REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Justiției: Ca magistrat, Ponta putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună

Ministrul Justiției: Ca magistrat, Ponta putea să facă mai mult decât tehnocratul Prună

Replica API 4 iulie 2016 | 00:21 233

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat duminică, după festivitățile de Ziua Justiției, că este dezamăgită de "luarea de poziție" a fostului premier Victor Ponta, menționând că acesta este magistrat de profesie și dacă "iubea atât de mult justiția" ar fi putut să facă pentru acest domeniu mai mult decât a făcut ea.

"Vreau să îmi exprim regretul că prea mare lucru până ne-am preluat mandatul, nu s-a făcut. Și doresc să spun asta public, fără ezitare: Sunt dezamăgită de luarea de poziție a fostului premier care este magistrat de profesie, a fost magistrat, și dacă iubea atât de mult Justiția, putea să facă ca magistrat mai mult decât tehnocratul Prună", a spus Raluca Prună, în contextul lipsei spațiului pentru instituțiile judiciare.

Ea a vorbit despre problema infrastructurii și a dat exemplul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care funcționează într-un spațiu insuficient.

"Știți că avem o problemă foarte mare de infrastructură în această țară. Nu mi-a fost deloc ușor ca ministru, am căutat din luna ianuarie un sediu pentru ANABI. Cred că important este că l-am găsit. Nu există, din păcate, o infrastructură adecvată instituțiilor", a subliniat ministrul Justiției.

Întrebată de ce nu sunt date spre folosință instituțiilor, imobilele confiscate în urma acțiunilor din Justiție, Raluca Prună a arătat că hotelul Triumf este un astfel de exemplu.

"O instituție judiciară la fel ca și un penitenciar, sunt infrastructuri speciale, deci orice am confisca și am da spre uzul instituțiilor judiciare, trebuie refăcut. Și, încă odată, lucrurile acestea nu se fac de pe o zi pe alta", a explicat Prună, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367