REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Muncii vine la Constanţa

Ministrul Muncii vine la Constanţa

Replica API 25 aprilie 2012 | 00:00 211

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, este aşteptat vineri la Constanţa. Acesta se pare că ar urma să viziteze sediul AJOFM. Ministrul va rămâne la Constanţa până sâmbătă, unde va participa la un simpozion organizat de Inspectoratul Teritorial al Muncii, eveniment care se va desfăşura la Universitatea Ovidius. Menţionăm că ziua de 28 aprilie este declarata " Ziua internationala pentru securitate si sanatate in munca". In acest sens , in aceasta zi Inspectoratul de Munca Constanta va organiza incepand cu orele 09,30, in aula Universitatii Ovidius Constanta - Bulevardul Mamaia, un simpozion cu tema "promovarea securitatii si sanatatii intr-o economie verde" Economia verde a devenit o emblema pentru societatea si economia sustenabila care protejeaza mediul pentru generatiile viitoare si care este mult mai echitabila si mai incluziva pentru toti indivizii si toate statele. In acest context, incluziunea sociala, dezvoltarea sociala si protectia mediului ar trebui sa fie in stransa legatura cu asigurarea de locuri de munca sigure si sanatoase si cu munca decenta pentru toti. Initiativa Locuri de munca verzi este o initiativa comuna a Programului Natiunilor Unite pentru Mediu si a Organizatiei Internationale a Muncii, a Organizatiei Internationale a Angajatorilor si a Confederatiei Internationale a Sindicatelor. Aceasta sustine eforturile concertate ale guvernelor, patronatelor si sindicatelor de promovare, intr-o lume a schimbarilor climatice, a politicilor coerente si durabile pentru mediu si a programelor eficiente menite sa genereze locuri de munca verzi si munca decenta pentru toti. Initiativa Locuri de munca verzi pledeaza pentru o " tranzitie dreapta si corecta" prin care cei afectati de schimbari sunt asistati adecvat, iar de noile oportunitati create se bucura in mod egal angajatorii, angajatii si organizatiile lor, alti actori sociali si comunitati. Asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor si protectia mediului trebuie sa se intrepatrunda pentru a asigura o abordare completa a dezvoltarii durabile. Locurile de munca verzi trebuie sa fie caracterizate de munca decenta, conditii de munca sigure, siguranta locului , perspective rezonabile pentru cariera si respectarea drepturilor lucratorilor.

Tematica expusa va lua in considerare, in domeniul sus mentionat, urmatoarele aspecte:

Atentie deosebita acordata problemelor locului de muncă.

Combaterea riscurilor la sursă prin soluţii tehnice, organizatorice, prin management performant, în special prin utilizarea evaluării riscurilor şi prin implementarea rezultatelor acesteia.

Succesul implementării soluţiilor tehnice şi organizatorice la locul de muncă.

Obţinerea de îmbunătăţiri efective ale condiţiilor de muncă

Respectarea cerinţelor legislaţiei în vigoare şi implementarea unor măsuri suplimentare

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614