REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să atragă investiţii din Japonia

Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să atragă investiţii din Japonia

Replica API 24 mai 2018 | 00:00 345

Ştefan Radu Oprea

Acordul de liber schimb convenit între Uniunea Europeană şi Japonia, pe de o parte, şi Brexit-ul, pe de altă parte, reprezintă potenţiali poli de dezvoltare economică a companiilor româneşti şi japoneze şi a investiţiilor bilaterale, consideră ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Oprea va prezenta avantajele oferite de mediul de afaceri românesc cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează în Japonia în perioada 23-25 mai.

Agenda ministrului pentru Mediul de Afaceri include întrevederi cu Yoji Muto, ministrul japonez adjunct al Economiei, Comerţului şi Industriei, cu reprezentanţi ai Dietei (Parlamentul Japoniei, n.r.) precum şi cu reprezentanţi ai unor companii nipone şi instituţii bancare importante, precum Hitachi Capital Corporation, Mizuho Bank, IHI Corporation, Foster Electric, Calsonic Kansei sau NTT Data.

De asemenea, Ştefan Radu Oprea va avea întâlniri cu Yoshio Sato, preşedinte al Keidanren (Japan Business Federation) Europa şi cu conducerea executivă a JETRO (Japan External Trade Organization).

În contextul vizitei, va avea loc şi seminarul "Business Bridge România - Japonia", organizat la sediul JETRO din Tokyo, cu sprijinul Ambasadei României în Japonia, eveniment la care vor participa numeroase companii japoneze şi instituţii financiare, jucători importanţi în economia niponă şi mondială, care şi-au exprimat interesul pentru accesul şi extinderea afacerilor pe piaţa românească, se precizează în comunicat.

În anul 2017, schimburile comerciale bilaterale au totalizat 650,40 milioane de dolari, din care exportul românesc se cifrează la 262,69 milioane de dolari (în creştere cu 9,80% faţă de anul precedent) şi importul la 387,71 milioane de dolari (în creştere cu 5,13%). Soldul comercial s-a menţinut defavorabil României, cu un deficit de 125,02 milioane de dolari în anul 2017.

Principalele produse româneşti exportate în Japonia sunt: lemn şi semifabricate din lemn, îmbrăcăminte şi accesorii, maşini şi echipamente electrice, produse chimice, produse metalurgice, încălţăminte, sticlă, ceramică, vinuri, miere, produse cosmetice.

În ceea ce priveşte principalele produse japoneze importate în România, acestea sunt: mijloace de transport, echipament electric, maşini şi utilaje, produse din metal, produse chimice, instrumente şi aparate optice şi fotografice

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218