REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Igas: Se fac verificari referitoare la o posibila cumetrie intre Fatuloiu si Soric

Ministrul Igas: Se fac verificari referitoare la o posibila cumetrie intre Fatuloiu si Soric

Replica API 20 noiembrie 2010 | 00:00 180

Scandal de proportii

Scandal de proportii

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, într-o conferinţă de presă la Zalău, că a cerut verificări legate de informarea potrivit căreia există o relaţie de cumetrie între secretarul de stat din cadrul MAI, Dan Fătuloiu, şi şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric. "Se lucrează şi atunci când vom avea toate datele le vom prezenta public", a declarat Igaş. Precizarea a venit după ce Evenimentul Zilei a scris, citând surse din serviciile secrete, că ministrul Igaş a cerut declanşarea unor verificări după ce a primit o informare potrivit căreia Dan Fătuloiu ar fi cumătrul lui Aurelian Şoric. Iar secretarul de stat ar fi admis, sâmbătă, în faţa colegilor săi că l-ar fi năşit pe naşul de cununie al lui Şoric, au adăugat sursele citate. Secretarul de stat Dan Fătuloiu a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că nu este cumătrul şefului IJP Neamţ, Aurelian Şoric, şi că nici nu a petrecut vreo vacanţă în străinătate alături de acesta, negând astfel informaţiile vehiculate de presa centrală. "L-am întâlnit o singură dată pe Şoric, în Kosovo. Nu am nici o relaţie de rudenie cu el şi nici cu altcineva din minister. Şi dacă ar fi aşa, ce? E cumva o crimă să fii naşul cuiva?", a precizat secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Secretarul de stat a mai spus că vehicularea acestui gen de informaţii despre el sunt urmarea acţiunilor pe care le-a declanşat contra economiei subterane, cu referire la reţinerea omului de afaceri Cătălin Chelu, care i-ar fi oferit mită pentru a-l ajuta în mai multe dosare. De asemenea, secretarul de stat Dan Fătuloiu a explicat sâmbătă, la Realitatea TV, că în dosarul presupusei mite oferite de omul de afaceri Cătălin Chelu apare şi un autodenunţ semnat de fiul său prin faptul că "a fost trădat de nişte ofiţeri de la Economic". "El (fiul, Alexandru Fătuloiu - n..r.) a fost după ce m-au trădat ofiţerii de la economic cărora le-am cerut să facă o hartă relaţională cu toate clanurile financiare din ţară. Printr-un interpus, (Chelu - n.r.) l-a sunat pe fiul meu, ca să îi dea telefonul pentru a discuta cu mine să cădem la pace, pentru că, altfel, mă face praf pe televiziuni", a declarat Fătuloiu.

Reamintim că şeful IPJ Neamţ este cercetat pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională ale acestuia, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Şoric este acuzat de legături cu lumea interlopă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102