REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Justiţiei cere PG şi DNA statisticile privind numărul dosarelor în care sunt cercetaţi magistraţi

Ministrul Justiţiei cere PG şi DNA statisticile privind numărul dosarelor în care sunt cercetaţi magistraţi

Replica API 12 noiembrie 2019 | 00:00 181

Cătălin Predoiu, foto adevarul.ro

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a cerut Parchetului General şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie statisticile privind numărul dosarelor ce privesc cauze de corupţie ale magistraţilor instrumentate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi DNA.

Potrivit unui comunicat al MJ, Cătălin Predoiu a avut luni o întâlnire cu Dimitrie Bogdan Licu, procurorul general interimar al României, şi Călin Nistor, procurorul-şef interimar al DNA, pe tema statisticilor judiciare deţinute de cele două instituţii privind dosarele de corupţie în care au fost implicaţi magistraţi, instrumentate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), respectiv DNA.

"În calitate de ministru al Justiţiei, voi analiza statisticile pe care le-am solicitat de la PICCJ şi DNA privind numărul dosarelor instrumentate de SIIJ, respectiv DNA, în care au fost implicaţi magistraţi. Orice document de politici publice pe care ministerul l-ar putea emite în perioada următoare va fi fundamentat pe baza unei analize riguroase a situaţiei reale din teren. Ministerul Justiţiei îşi va fundamenta toate deciziile de politică publică, inclusiv cele privind politica penală, dar şi iniţiativele legislative, pe baza datelor şi cifrelor concrete, fără să fie influenţat de percepţiile publice vehiculate pe o temă sau alta", a declarat Cătălin Predoiu, la finalul întâlnirii, citat în comunicat.

De asemenea, se precizează în comunicat, ministrul va consulta şi evaluările interne din cadrul aparatului ministerului, "serios afectat de politica de resurse umane aplicată în perioada 2016 - 2019". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca nu cumva magistratii care au gresit sa fie pedepsiti. Ei sunt intangibili in Romania.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614