REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Finanţelor: Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este aproape de zero

Ministrul Finanţelor: Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este aproape de zero

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 387

Florin Cîţu

Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este aproape de zero, pentru că am construit un buget conservator, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte foarte mic, aproape de zero. Am construit un buget conservator, sunt mai mulţi bani alocaţi pentru investiţii care se pot face şi asta înseamnă că în acest an ne aşteptăm ca o contribuţie mai mare la creşterea economică să vină de la investiţii, nu de la consum. Am spus asta şi în Strategia fiscal-bugetară prin modul în care am selectat proiectele. Nu îmi este teamă nici de o încetinire globală, România este OK, iar încrederea investitorilor...când am ieşit pe pieţele internaţionale au fost 12 miliarde de euro oferiţi pentru România. Un maxim istoric. Investitorii au avut încredere să vină cu 12 miliarde de euro către România. Este clar că România merge într-o direcţie OK", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că trebuie analizat modul în care România este evaluată de către investitorii străini iar evaluarea cea mai simplă se vede în evoluţia dobânzilor care scad în fiecare lună.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat, totodată, că în acest an Codul Fiscal nu va fi modificat.

Pe de altă parte, acesta a fost întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 40% în toamna acestui an şi dacă mai are bunici în viaţă.

"Să ştiţi că bunicii mei au fost nişte oameni foarte oneşti şi au trăit la ţară toată viaţa. Niciodată nu mi-au cerut niciun ban şi au muncit cu ceea ce au avut tot timpul. Chiar dacă comuniştii le-au luat proprietăţile, bunicul meu a fost chiar în puşcărie şi încă au stat ani de zile după aceea, 30 de ani de zile, să-şi recupereze proprietăţile, niciodată nu i-am auzit pe bunicii mei să întrebe ceva de bani, întotdeauna s-au descurcat singuri. Dar pentru restul românilor, le spun ceea ce spun de la începutul acestui an: banii pentru creşterea, pentru legislaţia în vigoare, pentru pensii, pentru salarii, sunt în buget. În februarie, veţi vedea că în sectorul bugetar vor creşte salariile, chiar dacă eu, ca să fie o chestie directă, am îngheţat salariul meu şi al demnitarilor şi al celorlalţi aleşi locali", a spus Florin Cîţu.

Întrebat dacă ar putea acea loc o creştere graduală a pensiilor pentru diverse categorii sociale, el a precizat că "nu există nicio discuţie în acest moment despre pensii, banii sunt la buget", iar discuţia despre o posibilă eşalonare a creşterii există la Banca Naţională a României şi la Consiliul Fiscal, nu la MFP, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa este . avem independenta financiara. SUA, FMI si Banca Mondiala se imprumuta de la noi. Sunt principalii clienti
1
0
Este o utopie, o criza globala automat duce la scaderea veniturilor la buget pentru ca pe langa scaderea consumului si implicit a productiei mai vine si scaderea abrupta a investitiilor private, inchiderea afacerilor, cresterea somajului samd. Cu ce sa faci investitii cand nici macar nu mai poti sustine functionarea statului? Lasa-ne!
3
0
Normal noi nu suferim de o criza globala, noi sintem in permanenta in criza de aia nu sesizam diferenta.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367