REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul Sănătăţii despre sărbătorile pascale: Recomand evitarea locurilor aglomerate şi distanţarea socială

Ministrul Sănătăţii despre sărbătorile pascale: Recomand evitarea locurilor aglomerate şi distanţarea socială

Replica API 16 aprilie 2020 | 00:00 941

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le transmite încă o dată românilor să stea acasă în perioada sărbătorilor pascale.

"Recomand izolarea la domiciliu, recomand distanţarea socială, evitarea locurilor aglomerate, recomand linişte sufletească şi recomand nişte sărbători mai altfel pentru a avea la anul nişte sărbători deosebite", a declarat ministrul Sănătăţii.

În contextul apropiatelor sărbători pascale, ministrul Sănătăţii subliniază importanţa continuării izolării la domiciliu şi a menţinerii distanţării.

"Este un moment deosebit, este un moment religios - unul dintre cele mai importante momente -, dar este şi un moment al unei mari provocări de luptă cu un inamic nevăzut, necunoscut, fără un tratament, fără un vaccin. Toate aceste lucruri trebuie împăcate - atât cele sufleteşti, cât şi cele de sănătate. Eu am militat şi militez în continuare pentru o izolare voluntară, pentru distanţare socială, încă mai avem de urcat pe această pantă, încă nu am ajuns acolo unde să avem un număr constant de cazuri care să înceapă să scadă de la o zi la alta (...), suntem într-un moment în care mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea persoanelor pozitive", a arătat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, dacă aceste măsuri de distanţare socială nu sunt respectate, "putem avea o transmitere locală accentuată, putem avea un număr de cazuri în săptămâna următoare care să forţeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri severe" de infectare cu COVID-19.

Recomandările ministrului vin în contextul în care marţi, prin decret prezidenţial, a fost prelungită starea de urgenţă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, dar şi având în vedere acordul încheiat de Ministerul Afacerilor Interne cu Patriarhia Română pentru stabilirea unor măsuri cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zi zi sa mori tu ca recomanzi Cum ai sa mai vinzi in farmaciile tale manusi siasti la suuuper pret daca lumea te asculta Neeeebunule
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218