REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministrul Sănătăţii, la Constanţa: ''Un medic de familie este în stare critică''

Ministrul Sănătăţii, la Constanţa: ''Un medic de familie este în stare critică''

Replica API 5 aprilie 2020 | 19:00 7086

Ministrul Sănătății continuă verificările în teritoriu. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății se află în județul Constanța, a vizitat deja Spitalul de Boli Infecțioase. Oficialul va vizita și spațiile de carantină și Spitalul Județean din Constanța.

Nelu Tătaru discută la fața locului cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical.

Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri. Ministrul discută cu echipele medicale și cele de management despre proceduri și respectarea lor.

Nelu Tătaru a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, spitalul militar mobil și Sanatoriul Techirghiol. Ministrul a precizat că, la Constanța, sunt peste 70 de cadre izolate, iar un medic de familie se află în stare gravă.

"O singură persoană este în stare critică, la terapie intensivă. Este vorba de un medic de familie constănțean. Sunt 77 de cadre medicale izolate, 3 medici și 5 asistenți medicali infectați cu Covid-19. Am găsit la Spitalul Județean Constanța circuite care se respectă, altele sunt în organizare.", a declarat Nelu Tătaru.

Este vorba despre medicul de familie din Băneasa.

Pe tot parcursul vizitei, ministrul Sănătății a fost însoțit de prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, care i-a prezentat situația actualizată. „În acest moment, situația în județul Constanța este sub control, fapt subliniat inclusiv de ministrul Sănătății. Este foarte important, însă, ca managerii spitalelor să ia toate măsurile preventive, pentru a nu ajunge într-o situație similară celei din Suceava. Nu trebuie repetate greșelile de acolo, trebuie protejat personalul medical, în primul rând, pentru că el este în prima linie de luptă împotriva virusului. În acest sens, beneficiem și de suportul Guvernului României, care, prin Ministerul Sănătății, a trimis 4.000 de măști FFP2 pentru siguranța medicilor și a personalului medical din Spitalul Județean Constanța. Totodată, fac apel, din nou, către toți locuitorii județului, să respecte măsurile impuse prin Ordonanțele Militare, să fie responsabili și să nu îngreuneze misiunea celor care luptă împotriva răspândirii virusului”, a declarat prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nimeni nu spune nimic despre incompetenta aia idioata de la dsp , absolventa prin studii de la distanta de stiinte economice la o facultate fantoma , care nu a facut nimic in functia pe care o are si ptr care e platita regeste...!
7
0
Ai de poola lu coronavirus ce consiliera are nelu barbaru!!! Umbla nelu cu covidu batz
2
2
Prin decizia tampita de a aduce toti "fratii prefectului Niculescu" in Constanta ati inrautatit situatia. Sunteti singurii vinovati de focarul de la Constanta.
5
1
DSP Ctza sa testeze de URGENTA medicii si asistentii din UPU si Infectioase, TBC zilnic, altfel va fi grav si prea tarziu..NU vom mai avea cine sa ne trateze
9
0
De ce nu i-au izolat pe cei veniti la Sibiu? De curiozitate, cum sunt de echipati medicii din Sibiu? I-ati adus aici, sa ne omorati judetul!
8
0
Exista un singur vinovat pt ceea ce se intampla in spital! DSP! Nu vor sa testeze medicii!
13
1
Medicul de familie NU este in stare critica!
4
0
cum poti sa spui ca la Constanta este focar? Ai dureri de cap?Pleaca naibii de unde ai venit si ia si pe cei de la consiliu judetean cu tine
8
0
Nu ai fost atenta, da drumul la televizor, s-a inchis deja....tu esti de internat la palazu la psihopupu, nu in carantina. Bagati spaima in oameni, inconstientilor
4
1
Se pare ca de miercuri orasul se va inchide , sa pregatit terenul
6
5
Cand stam bine, cand stam rau. Nu prea am inteles din massmedia.
6
0
parca era focar la cta?!?!!?!?
4
4
Cati din cei 114 dintre carantinati sunt din alte judete?
4
1
Ministrul are o freza data cu gel in fiecare zi -----tara piere si baba se piaptana -----asta-l preocupa pe el !
6
4
presei si motivul real al vizitei? Sa anunti ca toti bolnavii din Tandarei tot in spitalele Constantei vor ajunge? De ce nu spui asta presei?
7
2
DLE MINISTRU! DE 30 DE ANI SE FURA PANA LA ...UNDE VREI TU! NU ATI FACUT FATA LA CTA, BUC... SA DEA DNUL SA FIE BINE! CU ASA POLITICIENI NICI O SANSA.
8
3
I-am atras atentia prefectului ca umbla baragladinele de la Faurel prin toata Baneasa si ca au mintit in declaratii cu privire la locul de unde vin,l-a durut la ...si astazi erau cate 4-5 in carute si in masini,circula non-stop privigheciorile,nimeni nu le cere explicatii.
15
3
Ce ne facem cu debili mintali cum
