REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Muncii: Trebuie să existe diferenţă între un om care a muncit, s-a trezit dimineaţa, şi cel care a decis să nu muncească

Ministrul Muncii: Trebuie să existe diferenţă între un om care a muncit, s-a trezit dimineaţa, şi cel care a decis să nu muncească

Replica API 17 februarie 2020 | 00:00 492

Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că trebuie să existe o diferenţă între beneficiarii pensiei minime care nu au muncit niciodată şi cei care au pensii mici pentru că au stagii de cotizare reduse. „Trebuie să existe o diferenţă între un om care a muncit, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu în fiecare zi şi cel care a decis să nu muncească din diferite motive” a declarat Violeta Alexandru la Romania TV.

"Eu sunt omul care se uită cu precădere la corectitudine, care vrea să asigure corectitudine pentru cei care au muncit. Trebuie să existe o diferenţă între un om care a muncit, pe salariu mic, în condiţii grele, s-a trezit dimineaţa, s-a dus la serviciu în fiecare zi şi cel care a decis să nu muncească din diferite motive pe care le pot înţelege, dar ele nu ar trebui să facă să prejudicieze o persoană care a avut totuşi o activitate, indiferent de nivelul de salarizare", a declarat Violeta Alexandru într-o emisiune la România TV.

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilşescu spune că nu s-a înşelat când spunea că actualul ministru Violeta Alexandru nu a citit noua lege a pensiilor şi afirmă că aceasta habar nu are că la pensia minimă s-au făcut corecţii în funcţie de perioada lucrată.

"Mă uit la emisiunea Violetei Alexandru şi îmi dau seama că nu m-am înşelat când spuneam că nu a citit noua lege a pensiilor. Habar nu are că la pensia minimă s-au făcut corecţii în funcţie de perioada lucrată... Visează o nouă lege a pensiilor, dar nici măcar nu a citit-o pe cea votată de parlament! Violeta, când începeţi să recalculaţi cele 5 milioane de pensii, pe noua formulă, din noua lege, astfel încât să se corecteze inechităţile despre care ai mai auzit şi tu, vag, câte ceva? Tu atât mai ai de făcut! Aplicarea legii prin recalculare!", scrie pe Facebook fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii spune că întâietate trebuie să aibă cei care au avut activitate „într-o perioadă cât mai lungă” şi că cei care nu au muncit deloc sau au muncit puţin trebuie ajutaţi, scrie economica.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
viseaza noaptea si debiteaza ziua
4
1
In primul rand madama ministru face parte din randul celor care daca muncesc o fac foarte prost si e envoie de multi altii care sa repare erorile ei,dar are tupeul si nesimtirea sa afirme ca face ceva bun. Guvernul asta este ca si cel de cacat al lui Ciolos. Multimea de idioti care lauda cum ei,impostorii zisi liberali se bat cu opozitia nu pentru binele romanilor ci din orgoliu de interlop pentru interese personale meschine nu stie ca este si ea dispretuita de acesti indivizi autodenumiti demnitari. Care demnitate,care onoare? Derbedei votati de mahmurii si ruptii in cur care se mai si plang
3
1
S au scos pensiile speciale, nu te anuntat nimeni?
2
2
dar aceeasi diferenta trebuie sa fie si intre ala care a cotizat 35 - 40 de ani si iese la pensie la 65 de ani si cel care a cotizat 15 -20 de ani si iese la pensie la 45 de ani!
4
3
Dar cei cu pensii speciale au muncit ?
4
2
Cei care n-au muncit niciodata sunt nucleul dur al ciummei rosii
3
3
Corect! Felicitari d-na ministru! Nu incurajam nemunca, nu dam ajutoare sociale tiganilor, nu pensii pentru statul acasa. Nu! Nu ai muncit, nu ai cotizat, ai stat, ba ai si furat si vrei ajutor social, vrei pensie de la buget, din sacul statului, din impozitele noastre ?! Nu! Nuu....
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367