8.9° Constanța Sâm., 10 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6208
8.9° Constanța Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6208

Ministrul Tătaru: Asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice

Replica API 11 octombrie 2020 1322

Asimptomaticii care nu au comorbidităţi vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţii medicale, a anunţat duminică, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru

"După cum ştiţi, asimptomaticii odată cu primirea rezultatului ar trebui să anunţe medicul de familie, Direcţia de Sănătate Publică şi cu ambulanţa să se prezinte la un spital de boli infecţioase. Există acele până în 48 de ore în care vom avea acele evaluări. În acest moment, tot ce înseamnă asimptomatici cu un test pozitiv merg şi aglomerează unităţile de primire de urgenţe. Evaluarea pe care o vom face săptămâna viitoare, chiar luni vom avea această întâlnire, asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice", a precizat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

În acest context, el a arătat că asimptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne în continuare cu internare după evaluare, iar simptomaticii fără comorbidităţi vor fi evaluaţi şi vor primi un tratament la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

"Avem pregătită în acest sens inclusiv o colaborare cu medicii de familie atât din contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare, vor primi câte 30 de puncte pentru fiecare caz, pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu direcţia de sănătate publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor", a spus Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Evaluati la domiciliu de cine mai,desteptule? Si presupunand ca insii vor fi obligati sa stea acasa ,a prevazut guvernul ma-si cam cum se vor alimenta cei inchisi? Cine le aduce haleala,cine le duce gunoiul? Guvern de cacat,abia acum s-a trezit ca e pandemie,nu e ceva legat de ,, peesedee''. Dragii mei,acuma pe bune,ganditi-va ca suntem singuri,fiecare pentru el! Da,respectati regulile simple borate de Iohannis insa in plus,evitati oamenii tembeli,pe cei ce se dau mari,prostii si nu mai votati cretini ca cei de teapa lui Orban,Iohannis. Nu e de gluma,astia si fara virusi distrug totul.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
24293852535
5/49
34141613125
joker
29311440368