5
2
cu personalul din spital? O pereche de manusi si o masca pe angajat pentru 12 ore, indiferent de numarul de pacienti vazuti. O masca nu poate fi purtata mai mult de 4 ore. Se umezeste de la respiratie si nu mai face nimic din ce trebuia sa faca. Niste muisti
12
4
Daca e medic de familie, va dati seama cate persoane au intrat in contact cu el si el la randul lui a fost in contact cu toti inscrisii care au frecventat cabinetul medical.Citeam undeva ca sotia a fost testata si rezultatul e negativ.Si cu restul contactilor ce faceti??Situatia e greu de gestionat.Speranta moare ultima.
10
3
Nelu barbaru va invita sa vedeti cum danseaza asistentele in echipament de protectie cu vedere la cwr.
8
7
numele tau e coronavirus.In Romania se moare de batranete in medie 650 pe zi,fara a pune la socoteala late cauze,..daca aflam numarul real de morti pe zi,demonstram matematic ca totul este o manipulare la nivel mondial,scenariul facut in ...,decorul furnizat de slugile obediente.La acest circ nu participa un nr de tari cu sange in instalatie.Da este un virus,dar spectacolul depaseste ridicolul,interesele sunt mari
11
5
AI GRIJA CA COSTANTA STA PE UN BUTOI DE PULBERE DACA EXPLODEAZA EPIDEMIA AICI TE DUCI SI TU SI GRASA SI TOTI POLITICIENII INCOSTIENTI SI LINGAII LOR LA WCUL ISTORIEI ! DIN PACATE LUATI SI OAMENI NEVINOVATI CU VOI CA CORUPTIA UCIDE !!
22
7
E venit la ct sa isi salute membri din pnl cu apucaturi de fetite care conduc anumite administratii din constanta
18
8
sa-l vedeti la tv cu freza asta, suvitele date cu gel cum ii stau pe frunte te pisi pe tine de ras
7
8
De ce nu spune nimeni nimic despre DSP? Ei sunt cei ce hotaresc cine se testeaza. Sa inteleg ca ei sunt cei ce i-au facut testul la cerere lui Dina dar nu testeaza personalul din spital dupa ce au confirmat pe sectie? Se cheama zadarnicire! Adica penal, mai DSP!
23
2
Ministrul tataru are masca FFP3. noi de ce nu avem? Se dau cu dedicatie? Grasa le dai unde ai interes? Esti vonovat pentru medicii afectati. Nu mai tine echipamantele pentru tine. O sa ramai fara medici. Esti vonovat
30
4
Tacanitele care in aceadta stare au nwrusinarea sa dansezeze si din cand in xand sa mai arate si c- - - l ar trebui internate la PALAZU dar li se permite ca-o criza de cadre medicale
7
7
mare greseala ca au fost adusi cei din afara carantinati la Constanta, de ce nu se spune cati bolnavi sunt defapt din cei carantinati, care-i vezi pe la magazinele mari si sunt fugiti de la Mamaia sau Tecirghiol
33
4
a venit deoarece a aparut focar de infectie la Constanta Fagadau si prietenii lui din PNL au facut o mega mizerie privind carantina din Mamaia
26
5
Mai bovina analfabeta, la Palazu sunt 2 spitale, cel de psihiatrie si cel de tbc. Cel pentru Covid este cel de tbc, nu cel de psihiatrie. Postac prost ce te afli
22
3
CARDURILE INARIPATE CIRCULA IN COLOANA ... BABELE CU JAVRE CIRCURULA DE DIMINEATA PANA SEARA ... DACA NU SCOATETI ARMATA PE STRAZILE DIN CONSTANTA ... NU NE MAI FACEM BINE !!!
27
9
Sunteti doar niste cifre pe un tabel, vorbiti mult , prost si degeaba , nu sunteti in stare de nimic decat latrati , voi va numiti oameni ?
15
9
A venit sa inaugureze marele cort cu 50 de paturi, pardon, marele spital pavilionar militar! La cati infectati au adus si vor mai aduce in cta, trebuia facut spital intr,un hotel cu 15 etaje si aduse cateva sute de ventilatoare. Sau, poate paturile din cort sunt fermecate...stai 7 zile pe pat si moare covidul de plictiseala...cine stie... In cort ziua e cald, noaptea frig. Aerul conditionat invarte covidul prin tot cortul ala... Minte de soldat. Ordinele se executa, nu se gandesc!
32
11
vizitati si palazu mare. de ce nu vorbiti despre psihiatrie palazu?
15
3
Au adus diaspora la Constanta tocmai pentru a scapa de mosi PiZeDisti care de 20 de ani voteaza penali.. Buna strategie..
21
23
Grasa PSD istul manager trebuie schimbat saboteaza prin toate mijloacele eforturile tuturor cadrelor medicale ,pune ti un profesionist nu galbeni prosti ,
19
17
A adus o parte din cele 200 de ventilatoare din import la Constanta? Aaaa...stai ca nu a mai ajuns niciunul in tara....guvern de doi bani. Poate macar facem niste anticipate, daca tot ne a prins epidemia nepregatiti
29
13
Grasa Trebuie sa explice neimplicarea lui. De ce tine echipamentele in magazie si nu le da medicilor ? De ce nu se imlica ? dece nu raspunde la telefoane ? De ce asteapta numai donatii ? De ce nu da nici o socoteala ? Echipamentele sunt numai pentru el si politicienii lui ?
31
6
Mergi la pshiatrie la palazu mare e focar de infectie.in loc sa ii duca la infectioase ii duce la pshiatrie.Romania tara fara viitor
26
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108