rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ministrul israelian al Apărării: „Rachetă sau tastatură, nu vom tolera pe nimeni care ne ameninţă poporul“

Ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz, a transmis marţi, în prima zi a conferinţei Cyber Week 2021 de la Tel Aviv, un mesaj de fermitate faţă de "duşmanii" ţării, afirmând că, indiferent dacă e vorba de "rachetă sau tastatură, nu vom tolera pe nimeni care ne ameninţă poporul", lansând însă în acelaşi timp şi un apel la cooperare în domeniul securităţii cibernetice între statele partenere.

"Atacurile asupra Israelului vor primi un răspuns adecvat", a declarat şi general maiorul Tamir Heyman, director al serviciului de informaţii militare al IDF (Forţele Defensive Israeliene), care a ridicat premiul pentru securitate cibernetică la Cyber Week 2021, decernat chiar armatei.

El a mai afirmat că atacurile cibernetice trebuie tratate la fel ca cele care au loc în lumea reală.

Tamir Heyman a spus că, în cadrul recentei operaţiuni 'Guardian of the Walls' împotriva Hamas din Fâşia Gaza, informaţii adunate din mai multe surse, inclusiv din spaţiul cibernetic, au fost utilizate prin capabilităţi de procesare avansate, printre care şi inteligenţa artificială, şi au dus la rezultate operaţionale.

"Asta a permis IDF să funcţioneze mai bine, mai repede şi cu mai puţine victime", a afirmat el. IDF a putut astfel să adune informaţii cu un mare grad de acurateţe privind locurile în care se aflau mai mulţi comandanţi de rang înalt din Hamas, lichidând mai mulţi dintre ei, a adăugat el, citează Agerpres.

Referindu-se la ameninţările cu care se confruntă în prezent Israelul, Heyman a spus că cele din spaţiul cibernetic apar constant.

"Putem să răspundem majorităţii ameninţărilor prin intermediul unor capabilităţi avansate de apărare. Israelul are un aparat de securitate avansat şi reuşeşte să dejoace mii de atacuri cibernetice zilnic", a dat el asigurări.

Însă, ca şi în alte dimensiuni ale luptei, doar apărarea în sine nu este de ajuns. "Sunt necesari paşi suplimentari pentru a păstra supremaţia Israelului asupra duşmanilor săi", a afirmat el, avertizând că toţi cei care atacă Israelul în aer, pe mare sau la sol trebuie să înţeleagă riscurile pe care şi le asumă.

Benny Gantz, ministrul apărării din Israel, a felicitat IDF pentru că a câştigat premiul pentru securitate cibernetică la ediţia din 2021 a Cyber Week şi a dat asigurări că ţara sa depune constant eforturi pentru a-şi îmbunătăţi securitatea cibernetică.

El a afirmat că în ultimii ani a existat o înmulţire semnificativă a numărului atacurilor comise de elemente ostile, inclusiv de Iran şi statele afiliate, care încearcă să obţină acces la sistemele IT ale infrastructurilor naţionale ale Israelului.

"Israelul a demonstrat abilitatea de a-şi dezvolta rezilienţa, avantajele tehnologic şi calitativ în regiune", a afirmat Gantz.

Ministrul a reamintit că, în timpul operaţiunii 'Guardian of the Walls', Israelul a reuşit să-l elimine pe şeful diviziei cibernetice a Hamas, Juma Tahla, şi că IDF a distrus mai multe echipamente şi infrastructuri de care se folosea organizaţia jihadistă.

"Mesajul nostru este foarte clar: indiferent dacă e vorba de rachetă sau tastatură, nu vom tolera pe nimeni care ne ameninţă poporul. Multă muncă este necesară pentru a ne menţine avantajul în domeniu. Asta presupune crearea unui întreg ecosistem", a spus ministrul israelian al Apărării.

"Facem apel la prietenii noştri din întreaga lume să facă schimb de informaţii şi expertiză şi să dezvolte noi capabilităţi. Noile grupuri de lucru pe care le avem cu SUA şi alte ţări sunt foarte importante. În acest context, Israelul vrea ca, împreună cu SUA, să se asigure că securitatea este menţinută şi în spaţiul cibernetic", a mai afirmat el.

