REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pensiile vor creşte de la 1 septembrie. Mai multe scenarii cu privire la procentul de majorare

Pensiile vor creşte de la 1 septembrie. Mai multe scenarii cu privire la procentul de majorare

Replica API 4 august 2020 | 23:24 2050

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat, luni, la Alba Iulia, că pensiilor vor creşte "cu siguranţă" de la 1 septembrie, fără a preciza şi procentul de majorare, menţionând că se fac "mai multe scenarii" în acest sens.

Violeta Alexandru

"Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie şi o determinare pe care o avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face. Mai avem câteva zile până când Ministerul Finanţelor va termina evaluarea - eu am obiceiul să vorbesc despre cifre, sume şi decizii doar când am în faţă toate elementele. Se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am. Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe", a afirmat Violeta Alexandru, scrie Agerpres.

Ministrul Muncii a adăugat că "pensiile vor creşte cu siguranţă", pentru că Guvernul îşi dă "seama de nevoile pe care le au pensionarii, de a-şi acoperi toate cheltuielile necesare".

Violeta Alexandru s-a aflat luni într-o vizită de lucru în judeţul Alba.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in primavara lui 2021 cand inflatia va fi de 500%,... in Romania la aproape fiecare secunda un om ramane fara loc de munca,efectul de domino va fi naucitor incepand din primavara lui 2021
0
0
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
0
0
si cum mai dadeau pensionarii muie PSD-ului , ce de poze cu pensionari penelisti erau pe aici ! Va muiesc pensionarilor astia de la PNL ? Acum sughitati!
5
1
daca pe tine te plateste SOROS este normal ca nu te intereseaza de noi pensionarii
3
0
100 de lei inainte de moarte!
2
0
Daca mai futeti mult luleaua n-o sa mai aveti cui le mari.Se prapadesc toti pensionarii.Tu-va muma-n cur de jigodii securiste!
6
0
luati niste voturi si voi astia de la pnl usr plus. E lege data de psd. Marirea pensiilor cu 40 procente si a alocatiilor copiilor cu 100 procente. Daca nu o faceti de fapt sunteti niste infractori care nu respectati legea. Bine, voi sunteti infractori oricum. Ati furat in pandemie de ati rupt. Ramane sa va aresteze prietena voastra de pana acum DNA. Si sa va ia banii. Somerilor!
9
4
mooooe pnl.
8
7
Nu vreau pensia marita, vreau doar sa ma culc cu femeia basta superba
3
5
De unde stii tu? De pe stiri pe surse a lui Voiculescu, sau postezi doar pentru trollaj?
4
2
pensiile vor creste dar etapizat - in prima etapa vor creste pensiile speciale pentru ca acestea sunt de fapt adevaratele pensii, celelalte nici nu pot fi numite pensii ... si apoi daca mai raman abi dar va spun eu ca nu raman vom mari si celelalte asa cu taraita in stilul nostru caracteristic
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102