REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ministrul Şova anunţă că va fi introdusă taxa pe autostradă

Ministrul Şova anunţă că va fi introdusă taxa pe autostradă

Replica API 26 septembrie 2018 | 10:09 386

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a precizat, marți, că, în viitor, se ia în calcul o taxare pe kilometru pentru autostrăzi după modelul european, însă, momentan, în România, eliminarea rovinietei ar reprezenta o măsură ineficientă din punct de vedere financiar.

„Din perspectivă tehnică lucrurile stau așa: în momentul în care introduci taxare pe kilometru, obiectiv asumat la nivelul Comisiei Europene, sistemul trebuie să fie compatibil cu vinieta, așa-zisa rovinietă. Tipul acesta de taxare ar trebui implementat în România, după ce oferta din partea statului român de circulație pe autostradă depășește 1.000 de kilometri, probabil, minimum 1.500 de kilometri. La o ofertă atât de redusă, încă, ar fi neeconomicos, din punct de vedere financiar să eliminăm rovinieta și să introducem un sistem de taxare”, a declarat Lucian Șova, ministrul Transporturilor, după ședința Comisiei de transporturi a Camerei Deputaților, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acciza la carburanti,rovigneta,taxa de pod si acum taxa pe km de autostrada.Ba,v-ati lovit la cap sau urmeaza?
4
0
mai cretinilor ordinari, tot nu va linistiti?, voi va aliniati modelelor europene, voi analfabeti, agramatii, hotii, borfasii, excrocii, voi vretisa va aliniati, la ce nenorocitilor, nu stiti cam sa ne mai bagati mainile jegoase si murdarite de sange, in buzunare?, nu va este rusine- unde sunt autostrazile ramase la stadiu de desen de toti ministrii vostri?, dispareti o data ptr totdeauna
5
0
ftuva-n gura de hoti! Luati taxe si impozite de la tot poporul ca sa va alimentati clientela politica si paia cu pensii si salarii speciale care iau cat cinci milioane de amarasteni!!
8
0
Clar. Statul pararlel exista! Doar ca astia au gresit statul .
7
0
Care autostrada??? Avem noi vreo autostrada??
16
0
Daca faceti autostrazi introduceti si taxa. Pana una alta.....lasati-o balta.
16
0
Mai vrem sa comentam la stirele cu stroe sa zicem ce buna e apa de rajea dinastea
21
2
ok dar cum ramane cu taxa de la Fetesti??? eu locuiesc in c-ta si de 2 ori pe lune merg la Fetesti, si achit taxa de 4 ori pe luna, nu mi se pare normal ... vreau sa stiu cum pot trece acel pct de taxare fara a mai plati taxa ....
21
0
Hai cu taxa mai repede ca trebuie platita deszapezirea pe autostrada Comarnic-Brasov. Ce? Nu exista autostrada Comarnic-Brasov?Nu-i nimic! O trecem in acte ca exista si are cheltuieli de intretinere pe timp de iarna. Dupa ce platiti taxa de autostrada va insirati frumusel pe dn1 si de la Comarnic la Brasov faceti 7 ore.
28
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218