REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, VIZITĂ FULGER la Spitalul EFOSAN

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, VIZITĂ FULGER la Spitalul EFOSAN

Replica API 13 iunie 2019 | 02:09 717

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a aflat, miercuri, 12 iunie a.c., într-o vizită la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (EFOSAN). Împreună cu noul manager al spitalului, Dorina Gabriela Iorga și cu alți doi reprezentanți din partea spitalului, aceasta a vizitat baza de tratament Grand și secția de paturi. Totodată, ministrul s-a întâlnit cu medicii rezidenți pe specialitatea recuperare medicală și balneologie, care se află, zilele acestea, la Eforie Nord, unde participă la diverse cursuri.

De altfel, ministrul Sănătății a precizat pentru „Replica de Constanța” că tocmai întâlnirea cu medicii rezidenți a fost scopul vizitei sale la malul mării.

Nu se poate însă să nu remarcăm faptul că Spitalul EFOSAN din Eforie Nord s-a aflat, în ultimele luni, în atenția Ministerului Sănătății. Astfel, după ce inițial s-a decis schimbarea componenței Consiliului de Administrație, în luna aprilie a.c., prin înlocuirea reprezentantelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța cu trei reprezentanți ai ministerului de resort, la sfârșitul lunii mai a.c. s-a decis și schimbarea din funcție a managerului, respectiv a dr. Anatoli Covaleov, cel care se afla la conducerea unității spitalicești de șase ani. Acesta a fost înlocuit cu Dorina Gabriela Iorga, care asigură interimatul.

Drept pentru care, atmosfera este una tensionată în rândul angajaților, cu toții întrebându-se care sunt planurile ministerului pentru acest spital. Mai ales că „mina de aur” a spitalului, baza de tratament „Steaua de Mare”, care în trecut atrăgea mii de turiști străini anual, nu a mai fost deschisă în 2018, în vreme ce investitorii privați din zonă și-au manifestat interesul, ani la rând, să o preia. Între timp, dr. Covaleov afirma că a pregătit un amplu proiect pentru reabilitarea acesteia și că a strâns banii pentru cofinanțare, dar se așteaptă răspunsul de la mai marii de la București, dacă acordă finanțare pentru realizarea renovării.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este evident pentru toti de ce l-a schimbat doamna ministru pe domnul Dr Covaleov. Noua, rezidentilor, nu ne-a dovedit decat ca nu cunoaste multe probleme si petitiile din minister; la fel si doamna de la centrul de perfectionare al medicilor. Rusine pentru faptul ca, voalat, ne-au amenintat un coleg la plecare
49
2
Dl. doctor Covaleov, este un manager foarte bun, destul de rar intalnesti in sistemul public de sanatate, astfel de manageri. Ar trebui sa fie sprijiniti, incurajati, evidentiati, nu schimbati din functie.
93
3
proiectul de renovare, modernizare si extindere al bazei de la Steaua de mare este finalizat! la el au lucrat multi oameni din spital si din afara si este un proiect foarte bun. cu siguranta doamna ministru, noua conducere si cei cu interese in zona il vor bloca
63
3
eu zic sa se taie salariile uriase si nejustificate ale medicilor si sa se dea legea ori la stat ori la privat
5
4
Dna ministru sa se tina de cuvint cu promisiunile psd nu sa se rezume doar la vizite !
12
0
Mereu imi pun intrebarea: Ce face administratorul de site al acestui ziar si nu blocheaza mesajele injurioase si indecente? Cum permite unor indivizi, precum '12:18', '22:26' 22:40', sa adauge astfel de 'mizerii'? Daca cineva cunoaste situatia si doreste sa faca cunoscut pe forum, sa scrie corect si...gramatical!
3
1
Daca nu ai putut gestiona problemele copilului tau , cum sa ai grija de sanatatea unei natiuni ?
87
0
Mai faci fa,spital oncologic la eforie sud,sau doar v-ati cacat pe voi pedeseristilor jagosi.
6
0
pulii de la 17;03 de aia se
1
3
De ce pula mea face japita asta controale ?.Eu vreau sa sug pula mai greu dar nu pot
1
4
Doamna ministru este in cardasie cu gasca de hoti din Constanta care i-au pus un manager care sa le satisfaca cererile pentru hotii
107
3
Ce motive au avut cei care au dispus schimbarea fostului manager??? Ce a facut Dr.Covaleov in acest spital,nu a facut nici unul din cei care s-au perindat la conducerea acestui spital. Dar asta inseamna,sa nu apreciezi oamenii care fac ceva ptr.oameni si sa numesti politic. Felicitari domnule doctor ptr.tot ce ati facut!!!
109
5
De 6 ani acest spital a devenit atit de frumos datorita faptului ca la conducere a fost un bun maneger Dr. Covaleov Anatoli aducindul la standare mari. Nu intelegem schimbarea.Inainte cu 6 ani atunci cind era intr-o stare jalnica nu s-a bagat nimeni sa il manegerieze. Oricum rar mai gasim asa buni manegeri va ramine in istorie .Bravo domnule doctor.
110
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367