REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Leş: Nu se poate vorbi despre securitate la Marea Neagră fără o relaţie transatlantică solidă

Ministrul Leş: Nu se poate vorbi despre securitate la Marea Neagră fără o relaţie transatlantică solidă

Replica API 16 august 2019 | 00:00 365

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat joi că regiunea Mării Negre, "un spaţiu care se afirma ca unul al cooperării şi relaţiilor cordiale între ţările riverane", se transformă, "din păcate, într-un spaţiu al tensiunilor, al presiunilor, al riscurilor şi ameninţărilor".

"Poziţia strategică a României la frontiera estică a NATO şi a Uniunii Europene aduce deopotrivă oportunităţi, dar şi provocări pentru armata noastră şi pentru Forţele Navale, în special. Regiunea Mării Negre, nu cu mult timp în urmă un spaţiu care se afirma ca unul al cooperării şi relaţiilor cordiale între ţările riverane, se transformă, din păcate, într-un spaţiu al tensiunilor, al presiunilor, al riscurilor şi ameninţărilor, al conflictelor îngheţate, un spaţiu de manifestare al agresiunilor din sfera hibridă. Toate aceste noi realităţi au pus NATO în postura de a defini şi adopta o serie de măsuri proporţionale de răspuns, cu caracter defensiv, care să reasigure ferm aliaţii din regiune şi să descurajeze orice potenţială acţiune agresivă împotriva comunităţii euroatlantice. România a participat activ la implementarea măsurilor de asigurare şi adaptare decise la cel mai înalt nivel în Ţara Galilor şi Varşovia, menite să contribuie la consolidarea apărării colective a flancului estic aliat. Mai mult, în iulie 2018, la Summit-ul Alianţei de la Bruxelles, a fost reconfirmată importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea Alianţei, fapt ce a condus la adoptarea de decizii importante, precum cea privind găzduirea de către România a unei componente de comandă şi control terestre, de nivel de corp de armată, ca parte a Structurii de Forţe a NATO, demersurile de înfiinţare a acestei structuri la Sibiu fiind în grafic", a spus Leş, la Constanţa, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române.

El a adăugat că nu se poate vorbi despre securitate la Marea Neagră fără o relaţie transatlantică solidă, respectiv un parteneriat strategic solid cu SUA, "ca fundament al securităţii şi apărării României".

sursa: AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un mascarici diletant care crede ca istoria asteapta dupa figurantii inzestrarii armatei romane
0
0
................ stie ce inseamna transatlantic ? o fi Titanicul ??
0
0
Ce faceti ma PSDistilor acum laudati NATO si UNIUNEA EUROPEANA si vorbiti despre un parteneriat strategic solid cu S.U.A.dupa ce inainte de 26 mai 2019 ati acuzat Uniunea Europeana si S.U.A.pentru ca au transformat Romania intr o colonie?.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920