REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Sănătăţii a demisionat

Ministrul Sănătăţii a demisionat

Replica API 4 august 2011 | 00:00 89

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a demisionat. Acesta este nemulţumit de faptul că Ministerul Sănătăţii nu a primit bani în plus la rectificarea bugetară, menţionând că nu a fost consultat în acest sens. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a demisionat, motivând decizia sa prin faptul că bugetul Ministerului Sănătăţii nu a fost rectificat "cu nimic". "Bugetul Ministerul Sănătăţii nu este rectificat, bugetul CNAS a fost rectificat cu anumite sume, dar despre destinaţia banilor trebuie consultat Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii nu a fost consultat. O consultare cu ministrul Sănătăţii pe partea de rectificare bugetară nu a fost făcută. Ieri (miercuri, n.r.) ne-am trezit cu textul ordonaţei. O asemenea atitudine nu poate fi tolerată", a declarat Cseke Attila. "Sper ca UDMR să desemneze o altă persoană pentru preluarea funcţiei de ministrul al Sănătăţii care să continue măsurile de reformă", a mai spus el. "Premierul m-a rugat să rămân. Demisia este înregistrată la cabinetul primului ministru", a declarat Attila.

Băsescu: Cseke şi şeful Casei de Sănătate sunt liberi să plece

În urmă cu mai bine de o săptămână, preşedintele Traian Băsescu sugera că Cseke ar putea să plece. "Sunt doi oameni responsabili: ministrul Sănătăţii şi şeful Casei au puncte de vedere diferite. Unul vrea control, altul nu vrea control, altul vrea medicamentele cele mai scumpe, altul medicamente generice, aici va trebui Guvernul să ia o decizie să le spună: asta faceţi. Vor să facă, bine, nu, uşa Guvernului, uşa casei de Sănătate sunt deschise. Nu sunt acolo proprietarii postului. Ori pun ordine în cheltuieli, ori îşi văd de drum, pleacă de la cele două instituţii", a declarat Băsescu, la TVR.

A mai fost tentat o dată să demisioneze

Nu este prima dată când Cseke Attila e pus în faţa demisiei. S-a gândit la ea şi în urmă cu un an, în urma incidentelor de la maternitatea Giuleşti. "M-am gândit la posibilitatea de a-mi da demisia. M-am gândit. Între a gândi şi a acţiona există o diferenţă. Subordonarea administrativă a acestui spital nu există. Mergeţi şi întrebaţi la cei care au în subordine acest spital. Medical nu s-a constatat problemă de lipsă de medicamente. Răspunzător nu poate fi făcut ministerul. Din punct de vedere al răspunderii morale cred că există o răspundere morală a ministerului Sănătăţii. Trebuie să cereţi demisia în altă parte", declara atunci Cseke Attila.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367