REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

MINISTRUL Muncii a FOST în CONTROL, pe BLAT, în CLUBURILE de pe LITORAL

MINISTRUL Muncii a FOST în CONTROL, pe BLAT, în CLUBURILE de pe LITORAL

Replica API 14 iulie 2020 | 00:00 3296

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a vizitat week-endul trecut șapte cluburi și terase din nordul stațiunii Mamaia. Spune că a preferat să nu cheme presa pentru a transforma vizita într-un spectacol și le-a transmis reprezentanților instituțiilor alături de care a mers în control să nu facă o demonstrație de forță, cu un număr exagerat de agenți. Printre neregulile constatate s-au numărat aglomerația din cluburi și angajați cu măști atârnate de o ureche. Nu doar agenții economici au intrat în vizorul ministrului, ci și unele instituții din Constanța.

„Nici agenții de pază, nici jandarmii nu păreau cei mai eficienți”

Ministrul Muncii afirmă că s-a strecurat discret în cluburile de la malul mării și a sesizat aglomerația de la intrarea în unele cluburi, cât și nereguli la modul în care se gestionează sistemul de rezervare. De asemenea, Violeta Alexandru a evidențiat și superficialitatea angajaților în privința purtării măștii de protecție.

„Aș spune că se primesc (prin telefon, în marea majoritate) mai multe rezervări decât este cazul, plecând de la principiul că se mai eliberează locuri pe parcurs și intră cei care așteaptau, înghesuiți, la intrare. Așteptarea se face pe domeniul public. Aici, nici agenții de pază, nici jandarmii nu păreau cei mai eficienți. Totuși, vorbim de două, trei nopți când poate fi aglomerat. Cred că se poate o mobilizare mai bună. Angajați cu măștile sub bărbie sau atârnând de o ureche. Binențeles, fiecare dintre aceștia tocmai urma să o plaseze corespunzător pe figură; am avut eu ghinionul să îi prind într-un moment de pauză. Lucrurle s-au remediat.”, a precizat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

„Pentru cei de la ITM Constanța, a lucra în weekend, avea un caracter excepțional”

Violeta Alexandru a pretins că este client și a comandat băutură de la bar, iar cu această ocazie a observat că în unele cluburi nu se respectă servirea exclusiv la mese, pentru a limita pe cât posibil infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Ministrul Muncii a avut și un mesaj ce vizează activitatea instituțiilor de control din Constanța.

Violeta Alexandru

„Am fost însoțită de agenți de poliție și de reprezentanți ai ITM Constanța. Cei de la Poliție aveau antrenament, pentru cei de la ITM Constanța, a lucra în weekend, noaptea, înclin să cred că avea un caracter excepțional. Activitatea de control trebuie adaptată sezonului estival, iar în această perioadă în care le cer să meargă să verifice respectarea măsurilor de securitate/protecție (angajați, în principal) cu atât mai mult. Nu poți să faci verificări din birou, prin hârtii sau mergând în zile și într-un interval orar în care nu este mai nimeni prezent la fața locului. Eu nu sunt agent de control, sunt instituții și salariați ai statului român care trebuie să își facă treaba. Eu am tras un semnal de alarmă.”, a mai adăugat Violeta Alexandru.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a luat de un biet paznic de la Cora ca nu avea masca corect pusa pe fata. Taranca parvenita, arata ca muma padurii netunsa si acum tot o taranca cu bretonul de cacat.Proata sa se vada in poze fara masca.Sa o aresteaza si ii face dosar pentru raspandirea bolilor cu buna stiinta.Sunt mii de oameni care au fost nenorociti au primit amenzi din cauza nemernicilor de la PNL. PNL nu poarta masti.Lege pentru toti.Puscarie pentru toti.PNL la puscarie si amnzi! Vrem dreptate!
1
0
Toata lumea trebuie sa respecte legea, inclusiv cluburile arabitoilor Breeze. Acolo au batut-o tiganii pe fata Andreei Esca
4
1
Imi vine sa rad ! Uratania asta a procedat ca cealalta proasta din guvern , ministra Invatamantului ... Anisie , care a mers pe ascuns in control la o scoala de tara si tragea cu urechea ca nesimtita la usa clasei !
2
2
Ei ii place la cort cu guru! Ii plac bauturile calde! Nu da doi bani pe cluburi si etc! Gargara, viata ei!
1
2
ITM Constanta e o gluma rasuflata.
6
0
La Breze cum a fost?
2
0
ministra muncii a mers pe blat in cluburi nocturne pentru a bea ceva tarie si sa danseze lambada!
6
7
Tocmai le-a dat o idee celor de la ITM sa-si traga ore suplimentare si de noapte ca si-asa au salariu mic
3
4
cand inchideti litoralul?bagati starea de urgenta cat mai repede
14
4
Sa treaca si pe la Bola Senior si Junior sa i intrebe de unde au asa multi bani . Ca astia au lucrat toata viata la stat si sunt plini de banii...
7
1
Asta nu este ministrul muncii pe care il vreau eu ca cetatean. De ce nu a fost la ITM sa mearga cu cei de acolo pe litoral in restaurantele si hotelurile unde sunt angajati copii de 16 ani , exploatati 16 ore pe zi, fara libere.Eexploatati de patroni.Cazati in conditii improprii.Acolo trebia sa mearga fosila. Nu... la bar sa ceara vezi doamne o bautura.Pe cine abureste aiurita asta tunsa,isi etaleaza bijuteriile si imbracamintea scumpa in vizita de lucru.Asta nu a auzit de tinuta de protocol? Ministrul turismului se ocupa de HORECA si bauturi. Ce cauta o rapandula la bar?
15
12

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367