5.1° Constanța Mie., 30 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6198
5.1° Constanța Miercuri, 30 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6198

Ministrul Mediului are planuri mari pentru românii care vor panouri fotovoltaice

Redacție 29 septembrie 2022 700

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că dacă se va reuși reducerea la 2 sau 3 a numărului documentelor necesare pentru a deconta un panou fotovoltaic, problema va fi rezolvată și se vor putea analiza sutele de mii de cereri la programul național de fotovoltaice.

Tanczos Barna

„La programul de fotovoltaice, cererea este de ordinul sutelor de mii de gospodării, motiv pentru care și noi trebuie să regândim programul național și să găsim resurse de implementare suplimentare, fonduri suplimentare pentru a veni la nivelul cererii. Am avut o discuție cu președintele AFM și avem soluția pentru a lansa un program național cu impact uriaș.

Dacă reușim să reducem la 2-3 numărul documentelor necesare pentru a deconta un panou fotovoltaic, am rezolvat problema. Documentele trebuie să fie certificatul de racordare de la distribuitorul de servicii de transport energie electrică și dacă avem racordarea și la factura de la instalator, practic nu trebuie să cerem altceva mare lucru. Încercăm să reducem foarte mult birocrația prin reducerea numărului de documente necesare”, a afirmat, marți, Tanczos la emisiunea ”Inspiră România” de la TVR Info, citează stiripesurse.ro.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Acesta crede că bugetul pentru program trebuie să fie de ordinul miliardelor de lei pe următorii 3 ani și să fie gândită o implementare graduală, treptată, în funcție de capacitatea de producție și instalare a firmelor, pentru a nu mai exista bariere instituționale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Draga domnule Ministru ,respect pentru modul in care propuneti proiectele ,dar va plang de mila ....aveti de luptat cu analfabetii si plagiatorii care conduc tara si guvernul din care faceti parte. Prostia lor si coruptia sunt mana in mana
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359