Gantz a subliniat că Israelul va continua să colaboreze cu toate organizaţiile relevante şi să-şi dezvolte capabilităţile, dotându-şi experţii în securitate cibernetică cu toate instrumentele de care au nevoie.

"Vom continua să acţionăm împotriva tuturor celor care ne ameninţă cetăţenii, fie că lansează rachete sau încearcă să atace un spital. La fel cum Israelul a învins în războaiele din Orientul Mijlociu, va avea câştig de cauză şi în înfruntarea noii ameninţări cibernetice. Statul Israel va rămâne cea mai puternică ţară din regiune şi în acest domeniu", a încheiat el.

Brandon Wales, director executiv al Agenţiei americane pentru securitate cibernetică şi a infrastructurii (CISA), a spus, la rândul său, că "peisajul ameninţărilor cibernetice este mai dinamic ca niciodată".

"Adversarii noştri sunt diverşi - de la state ostile, ca Rusia, China şi Iran - până la infractori cibernetici. În ultimul an am asistat la incident cibernetic după incident cibernetic", a adăugat responsabilul american, afirmând că infractorii cibernetici au profitat de pandemie, pe care au folosit-o ca pe o oportunitate "de a fura date, de a-i viza pe dezvoltatorii de vaccinuri şi lanţurile de aprovizionare".

"Trebuie să abordăm schimbările de mâine într-un ecosistem mai amplu. Trebuie să ne continuăm să ne întrebăm: Cum putem face reţelele mai sigure? Cum putem să ne asigurăm că va exista forţa de muncă în domeniu adaptată la asta? Ce inovaţii avem nevoie de a schimba paradigma în securitate cibernetică? Răspunsul trebuie să vină în urma unor consultări cu toţi actorii, de la marile companii, agenţii guvernamentale şi până la mediul academic. Avem nevoie de mai multă colaborare şi de mai multă inovare", a subliniat Brandon Wales.

El a acuzat Rusia şi Iranul că au făcut eforturi pentru a se amesteca în alegerile din 2020, vizând sistemele de vot de la nivelul statelor, dar şi locale.

"Ritmul şi severitatea atacurilor au crescut, adversarii noştrii recurg tot mai mult la atacuri cibernetice pentru a semăna discordie. Securitatea cibernetică nu mai poate fi ceva care apare după evenimentul propriu-zis", a subliniat el, completând că "aşa cum tacticile se îmbunătăţesc, acelaşi lucru trebuie să se întâmple cu capabilităţile".

Oficialul american a afirmat că CISA este angajată pentru a asigura o apărare cibernetică colectivă, la nivel internaţional, şi a făcut apel la cooperare la toate nivelurile guvernelor şi industriilor din toate ţările pentru a permite un răspuns rapid la astfel de riscuri.

"Niciun atac, niciun compromis nu trebuie să se producă mai mult de o singură dată. Trebuie să reducem la minim amploarea şi consecinţele împărtăşind informaţii despre grupurile criminale şi tacticile lor", a mai spus Brandon Wales.

Lindy Cameron, director executiv al Centrului naţional de securitate cibernetică din Regatul Unit, a mărturisit marţi că participă pentru prima la o conferinţă alături de omologii ei după ce a fost numită în funcţie, în urmă cu un an.

"Pandemia de COVID-19 a adus o schimbare dramatică în modul în care trăim şi muncim, iar tehnologia a fost un mare sprijin în această perioadă dificilă. Securitatea cibernetică nu a fost niciodată mai importantă", a subliniat ea.

Lindy Cameron susţine că centrul pe care îl conduce a răspuns la peste 3.000 de incidente care au vizat în primul rând serviciile sanitare, colaborând cu 5.000 de organizaţii pentru a le întări rezistenţa.

La fel ca şi omologii ei, ea a militat pentru intensificarea colaborării operaţionale între state. "Securitatea cibernetică nu poate fi asigurată de o singură organizaţie", a afirmat Lindy Cameron, afirmând că serviciile de securitate publică, sectorul privat şi simplii cetăţeni trebuie să fie cu toţii implicaţi.

joi, 22 iulie 2021161
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii
mai mult...Mapamond
24 iul 00:00MapamondCoronavirus: Vaccinarea anti-COVID-19 devine obligatorie pentru cadrele medicale din Ungaria

Guvernul Ungariei a decis să facă obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor...85

