REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Sănătății: De săptămâna viitoare vom avea Euthyrox în farmacii

Ministrul Sănătății: De săptămâna viitoare vom avea Euthyrox în farmacii

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 1216

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi seară, că de săptămâna viitoare vor reapărea în farmacii mai multe medicamente căutate de populaţie, între care şi Euthyrox, el arătând şi că spitalele au pe stoc în acest moment Platinium şi Kaletra, medicamente necesare pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

"Am luat legătura cu tot ce era furnizori şi vor suplimenta această producţie şi vom avea, în perioada următoare, şi acel Euthyrox de săptămâna viitoare. Pentru Metformin avem diverse medicamente care sunt analogice, dar din acest moment avem şi Platinium, avem şi Kaletra, s-au făcut mai multe donaţii. Noi avem în achiziţionare şi contractare mai multe cantităţi. Şi la Institutul 'Matei Balş', doctorul Streinu-Cercel a făcut un necesar cam pentru 100.000 de pacienţi, în condiţiile în care să putem avea şi stocurile necesare. În acest moment, achiziţionăm prin Unifarm şi de pe piaţă această cantitate, pe care să o putem avea pentru rezervă. Ambele medicamente se pot folosi şi pentru HIV, cum e Kaletra, iar Platinium pentru artrită reumatoidă. Sunt boli care nu sunt COVID şi care au nevoie de aceste medicamente", a declarat Nelu Tătaru, într-un interviu la Realitatea Plus, citat de digi24.ro.

Ministrul Sănătăţii a precizat că farmaciile s-au golit şi de paracetamol, dar şi alte medicamente deoarece populaţia şi-a făcut stocuri acasă "în virtutea aşteptării unor perioade mai grele".

"Mulţi oameni şi-au făcut stocuri acasă, am văzut şi vânzările, noi urmărim şi patologia din spital, patologia COVID, patologia nonCOVID, cât şi cererea de medicamente din farmacii. Aceeaşi cantitate dispare acum până la jumătatea lunii, înainte rămânea şi pe luna următoare. Sunt acele mici stocuri pe care fiecare cetăţean şi le face acasă, tocmai în virtutea aşteptării unor perioade mai grele. Nu, în acest moment, din evaluarea noastră, este strict o diminuare a stocului prin consum, dar consum pus la stocaj acasă", a mai menţionat ministrul Tătaru.

Criza de Euthyrox în farmaciile din România a apărut încă din luna februarie, acest medicament fiind destinat tratării afecţiunilor tiroidiene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde mah, fmm, se gaseste Euthyroxul, am cautat toata C-ta, si nici o farmacie nu-l are,,,sau asa spun.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367