REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ministrul Muncii promite un PACHET MINIM de servicii pentru membrii familiilor vulnerabile

Ministrul Muncii promite un PACHET MINIM de servicii pentru membrii familiilor vulnerabile

Replica API 17 mai 2021 | 01:02 1194

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat că intenţionează promovarea unei legi care să prevadă „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia copiii şi familiile vulnerabile, măsura urmând a fi luată în contextul în care autorităţile au constatat că aceste categorii sociale sunt printre cele mai vulnerabile, conform News.ro.

„Vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii care se adresează cu precădere copiilor şi familiilor vulnerabile. Şi pentru că tot campania naţională destinată categoriilor vulnerabile a arătat că serviciile de asistenţă socială nu sunt suficiente şi nici eficiente, ne propunem să întărim capacitatea acestora, mai ales în mediul rural şi să asigurăm personalul necesar, cu pregătirea adecvată”, transmite Raluca Turcan pe Facebook sâmbătă, de Ziua Internaţională a Familiei.

Măsura va fi luată în condiţiile în care una dintre concluziile campaniei naţionale destinate beneficiarilor de ajutor social arată că familiile monoparentale şi familiile cu mulţi copii sunt printre cele mai vulnerabile categorii din România.

„Ne-am propus să regândim asistenţa socială pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistenţă medicală, consiliere educaţională, până la consiliere pentru integrare pe piaţa muncii pentru adulţii apţi de muncă din aceste familii”, mai scrie ministrul Muncii în postarea de pe reţeaua de socializare, scrie şiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu am nimic impotriva cu ajutorul sacial dar sunt si buni de munca si nu mai gasesti pe nimeni pentru culturi agricole sau cresterea animalelor iau banii de la ajutor si la carciuma cu ei am spus doar unii
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369