REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Oprea, a venit la Constanța pentru a verifica cum se derulează programul Start-Up Nation

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Oprea, a venit la Constanța pentru a verifica cum se derulează programul Start-Up Nation

Replica API 17 martie 2018 | 00:00 225

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, însoţit de primarul Decebal Făgădău, s-a întâlnit sâmbătă, 17 martie a.c., la Constanţa, cu doi dintre beneficiarii programului Start-Up Nation, în cadrul unor vizite succesive la sediile firmelor care şi-au dezvoltat afacerile cu finanţare de la bugetul de stat.

Pe parcursul vizitei efectuate la Alina Avram Designer SRL-D, Oprea a anunţat că, în prezent, experţii ministerului lucrează la elaborarea ghidului de bune practici în materie de implementare a programului Start-Up Nation.

„Ne dorim ca în cadrul vizitelor prin ţară să aflăm cât mai multe exemple de succes, pentru a le putea împărtăşi tuturor celor care vor să aplice la programele derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Mă preocupă în mod deosebit să aflu de la beneficiarii Start-Up Nation 2017 care au fost cele mai dificile condiţii de îndeplinit şi cum au reuşit să implementeze proiectul ca să aibă succes, pentru a îmbunătăţi ediţia din acest an a schemei de ajutor de minimis", a afirmat ministrul Oprea.

Potrivit oficialului guvernamental, pe baza informaţiilor colectate de la beneficiarii din ţară, urmează să se elaboreze un set de proceduri simplificate, transparente pentru sesiunea de finanţare Start-Up 2018.

"Sunt 307 proiecte care au fost depuse în judeţul Constanţa, nu vorbesc de agenţia regională, dintre care 55 sunt astăzi în plată. Încercăm astăzi, cu colegii care sunt la Constanţa din toate agenţiile regionale, să tragem concluziile şi învăţăturile din Start-up 2017, ce a funcţionat bine, ce a funcţionat mai puţin bine şi să reuşim să venim cu procedurile pentru Start-Up 2018 simplificate, transparente, cu uniformizare, astfel încât în toată ţara să fie aceeaşi decizie, în toate agenţiile regionale şi în toate băncile partenere", a explicat ministrul.

Oprea a declarat că au fost găsite soluţii pentru deblocarea activităţilor cu beneficiarii la fondurile de garantare şi contragarantare.

"Lucrurile care nu au funcţionat bine în relaţia cu băncile partenere, pentru că aceasta a fost una dintre întrebările frecvente pe care le-am primit şi despre care spuneam mai devreme, sunt în legătură cu cei care au aplicat direct către agenţii. Aceştia au avut impedimente legate de garantare şi contragarantare. Acolo au apărut nişte întârzieri, însă lucrurile sunt astăzi puse la punct, suntem într-un grafic corect de funcţionare şi le mulţumesc fondurilor de garantare şi contragarantare că au înţeles dorinţa noastră de a fi în termen cu start-up-ul, au alocat resurse mult mai mari şi astăzi nu mai există coadă de aşteptare nici la fondul de garantare, nici la fondul de contragarantare", a precizat ministrul.

Sursă: Agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A venit si omu' sa ciupeasca din ciolan
0
1
chiar functioneaza chestia asta cu toate ca am fost foarte recticent la inceput..!Eu ..unu nu pot decat sa incurajez si alte personae sa incerce chetia asta...! merge si sunt f.f.f. multumit....! Felicitari celor ce au gandit-o...!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218