REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul Leş-întâlnire cu Federica Mogherini; a exprimat susţinerea României pentru consolidarea profilului UE în domeniul securităţii şi apărării

Ministrul Leş-întâlnire cu Federica Mogherini; a exprimat susţinerea României pentru consolidarea profilului UE în domeniul securităţii şi apărării

Replica API 18 decembrie 2018 | 00:00 176

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut o întrevedere, marţi, la Bruxelles, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, context în care a exprimat susţinerea României pentru consolidarea profilului UE în domeniul securităţii şi apărării, pe coordonatele de complementaritate şi sinergie acţională cu NATO.

Potrivit unui comunicat al MApN, discuţiile cu oficialul UE au fost axate pe stadiul pregătirilor pentru preluarea şi exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, precum şi pe priorităţile pe care ţara noastră şi le propune pentru acest mandat.

"De asemenea, au fost abordate elemente de actualitate ale agendei europene de securitate şi apărare, cu accent pe iniţiativele aflate în derulare. Astfel, ministrul apărării a exprimat susţinerea României pentru consolidarea profilului UE în domeniul securităţii şi apărării, pe coordonatele de complementaritate şi sinergie acţională cu NATO. În context, Gabriel Leş a subliniat relevanţa pentru România a domeniului Politicii Externe şi de Securitate Comună/Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PESC/PSAC) şi includerea sa între temele centrale ale mandatului viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE. De asemenea, discuţiile celor doi oficiali au abordat aspecte relaţionate iniţiativelor europene în domeniul apărării precum PESCO, EDF, CARD, cooperarea UE - NATO, operaţiile şi misiunile în derulare sub egida PSAC", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că întâlnirea cu Federica Mogherini a reprezentat o bună ocazie de a reitera sprijinul şi interesul ţării noastre "pentru consolidarea dimensiunii PSAC a Uniunii Europene, precum şi de a evidenţia angajamentul României pentru asigurarea unei Preşedinţii de succes la Consiliul UE".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218