REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Vrem să SCHIMBĂM modul în care se PLĂTESC ajutoarele SOCIALE

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Vrem să SCHIMBĂM modul în care se PLĂTESC ajutoarele SOCIALE

Replica API 11 ianuarie 2021 | 19:57 1913

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (PLUS), vrea schimbarea modului în care se plătesc ajutoarele sociale din România.

„Vrem să schimbăm modul în care se plătesc ajutoarele sociale din România, presupune nişte costuri de început, de implementare, haideţi să ne gândim la asta. Asta am încercat să punem noi în negocierile pentru planul de guvernare şi o să testăm fiecare idee a noastră. Vrem să testăm cât putem finanţa din implementarea venitului minim de incluziune, de pildă. Este o reformă care este amânată fără o explicaţie concretă de la an la an. Este o lege dată de Parlament în 2016 şi care încă nu este implementată", a arătat Ghinea, la Digi24.

Legat de acest subiect, ministrul a explicat că în acest moment oamenii săraci din România sunt puşi să aleagă între a avea un loc de muncă sau a pierde ajutorul social, în condiţiile în care "pentru salariile foarte mici diferenţa nu este foarte mare".

"Practic devine o alegere raţională să nu cauţi un loc de muncă pentru că găseşti doar ceva foarte prost plătit şi, pe de alte parte, pierzi ce avem acum: alocaţia de suport familial şi ajutorul social propriu-zis. Venitul minim de incluziune înseamnă să înlocuieşti toate aceste ajutoare fragmentate cu unul singur şi îl dau şi unui om care îşi caută un loc de muncă, un fel de supliment la salariu. Este o reformă pregătită de mulţi ani împreună cu Banca Mondiala, împreună cu experţi, care spun că trebuie să rupem acest cerc vicios în care oamenii săraci din Romania au de ales în mod dramatic între A şi B. Repet, lege votată de Parlament, ignorată de Guverne până acum, din lipsă de voinţă politică şi lipsă de sistem informatic, dar şi un şoc temporar pe buget", a adăugat ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, relatează Știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti in centru linga biserica linga patiserii oameni de 2 m sanatosi care asteapta pomana ----astia au ajutor social --stiu sigur
2
0
astia au fost folositi ani intregi de primari ca masa de manevra Daca nu li se iau primarilor aceasta decizie nu se va stirpi obiceiul Amintiti-va cine au fost ,, demonstrantii ,, pro psd in camasile albe ! 90 % asistati
3
1
Corect dle Doru! Sunt mii de puturosi inConstanta care de cel putin 25 de ani traiesc din pomana ! Dar din banii cui? Eu am plecat anul treccut in mai in voiaj la 3luni dupa operatie de menisc genunchi stang, pt ca nu am tupeul si nici nu pot sta la mana intinsa! La munca puturosilor,faceti ceva ce puteti ,ca o sa se termine odata cu pomana!
7
0
handicapati nativi etc. pot primii ajutoare de la ...parlamentari, guvernanti, pensionari speciali , de la bogatii tarii care se lauda cu averi ce nu le vor lua cu ei !
3
2
Da,foarte buna ar fi o lege,ptr.ca multi s-au obisnuit ca merge si asa fara sa munceasca.Sunt unii care nu au muncit in viata lor,sa munceasca si nu sa mai astepte mncare moca.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367