REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Muncii: Cea mai mare pensie din România, de 78.000 de lei, ar trebui să fie de doar 5.000 de lei

Ministrul Muncii: Cea mai mare pensie din România, de 78.000 de lei, ar trebui să fie de doar 5.000 de lei

Replica API 14 ianuarie 2021 | 23:29 2205

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la Digi24 că cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei, însă contribuțiile ar acoperi o pensie de puțin peste 5.000 de lei. Turcan susține că este vorba de o pensie de serviciu.

Ministrul a mai afirmat că în ședința Executivului de miercuri va fi adoptată o hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim cu 70 de lei brut, relatează Digi24.ro.

Cea mai mare pensie din România este în valoare de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi, a afirmat ministrul Muncii. Raluca Turcan.

"Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, susține Turcan.

Ministrul Muncii a precizat că există și pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, dar și că sunt 900.000 de români care au venituri de 800 de lei pe lună.

"Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească. Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment", a mai spus ministrul Muncii.

Salariul minim crește cu 70 de lei brut

Guvernul urmează să decidă în ședința de miercuri creșterea salariului minim cu 3,1%, ceea ce înseamnă o majorare cu 70 de lei brut, a mai anunțat Ministrul Muncii, la Digi24.

"Este o creștere ancorată în realitate. Ținând cont că a fost un an de criză, productivitatea muncii a crescut cu doar 0,8% și ca urmare, majorarea salariului minin va fi de 3,1%, adică 70 de lei brut", a precizat Turcan.

În prezent salariul minim brut este 2.230 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stati linistiti sclavii mei romani.Ii iau eu pensia la bulangiul asta.
1
0
Citez .... sunt oameni care mor si spera totusi la o pensie care sa reflecte contributivitatea...Pai cum ma Turcan, dupa ce mori mai ai vreo speranta?Ma bucur ca lucrezi pentru a gasi o solutie!
0
0
Ce prostiti suntem, pe fata! 900.000 de pensionari castiga 800 lei pe luna si auziti, unul castiga 78.000 de lei. Rezolvam problema celor 900.000 de oameni daca dispare unul? Nici vorba. Jonglerie din vorbe si nimic mai mult. Si oamenii simpli si amarati chiar cred ca madam turcan nu poate dormi noaptea din cauza inechitatilor din sistem. Pinochio era junior pe langa madam turcan.
2
0
CE S-A VOTAT ASTA AVETI RARES TIPA CA VA TAIA PENSIILE SPECIALE SI ????? P--A NE-A DAT
2
1
Concret , statul cauta pe cei care au mai putin in cont decat jumatate din pensia individului.De ce?Sa faca rost de banuti sa asigure astfel de salarii si pensii..Pe unul l a gasit ca avea vreo3000 lei pusi pt zile negre si a trebuit sa restituie ajutorul de incalzie cu varf si n desat.Dura lex
0
0
D-a-vas in gura , am muncit ba taranilor 15 ani la stat.
2
4
Demagogie ieftina. Vorbe goale, nimic mai mult si nimic concret!
9
2
Cum sa le dea romanilor guvernanti o pensie decenta daca din contributia lor se dau pensii astora care cat au cotizat ei o viata intreaga prinesc inapoi intr-un an ca pensie,speciala sau de serviciu nu conteaza,ce conteaza este ca statul plateste;sunt si in alte tari diferente mari intre pensionari dar aia nu iau atatia bani de la stat ci de la pensiile private unde au cotizat.Ar trebui sa taceti dracului din gura voi astia care minimalizati pensiile obtinute nemeritat,doar ca asa au vrut parlamentari PSD,dar tupeu si nesimtirea va caracterizeaza.
6
3
Stimati pensionari,este pacat ca ati trecut prin atatea greutati dealungul vietii si din nou vati lasat mintiti de acesti inpostori,care acum vazinduse la putere au uitat totalmente de promisiunile din campanie.Pacat ca multi dintre voi nu mai au speranta de a vedea o noua majorare si se vor pierde o data cu trecerea vremii,asa se intampla cand te lasi mintiti de niste terchea,berchea.
8
1
Turcanco si cu aia de la usr, asta cu pensiile speciale e o manipulare ordinara .In primul rand mariti pensiile, ca am contribuit atatia ani, mereu mintiti ca sant bani in buget, ca respectam legea. Si acum cand v-ati vazut la butoane 4 ani inghetare, nu mai sant bani. Nu mai e V-ul lui Cutu , e criza lui Iohanis. Stiti ca romanii uita repede si sant f. usor influentabili. Dar pana la urma bine le face bujetarilor, ca ei i-au votat cu toata veselia. Aia cu studii superioare votam cu usr-ul.Adio promisiuni, treaba lor e acum sa schimbe mii de directori de la scoli si spitale cu politruci.
7
3
ala ia pensie de 78000 si ei maresc salariul cu 70 de lei. ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie!
10
2
psd a facut legi numai pt gasca lor ...la popor scapau firimituri, dar pensionarii lacomi si coloratii asistati social puneau botul, ca sunt invati unii cu pomana, altii cu nemunca! O noua lege a salarizarii, o noua legii a pensiilor, asta trebuie facut ! sa dispara termenul special! si sporurile nesimtite, plata chiriei din salar la societati de stat, samd...
14
5
si ce faci in privinta asta? Mi-as pula in ochii tai operati jigodie ce esti. Uite ca esti si un exemplu pozitiv: o curva sugatoare de pula poate ajunge ministru. MUIE PNL
8
9
Si-au dat singuri pensiile alea imense, cu deciatie pentru toti securistii.
17
2
pensia mai mare ca salariul,numai in romania se intampla treaba asta ....psd ul e de vina
20
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614