REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul Ioan Deneș a venit la Constanța să vadă ce se face în FOCARELE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

Ministrul Ioan Deneș a venit la Constanța să vadă ce se face în FOCARELE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

Replica API 15 august 2018 | 01:47 256

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, s-a aflat marți, 14 august a.c., la Constanța, unde participă la ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor. Principalul subiect al ședinței vizează problemele legate de evoluția pestei porcine africate în județul Constanța, având în vedere că în Dobrogea au fost confirmate cele mai multe focare de pestă porcină africană de pe teritoriul țării. La ședință participă și primarii din județul Constanța, dar și Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, Dumitru Jeacă, prefectul Constanței și Diana Cristescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare Constanța.

Viceprimarul din Topalu s-a declarat nemulțumit de modul în care se realizează despăgubirea celor în a căror gospodării au fost sacrificați porci. „Oamenii din Topalu sunt supărați, pentru că sunt sacrificați porcii și nu au o evidență pentru despăgubiri”, a declarat acesta.

“Dupa cum știți sunt focare de infecție în 15 localități. Luăm toate măsurile pentru a evita răspândirea pestei porcine. Incercăm să o stagnam. Aceasta are efecte foarte grave în judet, din punct de vedere economic”, a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

La nivelul județului Constanta sunt confirmate 37 focare de pestă porcină africană, din 15 localități (Istria – 2 focare, Cheia – 5 focare, Vadu Corbu – 4 focare, Vadu Oii – 5 focare, Gârliciu – 1 focar, Ciobanu - 6 focare, Dulcesti – 1 focar, Hârșova – 3 focare,Seimenii Mici-Seimeni – 1 focar, Seimeni- 1 focar, Lazu- 1 focar, Tuzla – 1 focar, Traian-Sacele – 1 focar, Baltagesti- 2 focare, Tichilesti-Horia).

în cursul zilei de luni, 13 august a.c., la propunerea DSV Constanta, s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Constanța , Unitatea Locală de Decizie, pentru a se prezenta de catre DSV Notele de fundamentare si Planurile de măsuri pentru localitățile în care s-au confirmat noi focare : Băltăgesti, Lazu,Tichilesti,Tuzla.

Urmare a apariției noilor focare, s-a stabilit redistribuirea filtrelor de control si dezinfecție, astfel: sunt instituite 7 filtre de control și dezinfecție, în 6 localități (Saraiu- 1 filtru, Tichilești – 2 filtre, Seimeni- 1 filtru, Mihai Viteazu – 1 filtru, Hârșova – 1 filtru, Dulcești- 1 filtru). Filtrele sunt formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanța și cei ai Poliției locale, împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A. Constanța, pentru controlul tuturor mijloacelor de transport ce tranzitează zona de protecție și zona de supraveghere.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Vadu una din cauze sunt cainii si pisicile fara stapan adusi de persoane care au fost platite sa le ingrijeasca. Nu numai ca acesti indivizi everseaza aceste animale in areal protejat unde distrug fauna in special pasarile si cuiburile lor dar raspandesc si aceste molimi in acest sat altfel extrem de izolat,in special iarna
0
0
Vreau sa postez un comentariu absoluit civilizat si politicos si nu pot Nu contine caractere nepermise
3
0
Cel mai bun comentariu!
1
1
votati de unii dintre noi!!aveti grija cu cine vom vota!!sa ne gandim de 10 ori inainte sa punem stampila,HABAR NU AU care e treaba cu aceasta boala care cred ca e o mare vrajeala!!!habar nu au cum sa gestioneze criza si in general crizele inerente in societate!Niste criminali!incompetenti!!Vor masacra toti porcii apoi vor da tunuri bisnitarii lor din partid cu importuri masive de carne cu gust de cauciuc.Pesta Romaniei e PSD-ALDE-UDMR.
5
1
Inainte de aparitia pestei porcine, scazusera importurile de carne de porc cu 30 la suta. Chiar credeti ca nu ne dam seama de ce a fost ingropat Carniprod ?! Cine a vazut filmuletul cu porcii sacrificati prin gospodariile oamenilor, cred ca realizeaza faptul ca un crescator de porci isi cunoaste animalele, care numai bolnave nu erau! Nu mai cumparati carne de import -cel mai probabil veche de ani de zile-, nu faceti decat sa umflati buzunarele unor importatori pentru care conteaza numai profitul, nu sanatatea romanilor!
8
1
Psd e o grupare criminala ! MUIEPSD !!!
7
1
Dar Gheba unde e ? Tot capra sta ? Sluga draq
1
5
O sa consumam mortaciunile din ue
7
0
Ar trebui sa le fie rusine ca omoara porci romanilor si importa carne de porc din Africa...aia nu au pesta africana?
10
1
Huo hotii!! Nimic nu justifica masurile luate!!! Cine zice cum se manifesta pesta??? Ce naiba au porcii??
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218