REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Finanţelor: Am redus semnificativ planul de împrumuturi pentru luna august

Ministrul Finanţelor: Am redus semnificativ planul de împrumuturi pentru luna august

Replica API 3 august 2020 | 00:00 1002

Ministerul Finanţelor a redus semnificativ planul de împrumuturi pentru luna august însă România are nevoie şi de dobânzi reale zero sau chiar negative, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Florin Cîţu

"O veste excelentă pentru toţi românii! Am redus semnificativ planul de împrumuturi pentru luna august. V-am spus că vin cu o surpriză majoră. Nu a fost uşor dar am reuşit. Mai urmează şi altele. Avem un buffer la nivel record, în contul nostru de la BNR. Am injectat lichiditate în economie la un nivel record. În special pentru că am investit cele mai mari sume în primele 7 luni din ani din ultimii 10 ani. Dar nu ajunge şi nu ne oprim aici. România are nevoie, aşa cum vedem în toată lumea, şi de dobânzi reale zero sau şi mai bine, negative", a scris luni seara, pe Facebook, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat, încă o dată, că România trece printr-o perioadă de criză fără precedent iar politica economică, fiscală şi monetară, trebuie să fie stimulativă şi să nu afecteze negativ creşterea economică.

Mai mult, şeful de la Finanţe arată că şi-a propus o "explozie" a creşterii economice în 2021.

"Am spus că nu vom avea recesiune tehnică în 2020. Dar vreau mai mult pentru că toţi românii merită asta. Vreau să avem şi o explozie a creşterii economice în 2021. Doar printr-o politică economică stimulativă putem să atingem acest obiectiv în 2021. Voi face totul pentru ca în 2021 să avem cea mai mare rată a creşterii economice din UE şi să eliminăm efectele negative ale pandemiei", a arătat ministrul Finanţelor.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna august 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,45 de miliarde de lei, din care 3 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 450 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, mai mică faţă de cele 5,3 miliarde de lei programate în iulie, va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ce va plangeti, ati uitat cand ii trageati cu muie PSD in timp ce salariile cresteau, nu stiati ca asta va fi ministrul finantelor? luati voi muie acum !!!
2
0
In timp ce Romania se duce la vale exponential, maidanezul asta sta intr un barlog si mai scoate capul din cand in cand. Si mai da o perla. Zici ca e un handicapat
2
1
So ia in gura pnl si yoha la gaoz
4
1
Hectareke le a dat tacsu inapoi? Sau intra si ale ca banii lui zjoianis in negura uitarii
5
1
si se duce vara: rosiile nu au scazut sub 4.5, cafeaua s-a scumpit cu 20% paine s-a scumpit si ea si tu vii sa-mi spui povesti!
7
1
vai de capu vostru liberali ,10% luati la vot ,,de 90% luati la mooooe.
5
1
Asta iar delireaza. Sa ai un ministru ca asta , e o jignire pt. poporul roman.
8
2
Nu fi fraier Catule,baga imprumuturi cat cuprinde sa nu mai aiba romanul timp de prostii,concedii,fonfleuri.Fiecare sa-si ia doua joburi sa poata plati in urmatorii treij' da ani boacanele tale!
8
1
Eu vroiam sa stiu cand creste pensia.Catu si Orban,cand ati trecut ultima oara prin piata sau vreun magazin de produse alimentare?Stiti cu cat a crescut pretul produselor alimentare in ultimul an ?Dar fructele de sezon ce pret au comparativ cu vara trecuta? Pt.mine conteaza puterea de cumparare,restul sunt vorbe si date statistice!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614