REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Sănătății, prima reacție privind sângele contaminat aruncat în sistemul de canalizare: Este ilegal. Vom trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar

Ministrul Sănătății, prima reacție privind sângele contaminat aruncat în sistemul de canalizare: Este ilegal. Vom trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar

Replica API 28 ianuarie 2020 | 21:38 218

Victor Costache

Victor Costache a spus că este ilegal să arunci sânge la canal și că imaginile publicate de către deputatul Emanuel Ungureanu în care se vede că sângele contaminat este aruncat într-o chiuvetă sunt „șocante”. El a anunțat că va trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar.

„Imaginile sunt șocante. Miercuri vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai șocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă”, a spus ministrul Sănătății, la Digi 24.

Victor Costache a precizat că aruncarea sângelui în sistemul de canalizare este interzisă și a subliniat că ”nu putem exclude și alte derapaje”.

”Trebuie să respecte procedurile, vom analiza cu toată seriozitatea situația de la Spitalul Universitar”, a adăugat ministrul.

Spitalele din București "aruncă zilnic mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase în sistemul de canalizare", ceea ce înseamnă o "bombă biologică", acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. În replică, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, a declarat că Departamentul juridic a finalizat o plângere penală care va fi depusă "cel târziu" miercuri împotriva celor care "denigrează" unitatea medicală, scrie HotNews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marea parte a spitalelor din Romania au mari probleme
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367