REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Sănătății: „S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au murit de COVID” în România

Ministrul Sănătății: „S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au murit de COVID” în România

Replica API 14 mai 2021 | 00:05 1037

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că diferențele dintre raportările privind decesele de COVID-19 au apărut cel mai probabil din cauza unor erori umane, cauzate de proceduri imperfecte. Ea a adăugat, într-un interviu pentru Europa FM, că este posibil să nu știm niciodată numărul real al persoanelor decedate din cauza SARS-CoV2.

Mihăilă urmează să prezinte joi raportul privind diferențele de raportate a deceselor de COVID-19.

„Raportul preliminar arată că raportarea în diverse baze de date nu a dat rezultate similare. Cam asta a fost concluzia raportului preliminar. Dar nu aș ajunge la cifre încă”, a spus Mihăilă, potrivit Mediafax.

„M-aș feri să spun că se adaugă morți sau că se scad morți sau că se ascund morți. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar sunt că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obținut rezultate diferite. S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, așa cum s-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie, fie pentru că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”, a spus ministrul.

Mihăilă a explicat cum se face raportarea deceselor.

„Nu este o eroare umană. De raportat raportează 300 de spitale, centre rezidențiale, medici de familie, medici care constată decesul la domiciliu. De preluat raportările, preiau 42 de direcții de sănătate publică, care au angajați mulți. De transmis la INSP, de exemplu, transmit alte 42 de direcții județene de statistică. De integrat date, le integrează INSP, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, plus Ministerul Sănătății. Cel mai probabil sunt o sumă de erori cauzate de proceduri imperfecte”, a spus Mihăilă, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intr-o zi vom sti cat morti de asa zisa ciuma covid 19 au fost cu adevarat.Cineva ascunde informatiile ,dar tot vom afla.
0
0
Oare pentru explicatii de acest gen aveti salariu de ministru ? Am mai vazut si la primarul Constantei justificari similare zilele tercute cand a fost intrebat de Regulamentul parcarilor. A venit la interviu sa se faca de ras deoarece a dat de inteles ca nici nu stie ce scrie in document si ca este un Departament la Primarie bla, bla bla. Mergeti acasa fratilor !
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920