REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Sănătăţii, despre Euthyrox: Distribuitorii preferă să meargă în ţări unde sunt preţuri mai mari

Ministrul Sănătăţii, despre Euthyrox: Distribuitorii preferă să meargă în ţări unde sunt preţuri mai mari

Replica API 24 septembrie 2020 | 19:17 1683

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, întrebat la Alba Iulia despre discontinuitatea care persistă în aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox, că ar fi în România cantităţile necesare, dar că distribuitorii preferă să meargă în alte ţări, unde medicamentul costă mai mult, menţionând că ar putea fi luată în calcul o creştere a preţului.

Nelu Tătaru

"Din informaţiile noastre, pe care le avem în acest moment, sunt cantităţile necesare. Noi rămâne să verificăm în farmacii, dar rămâne să verificăm şi distribuitorii. În condiţiile în care unii optează pentru politică de preţ, creşterea preţurilor, în condiţiile în care la noi plătesc 7 lei şi în alte ţări plătesc 12 euro, acei distribuitori preferă să meargă în partea cealaltă. Mai este şi partea în care, să spunem, de grijă sau de temere, mai luăm şi mai facem şi câte un depozit acasă", a afirmat ministrul Sănătăţii, scrie Agerpres.

Nelu Tătaru a adăugat că săptămâna trecută a fost aprobată o autorizaţie de import paralel, dată de Comisia de Endocrinologie. "Noi sperăm să putem avea şi cantitatea care ne trebuie. Din ce ne-a dat Merck (compania farmaceutică - n.r.) şi din ce ne-a dat informaţii şi Comisia de Endocrinologie, ne arată că doar în luna aprilie a fost un deficit de producţie cu 20% mai puţin, restul apare ca intrând în România cam aceeaşi cantitate, dar nu se regăseşte în farmacii", a spus ministrul.

Întrebat de ce nu se regăseşte, totuşi, dacă a fost importată aceeaşi cantitate, Nelu Tătaru a explicat că firma producătoare nu aduce direct în farmacii, ci prin distribuitori, iar acei distribuitori trebuie să ajungă la farmacii.

"Politica de preţ este cea care face... Noi avem în acest moment autorizaţia de import paralel, în care să mărim cantităţile, dar gândim şi la o creştere a preţului, fiindcă, din discuţiile cu asociaţiile de pacienţi, vor chiar şi la un preţ mai ridicat, dar numai să-l găsească", a mai spus Nelu Tătaru.

În iunie, tot la Alba Iulia, ministrul susţinea că este un blocaj care se produce la import în ceea ce priveşte acest medicament vital pentru pacienţii cu afecţiuni tiroidiene "Noi sperăm să ajungă de la nivelul distribuitorului în farmacii, ca să-l găsească pacientul", spunea, la vremea respectivă, Nelu Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare pacalici. cum oare, asa, deodata, peste noapte, cum a inceput pandemia, au plecat spre alte tari ? MINCINOSILOR !!! in Italia este contravaloarea in euro a 12,37 lei cutia.
2
0
Mafia comerciantilor de medicamente nu a fost infiintata de P.N.Listi ma si criza asta artificiala din Romania nu ii creste profitul producatorului german ci speculanti astia se inbogatesc dupa urma bolnavilor care pot trai si fara o paine mai alba dar fara medicamente nu si asta pentru statul cu toate ca are o agentie a medicamentului astia ori sunt prosti ori isi iau si ei spaga,pentru ca in tarile europene statul se foloseste de intermediari dar nu sta la mana lor in cazuri dastea care tin de sanatatea cetatenilor lui.
2
0
daca nu facem teste vom fi mai sanatosi
0
1
mare minciuna!!! am luat din spania cu 4,91euro ...euthyrox de 100...nu-i cu mult mai scump ca la noi! sa va fie rusine!!
5
0
Deci hai mai bine sa crestem preturile, muri-ar ma-ta de jigodie. MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
4
0
militati pentru cresterea preturilor medicamentelor cum ar fi euthyrox si meguan. adca pe romaneste ii ajutati pe producatorii, din germania, sefii vostri, sa ia si pielea de pe romanul care este bolnav cronic, adica marea masa a pensionarilor carora nu vreti sa le mariti pensiile.
8
1
Aha, deci asta a fost scopul acestei crize! Sa creasca pretul iar populatia sa nu zica nimic.
8
1
Mare mincinos si asta.A dat un raspuns ca pentru prosti.Vezi pret Euthyrox la bulgari,mai ieftin ca la noi si se gaseste fara probleme.Ce sa inteleg ca daca se scumpeste, apare in farmacii ca ciupercile dupa ploaie.
10
1
Panarama ce esti
7
1
Daca va duce mintea,fabricati medicamentul in tara.Dar,la noi nu se respecta normele pentru fabricarea unui paracetamol.Luati un paracetampl facut afara si unul facut in Romania si vedeti diferenta intre medicamente.N-are niciun efect. Atat de proaste sunt unele medicamente romanesti.In schimb vedeti ce pret are acest paracetamol ,apa de ploaie romanesc.Pe acestia cine ii controleaza?
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614