în fruntea Ministerului Educaţiei "arată uriaşele interese" care există la acest minister pentru a schimba Legea educaţiei. Ioan Mang este succesorul Corinei Dumitrescu, cea care a fost propunerea iniţială a premierului Victor Ponta, dar s-a retras după ce în CV-ul său au fost descoperite câteva greşeli elementare de gramatică. Dumitrescu a dat vina pe cel care a transcris CV-ul, dar a acceptat să îşi depună mandatul, încredinţat ulterior lui Mang.

Sursa:Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108