24 iul 00:02MapamondCasa noului premier al Israelului e luată cu asalt de protestatarii anti-vaccinare. VIDEO253
24 iul 00:08MapamondAEM a aprobat folosirea vaccinului Moderna pentru copiii de peste 12 ani217
24 iul 00:09MapamondPermisul de sănătate devine obligatoriu în Italia începând din 6 august

Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spaţii închise precum...286

24 iul 00:00MapamondLegea 'internetului suveran' rus: Moscova a testat deconectarea de la internetul global105
24 iul 00:00MapamondRusia acuză Ucraina la CEDO de o serie de încălcări ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului85
24 iul 00:00MapamondCasa Albă: Opoziţia Beijingului faţă de ancheta OMS privind originea pandemiei, 'iresponsabilă' şi 'periculoasă'

Opoziţia Beijingului faţă de continuarea anchetei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) cu privire la originea...87

24 iul 08:51MapamondO ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în largul insulei Creta: nouă persoane date dispărute87
24 iul 00:14MapamondMexic: Un al doilea jurnalist a fost asasinat, după ce a primit mai multe amenințări292
24 iul 00:00MapamondCoronavirus: Peste 90% din populaţia adultă din Beijing a fost vaccinată împotriva COVID-19

Aproape 91% dintre locuitorii adulţi ai Beijingului au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, conform datelor oferite...86

24 iul 00:09MapamondGrecia obligă tot personalul nevaccinat din turism să se testeze regulat384
24 iul 08:47MapamondFranţa RESPINGE propunerea de utilizare a certificatelor Covid-19 pentru ACCESUL în spitale268
Vremea
25.8°24.7° - 25.8° sâmbătă, 24 iulie 2021
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 5.06 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4914247111021
5/408143226389
joker244220302514
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 iul 00:00SportRapid București, a doua victorie la rând (2-0 vs CS Mioveni)

Revenită în Liga 1 după șase ani, Rapid București a obţinut a doua victorie consecutivă, după ce a învins,...61

24 iul 00:00SportFC Argeș vs UTA Arad 0-1 / Dangubic a înscris cu călcâiul

Primul meci din etapa a doua a Ligii 1 s-a terminat cu victoria echipei UTA Arad. Formația pregătită de Laslo Balint...44

24 iul 00:00SportWTA Palermo: Jaqueline Cristian, eliminată în sferturi după ce a câștigat primul set

Jaqueline Cristian a fost eliminată, vineri, în sferturile de finală ale turneului de categorie "WTA 250" de la...47

24 iul 07:34SportWTA Gdynia: Irina Bara, abandon înaintea partidei din sferturile probei de dublu

Perechea formată din românca Irina Bara și americanca Varvara Lepchenko s-a retras, vineri, de la meciul din...119

Local
24 iul 23:52LocalPUNCTE de VACCINARE în STAȚIUNEA MAMAIA și în CITY PARK MALL, în acest weekend

Constanța se vaccinează și în acest weekend! Din mașină sau în timpul unei plimbări prin stațiunea Mamaia,...291

24 iul 23:53LocalInspectorii ITM, CONTROALE pe LITORAL: au dat amenzi de aproximativ 44.000 lei

Potrivit Programului Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2021, aprobat de Inspectorul General de Stat,...559

24 iul 23:53LocalPATRU NOI CAZURI de INFECTARE cu COVID-19 la CONSTANŢA, în ultimele 24 de ore

336

24 iul 23:53LocalUn TÂNĂR a dat dovadă de spirit civic, RETURNÂND o GEANTĂ cu BANI şi BUNURI

Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au fost sesizați, la data de 22 iulie a.c., în jurul orelor 19.30,...946

24 iul 23:54LocalPolițiștii de frontieră, ACȚIUNI de PREVENIRE a CORUPȚIEI, în Constanța

În contextul Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, în perioada 19 - 23 iulie...395

24 iul 23:54LocalPersoane SANCŢIONATE pentru nerespectarea carantinei

244

Politică
Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...993

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1328

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

2042

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

De aproximativ opt luni, de când se află la conducerea Consiliului Județean, vicepreședintele USR, Petre Enciu a...2528

24 iun 23:15InterviuriANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

Anton Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene ,,Elpis” Constanța și fost candidat pentru Primăria...3354

10 iun 09:38InterviuriVideo! INTERVIU cu Gheorghe Donţu, consilier județean, proaspăt exclus din PSD

