REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Mediului: Vom organiza dezbateri publice pentru a analiza avantajele şi riscurile exploatării gazelor de şist

Ministrul Mediului: Vom organiza dezbateri publice pentru a analiza avantajele şi riscurile exploatării gazelor de şist

Replica API 19 mai 2013 | 00:00 384

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice va organiza dezbateri publice pentru a analiza avantajele şi riscurile exploatării gazelor de şist, prima dintre aceste dezbateri urmând să aibă loc la începutul lunii iunie la Bucureşti, a anunţat sâmbătă ministrul de resort Rovana Plumb, invitată la emisiunea Income Magazine de la postul TV Antena 3.

"Vom organiza dezbateri publice. Vom începe prin organizarea unei dezbateri publice la Bucureşti, în prima decadă a lunii iunie, cu specialişti, cu experţi şi, bineînţeles cu organizaţii neguvernamentale, pentru a putea explica în mod cât se poate de ştiinţific care sunt avantajele şi dezavantajele", a spus Rovana Plumb.

"Trebuie să facem o departajare clară între procesul de explorare, unde vom vedea dacă ţara noastră dispune sau nu de resurse şi unde nu există niciun risc de mediu, şi componenta de exploatare, care presupune risc de mediu. Perioada de explorare va dura minimum cinci ani, timp în care este posibil să apară şi alte tehnologii de exploatare mai prietenoase cu mediul. Din informaţiile pe care le avem, există în procedură de analiză alte două noi tehnologii, care sunt prietenoase cu mediul, şi care asigură totodată şi protecţia cetăţenilor care locuiesc în apropierea zonelor de exploatare", a precizat Rovana Plumb.

"Din punct de vedere tehnic este vorba de nişte, hai să le spunem tractoare, care pot induce vibraţii necesare pentru a se vedea dacă există riscul producerii unei unde seismice în perimetrul respectiv", a mai spus Rovana Plumb.

"Aceste substanţe chimice se folosesc la fracturare hidraulică. Deja, una dintre tehnologii foloseşte înlocuirea tuturor acestor substanţe chimice periculoase cu amidonul, care nu reprezintă niciun fel de risc. Trebuie să vedem cum vor evolua aceste noi inovaţii în ceea ce priveşte tehnologiile", conform ministrului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102