REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Muncii: Vom dubla personalul din casele de pensii pe o perioadă

Ministrul Muncii: Vom dubla personalul din casele de pensii pe o perioadă

Replica API 6 martie 2021 | 00:10 1592

Personalul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) se va dubla în perioada imediat următoare, a declarat, vineri, la Botoşani, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Raluca Turcan

Potrivit acesteia, în sistemul CNPP vor fi angajaţi între 1.000 şi 2.000 de salariaţi, a căror salarizare va fi asigurată din fonduri europene.

"Pe pensii am găsit deja soluţia şi va fi pusă în practică. Vom dubla practic personalul din casele de pensii pe o perioadă şi îi vom plăti din fonduri europene pentru că sunt parte dintr-un proces esenţial de reformă a pensiilor în România şi vom putea accesa finanţare europeană", a afirmat Turcan.

Raluca Turcan s-a arătat îngrijorată de resursa umană care va trebui recrutată, subliniind că una dintre soluţii poate fi reangajarea personalului instituţiei aflat acum la pensie.

"Am cerut prin CNPP şi direct, prin discuţiile pe care le-am avut la nivel de judeţe, să se gândească deja de unde să ia aceşti oameni, pentru sunt foarte importanţi. Gândiţi-vă că pe mâinile lor intră dosare care au 50 de câmpuri de analiză în softul pe care l-am creat deja şi orice greşeală acolo poate să ducă la o calculare distorsionată a pensiilor. E o provocare să găsim oameni buni. O soluţie este să aduci oameni care au mai lucrat în casele de pensii şi s-au pensionat", a adăugat ministrul Muncii, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E cazul sa se amenajeze un numar cat mai mare de cimitire. Urmeaza morti in nestire,din cauza de saracie,boala si alte suferinte.
7
0
stii ce bine suge piticu raluca
2
0
Care sunt costurile suplimentare cu cei 2000 noi angajati? A, pot fi si pensionari?! Pai trebuie sa renunte la pensie pe perioada angajarii! Care sunt criteriile ce stau la baza recalcularii? Secretomania voastra este dubioasa!
7
0
Pe idioata asta batrana , daca o vezi noaptea ... risti sa faci atac cerebral !
3
0
Ce fata de proasta are botoxata asta? Ne mai miram cum a ajuns Romania in halul asta. Daca de 30 de ani votam hoti, prosti, incapabili si mincinosi?!!!
6
0
Pai nu zicea ea ca vrea sa faca sistemul fara pensie si salariu de la stat cumulate? Acum ce face, zice ca angajeaza pensionari sa munceasca la stat?
7
0
Under gaseste pnl pe aces team specimens care fac numai rau tari.
5
0
Unde dracu le gasiti pe proastele astea ? Inaintea ei a fost oratania aia de PNG-ista : Violeta Alexandru , care nu a muncit o zi in domeniu ! Proastele astea doua zici ca sunt dusmancele romanilor : numai taieri salariale si co concedieri la bugetari dar fata de Multinationale si Bancile Straine ... le tremura lindicul ! Pai Veorica e mai desteapta de 10 ori ca stramba asta !
7
1
asta de sub mine,sa ma lingi in chizda si la ochiul maro.muiee
5
5
Cenzurati boi care au exprimari de maidan...Este un ziar...
4
6
si noi vom dubla portia de muie pe care ti-o dam, dar pe o perioada nedefinita. MULTA MULTA MUIE ZDREANTO!
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920