REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul SĂNĂTĂŢII: RESTAURANTELE pot fi REDESCHISE dacă ...

Ministrul SĂNĂTĂŢII: RESTAURANTELE pot fi REDESCHISE dacă ...

Replica API 23 august 2020 | 00:01 4552

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că România se află pe o direcţie de stabilizare a evoluţiei epidemiei de COVID-19, dar că trebuie făcute eforturi de respectare a regulilor pentru a ajunge pe o pantă descendentă.

'Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi - 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă', a spus Tătaru.

Ministrul a atenţionat asupra faptului că trebuie respectate regulile sanitare comunitare pentru a stopa infectarea.

'Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca şi dotare, dar nu vă lăsaţi în baza spitalelor, aş prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli', a mai spus ministrul.

Restaurantele, DESCHISE dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor

Întrebat cum vor funcţiona restaurantele în sezonul rece, ministrul Sănătăţii a reiterat faptul că spaţiile interioare cu mese ale unităţilor de alimentaţie publică pot fi deschise dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor.

'Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta' - a precizat Nelu Tătaru, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ptr fraierul de mai jos care nu face diferenta intre terasa si restaurant. Oligofrenule restaurantele sunt inchise, adica nu functioneaza, iar terasele fac miliarde din vanzarea de hamsie numai in capul tau. Ce usor e sa fii asistat social si sa faci socoteala celor care muncesc si platesc taxe si salarii.
5
3
sa se deschida dr...cului o data ca facem foamea, eu si copii barbatu meu mananca... gatit de alta!
7
6
stea inchise ca e mai bine asa!
12
4
Nu-i mai plangeti pe carciumari ! Si-au scos chifteaua ! La ce evaziune fiscala fac nu sunt de compatimit ! Vezi Terasa LA HAMSIE din Tabara Navodari sau Terasa La Sueta din Navodari ! Ar trebui calcati mai des de catre ANAF !
26
6
Sa se deschida cand nu v a mai fi obligatorie purtarea mastii medicale in spatiile inchise!
21
1
Stai linistit, somitatea in materie de HH, adica Horeca-Halucinogene Crinu Danu are terasa tot timpul anului !!!
7
4
Nu ii mai cereti parerea somitatii in materie de restaurante,Crinu Danu?
6
5
se deschid in curand, pentru ca se strica vremea si nu mai merge servitul la terasa, horeca stie asta dar protesteaza ca sa mai ciupeasca ceva ajutoare! pai cat au castigat ei pentru ca au fost inchise autoservirile in marile moluri nu spun, se plag mereu dar daca suni sa-ti faci rezervare nu gasesti locuri si preturile sunt nesimtite la ce ofera!!!
13
3
Normal ca deschid in 2-3 saptamani ca vin alegerile. Ce mizerii sunt politicienii astia.
28
4
inchise si acum, cand s-a sarit de mia de cazuri pe zi, le deschideti. Eu v-as chema in instanta sa explicati asta, futu-va-n gura de lepre!
29
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218