2998

Monden
24 iul 00:00MondenElvis Presley avea relaţii intime cu soţia celui mai bun prieten? "Johnny Cash era gelos"

Elvis Presley şi June Carter au făcut turnee împreună şi au avut întotdeauna o relaţie specială. Ba mai mult,...168

24 iul 00:00MondenPrinţul George al Marii Britanii împlineşte 8 ani

Prinţul William al Marii Britanii şi soţia sa, Kate, au publicat o nouă fotografie cu fiul lor, prinţul George,...110

24 iul 00:00MondenWolf Alice, Arlo Parks şi Ghetts, printre artiştii nominalizaţi la Mercury Prize 2021

85

24 iul 00:00MondenMuzeul Oscarurilor se deschide în septembrie cu o proiecţie a 'Vrăjitorului din Oz'

O proiecţie a ''Vrăjitorului din Oz'' va da startul festivităţilor planificate pentru inaugurarea mult aşteptatului...82

24 iul 09:31MondenBenone Sinulescu a fost externat. Cum se simte artistul: „Diagnosticul nu e atât de clar”

Benone Sinulescu a ajuns de urgență la spital în urmă cu două săptămâni când a început să se simtă foarte...386

24 iul 09:32MondenJador, supărat foc după ce o prezentatoare TV a râs de el în timpul unei emisiuni

1087

Mapamond
24 iul 00:00MapamondCasa Albă: Opoziţia Beijingului faţă de ancheta OMS privind originea pandemiei, 'iresponsabilă' şi 'periculoasă'

Opoziţia Beijingului faţă de continuarea anchetei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) cu privire la originea...87

24 iul 08:51MapamondO ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în largul insulei Creta: nouă persoane date dispărute

Nouă migranţi sunt daţi dispăruţi în sud-estul Cretei, joi seară, după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat,...87

24 iul 00:14MapamondMexic: Un al doilea jurnalist a fost asasinat, după ce a primit mai multe amenințări

292

24 iul 00:00MapamondCoronavirus: Peste 90% din populaţia adultă din Beijing a fost vaccinată împotriva COVID-19

Aproape 91% dintre locuitorii adulţi ai Beijingului au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, conform datelor oferite...86

24 iul 00:09MapamondGrecia obligă tot personalul nevaccinat din turism să se testeze regulat

Grecia a anunţat joi că toţi lucrătorii nevaccinaţi din turism şi sectorul restaurantelor vor trebui să facă...384

24 iul 08:47MapamondFranţa RESPINGE propunerea de utilizare a certificatelor Covid-19 pentru ACCESUL în spitale

268

Sănătate
24 iul 00:00SănătateRemediile cu scoarță de stejar, utile în combaterea inflamației

Scoarța de stejar a fost folosită în scopuri medicinale de-a lungul timpului, deoarece pare să combată inflamația...91

24 iul 00:00SănătateExtracte naturale cu beneficii pentru memorie și concentrare

Vrei să îți sporești puterea de concentrare și să îți îmbunătățești memoria? Poți face asta cu ajutorul...94

24 iul 00:00SănătateStudiu: Demența ar putea fi prezisă din timp?

93

24 iul 00:00SănătateAlimente care îți agravează acneea

Dieta joacă un rol important în modul în care ai grijă de pielea ta, iar dacă mănânci anumite alimente, precum...91

24 iul 00:00SănătateRiscul de AVC ar putea fi redus printr-o operație simplă

Un studiu realizat la Universitatea McMaster din Canada sugerează că o intervenție chirurgicală simplă care...115

24 iul 23:37SănătateCum tratezi corect herpesul?

Multe persoane infectate, în prealabil, cu herpes se pot confrunta cu apariția leziunilor supărătoare, la nivelul...87

24 iul 00:00SănătateBoala renală cronică, gestionată cu ajutorul exercițiilor fizice

Potrivit unui studiu publicat într-un jurnal al Societății Europene de Cardiologie, boala renală este mai puțin...82

24 iul 00:00SănătateRiscul de cancer de colon, crescut prin consumul de alimente ultraprocesate

Consumul de alimente și băuturi ultraprocesate ar putea crește riscul de a dezvolta cancer colorectal, potrivit unui...98

24 iul 00:00SănătatePărul alb: adevăruri și mituri

93

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT