REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul Finanţelor: Taxa de solidaritate nu este o taxă suplimentară, exista şi până acum. Ea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018

Ministrul Finanţelor: Taxa de solidaritate nu este o taxă suplimentară, exista şi până acum. Ea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018

Replica API 20 octombrie 2017 | 02:20 431

Taxa de solidaritate nu este o taxă nouă, ea fiind plătită şi până acum, şi ar urma să intre în vigoare, în actuala formă, începând din 1 ianuarie 2018, a declarat joi ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

”Această taxă nu este o taxă suplimentară, am vazut speculatii că Guvernul ar institui o nouă taxă. A existat şi până acum această contribuţie. (...) Ea va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018, este deja în circuitul de avizare”, a afirmat joi Mişa, la Parlament.

El a precizat că 90% din banii proveniţi din această taxă vor fi direcţionaţi către bugetul de stat, din care vor fi acoperite diverse solicitări bugetare, iar 10% vor fi folosiţi pentru susţinerea angajaţilor care se pot confrunta cu probleme precum intrarea în insolvenţă a angajatorului. Mişa a precizat că taxa nu poate fi eliminată, ea fiind aplicată în urma unei directive europene.

”Este o directivă europeană, nu poate fi eliminată. S-a avut în vedere să nu fie afectat salariatul şi să nu însemne o sarcină suplimentară a angajatorului. Această sumă e plătită de toţi contribuabilii”, a precizat ministrul.

Mişa a subliniat că angajatorii nu vor fi afectaţi, în contextul în care nivelul contribuţiilor va scădea. Ministrul consideră că, anul viitor, va exista o mai bună conformare din partea angajatorilor, iar Fiscul va avea rezultate mai bune în ceea ce priveşte colectarea taxelor şi reducere evaziunii fiscale.

Angajatorii vor fi plăti o ”taxă de solidaritate”, care va fi ”de 2%”, a anunţat miercuri seară la Antena 3 ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, care a precizat că taxa ar urma să fie introdusă de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amânată, scrie news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca taxa era de ce mai vorbesti de ea? Ah... am uitat din grija iubitului PSD alde PNL PNTCD pentru cei solitari.
0
0
Ce fata de INTERZIS, are machedonasul asta... Habar nu are de finante, este pe langa, numit politic ca majoritatea pesedeilor, o adevarata incrangatura de neamuri si amantlacuri. De unde competenta, raspundere si profesionalism !? Ce fata de tampitel are...si e platit din banii nostri sa faca ce !!??
1
0
luati tacse dela firmele straine si dela banci vad ca cu bancile a-ti lasato moale ambasadorul american ciocu mic
0
0
cred ca acesti nemernici nu mai au ca cauta in guvern care impreuna cu ciuma rosie trebuie sa dispara de pe fata pamantului. Am citit ca, in Vaslui din cauza salariilor marite in primarii datorita nesimtirii si imbuibari acestor nenorociti, mor copii, la propriu, de foame, nu mai exista bani ptr plara asistentelor ce ingrijesc orfanii. Nu le este rusine sa asiste la moaretea acestor sufletele?, stati hotilor flamanzi, de fapt nu voi, ar fi prea simplu, ci odraslele voastre sa le priviti murind de foame
9
0
O taxa care exita dar va intra in vigoare de la 01 ianuarie 2018!!?? Cum plm au ajuns astia ministri!?
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218