REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Educației: Vrem ca limba română să fie inclusă în curricula unor școli din străinătate

Ministrul Educației: Vrem ca limba română să fie inclusă în curricula unor școli din străinătate

Replica API 29 mai 2017 | 10:58 275

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat duminică, la evenimentul organizat special, în Capitală, de Ziua Românilor de Pretutindeni, că își dorește ca "rețeaua" de profesori ce predau limba română în străinătate să se extindă, iar această materie să fie inclusă în curricula școlilor din afara țării, unde sunt comunități mari de români.

La evenimentul ce reunește specialiști și profesori de limba română din străinătate au mai vorbit, în deschidere, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac și prorectorul Universității din București, Liviu Papadima.

"Ne dorim să sărbătorim românii de pe toate meridianele lumii", a afirmat Andreea Păstîrnac.

Ea a apreciat că "educația în limba română reprezintă preocuparea majoră identitară a românilor de pretutindeni și a dialogului cu autoritățile din România, precum și cu cele din țările de reședință".

"Trebuie să conștientizăm că astăzi, la nivelul comunităților românești din afara granițelor, se înregistrează un număr tot mai mare de copii care, deși vorbesc limba română, își pierd încetul cu încetul abilitățile cognitive", a spus ea.

Ministrul a apreciat că "există pericolul real ca, într-un timp relativ scurt, tinerii români să aibă dificultăți în a se exprima în limba maternă".

Ea a adăugat că, în prezent, programul "Limba română. Educație și comunicare" se derulează în Marea Britanie și Italia, urmând să continue în Spania, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest domn care na-a fost in stare sa faca curat in ase,va face in tot ministerul...chiar asa
0
0
la noi in jud. Tg. Mures, Harghita si ..... este limba maghiara cea obligatorie nu romana !
0
0
D-nul sinistru, incercati sa va abtineti din aberatii ca va parlesc astia. Regula este foarte simpla: cand va aparea necessitate si cerere, scolile vor introduce orice modificari de curricula. Daca ne begem in seama cu japca motivand ce importanta e limba Romana la nivel mondial, nu numai ca ti-o iei in trompa, dar te si acuza de expansionism.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102